Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Ο ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ – ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ


NILS
Έφυγε –επιτέλους- από την κατεχόμενη στους διεθνείς τοκογλύφους πατρίδα μας, ο διαβόητος Νιλς Μούιζνιεκς, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν ξέρουμε βέβαια αν πήγε στον… αγύριστο –όπως του ευχήθηκε από το βήμα της εκδήλωσης των Ιμίων ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, ή αλλού…
Ως… παρακαταθήκη –ενόψει της επίσημης έκθεσής του που αναμένεται- άφησε μια συνέντευξη στo Real.gr, στην οποία λέει «τρελά» πράγματα και βέβαια παρεμβαίνει με ωμότατο τρόπο (περίπου ως Ανθύπατος) στα εσωτερικά μιας κατ’ όνομα ανεξάρτητης χώρας. Ας παρακολουθήσουμε τα σημαντικότερα σημεία της:
Κατά την πενθήμερη παραμονή σας στην Αθήνα, που πήγατε και ποιους συναντήσατε;
…Συνάντησα όμως πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους που αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση. Μιλάω τόσο για τα μέλη των ΜΚΟ και τους εθελοντές τους, όσο και για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Βέβαια, ήθελα να δω και άλλες περιοχές, όπως την Ομόνοια, αλλά, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν την αυξημένη φρούρησή μου, κάτι που δυσκόλεψε κάπως τις μετακινήσεις μου. Ίσως να αποφάσισαν κάτι τέτοιο επειδή η Χρυσή Αυγή είχε μιλήσει πρόσφατα εναντίον μου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν ματαιωθεί η τότε προγραμματισμένη επίσκεψή σας στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή σας είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο στην Ελλάδα…
Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για ένα κόμμα με συστηματική περιφρόνηση απέναντι στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αναπτύσσει ρητορική μίσους και ρατσισμού. Επίσης, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, με τη θανατηφόρο επίθεση εναντίον ενός νόμιμου μετανάστη, μέλη της συμμετέχουν σε βίαιες επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο.
Θεωρείτε δηλαδή ότι υπάρχει χώρος για νομικές κινήσεις απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα;
Μετά από συζητήσεις που είχα με δικαστικούς στη χώρα σας, μου αναφέρθηκε ότι υπάρχει χώρος για ατομικές διώξεις απέναντι στα μέλη και τους βουλευτές τους. Διότι αν και το πρόγραμμά τους φαίνεται άκακο ή στις επίσημες ανακοινώσεις τους προσέχουν να μην λένε κάτι νομικά επιλήψιμο, στις συγκεντρώσεις τους, ο λόγος τους εστιάζει στο μίσος, τον ρατσισμό και τα ναζιστικά συνθήματα. Συμφωνώ λοιπόν με αυτήν την άποψη, ότι όποιος από αυτούς ή από οπουδήποτε αλλού μιλά με τέτοιο τρόπο, θα πρέπει να διώκεται ατομικά.
Η ελληνική κυβέρνηση σας έχει πείσει για την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας;
Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ θετικά βήματα, όπως η εκπαίδευση αστυνομικών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ανταποκρίνονται σε ρατσιστικά περιστατικά, ή η ανάθεση των ρατσιστικών εγκλημάτων σε εισαγγελικό λειτουργό. Βέβαια, αυτές οι θετικές πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχιστούν και να στηριχθούν, για παράδειγμα ο εισαγγελικός λειτουργός πρέπει να αποκτήσει γραμματέα και βοηθούς…
Είναι προφανές, ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε μανιασμένο αντιεθνικιστικό παραλήρημα. Με την Χρυσή Αυγή κοιμάται, με την Χρυσή Αυγή ξυπνάει. Εφιάλτης του έχει γίνει το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών! Και βέβαια, ψεύδεται ασύστολα. Για παράδειγμα, χαρακτηρίζει μέλη της Χρυσής Αυγής αυτούς που σκότωσαν έναν Πακιστανό σε καυγά, ενώ δεν αποδείχτηκε τίποτα τέτοιο. Όσο για τα «προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής» που υποτίθεται πως βρέθηκαν στο σπίτι του ενός (πέραν του ότι δεν αποδεικνύουν τίποτα), όσο τα είδατε εσείς άλλο τόσο τα είδαμε κι εμείς. Δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα, ήταν ένα άθλιο κατασκεύασμα σεσημασμένων συκοφαντών του κινήματός μας. Όταν, λοιπόν, ένας υποτίθεται σοβαρός άνθρωπος, που βρίσκεται και σε μια θέση με κύρος, εκτίθεται με τέτοιον τρόπο, σημαίνει πως είναι βαλτός. Από ποιον όμως είναι βαλτός; Σύμφωνα με το βιογραφικό του, που είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ιδρύματος Σόρος στην Λετονία. Αυτό και μόνο τα εξηγεί όλα!

Η απάντηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στον Ευρωπαίο Επίτροπογια "τα ανθρώπινα δικαιώματα" Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος αφού συναντήθηκε με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για την «έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα», δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι μια απειλή για την ελληνική Δημοκρατία. Είναι ένα ναζιστικό κόμμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την εικόνα της Ελλάδας και σκεφτόμαστε να ζητήσουμε να τεθεί εκτός νόμου».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...