Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ερντογάν: Δεν υπάρχει Κύπρος! Προσοχή μην ξυπνήσει το ΥΠΕΞ…


Ερντογάν: Δεν υπάρχει Κύπρος! Προσοχή μην ξυπνήσει το ΥΠΕΞ…
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πήγαινε περιχαρής στο ραντεβού που του είχε κλείσει, στο Κατάρ, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιωργάκης Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Εκεί, όπως αναφέρανε τα δημοσιεύματα, συζητήθηκαν πολλά θέματα που άπτονται της σχέσεως των δύο χωρών, όπως το θέμα της ΑΟΖ, το θέμα της «τουρκικής μειονότητας» και τα λοιπά. Παρότι δεν βγήκαν πρακτικά της συναντήσεως, μπορούμε πλέον να κρίνουμε, εκ του αποτελέσματος, σε τι κλίμα ήταν αυτή η συνάντηση. Προφανώς ο Ερντογάν θα αγόρευε και ο Σαμαράς θα κοίταζε αποσβολωμένος.
Μόλις χθες οι τούρκοι, δια του υπουργού εξωτερικών τους, Α. Νταβούτογλου, ανακάλυψαν μία «νέα» «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα, αυτή την φορά στα Δωδεκάνησα. Σήμερα οι προκλήσεις συνεχίζουν με τους τούρκους να «παίζουν», κυριολεκτικά, «μόνοι τους», αφού το ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση έχει μία και μόνη ανησυχία, την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα οι νέες προκλητικές δηλώσεις έρχονται από τον πρωθυπουργό της τουρκίας, ο οποίος δήλωσε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο ELTE της Βουδαπέστης, ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο και ότι «στην νότια Κύπρο υπάρχει Ελληνική διοίκηση, ενώ στον βορρά τουρκικό κράτος». Στην συνέχεια πρότεινε και την λύση που θέλει η τουρκία και για το Κυπριακό, η οποία λύση «ω του θαύματος» συμπίπτει με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «διζωνική – δικοινοτική λύση».
Την απάντηση του ΥΠΕΞ σε αυτές τις δηλώσεις μπορείτε να την φανταστείτε εύκολα. Ήταν η ακριβώς ίδια απάντηση με αυτή που δόθηκε στις προαναφερθείσες δηλώσεις Νταβούτογλου. Η ίδια που δόθηκε και εκείνη την τραγική νύχτα των Ιμίων το 1996. «Την Σημαία την πήρε ο αέρας», «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» και «οι πιλότοι πάθανε vertigo». Κοινώς, για άλλη μία φορά το ΥΠΕΞ κοιμάται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...