Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ερώτηση για τα προϊόντα τουρκικής προέλευσης σε σχολεία της Θράκης




  
ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ :
1)     ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2)     ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Προϊόντα τουρκικής προέλευσης χωρίς πιστοποίηση σε σχολεία της Θράκης»

            Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες ανέδειξε και ο Τύπος, σε κυλικεία σχολείων της Ορεστιάδας πωλούνται τυρόπιτες τουρκικής προέλευσης. Στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική  κρίση και οι ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται τουλάχιστον προκλητικό. Ιδίως για παραμεθόριες περιοχές, όπως η Ορεστιάδα, που η τοπική αγορά έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη. Το θέμα όμως δεν είναι αμιγώς εμπορικό αλλά τίθεται και ζήτημα υγειονομικό. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών.
Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών του νομού Πολυχρόνης Αλεξούδης, το φαινόμενο είναι ευρύτερο και δεν περιορίζεται μόνο στα σχολεία. Επεκτείνεται και σε πρατήρια άρτου και παντοπωλεία όσον αφορά κυρίως ποσότητες προψημένου ψωμιού προέλευσης Βουλγαρίας και Τουρκίας. Μάλιστα, συνήθως οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του ψωμιού που αγοράζουν. Πρόκειται επομένως για πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών στα σχολεία.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :
1)       Τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να εντοπιστούν τα κυλικεία και τα καταστήματα πώλησης των μη πιστοποιημένων προϊόντων και να αποσυρθούν αυτά από την αγορά;
2)       Έχουν ληφθεί δείγματα προς εξέταση από τα προϊόντα αυτά; Αν ναι, ποια τα αποτελέσματα; Αν όχι, γιατί;


Αθήνα, 08−03−2013
Ο ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...