Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δικαίωση του Ε.ΛΑ.Μ για βία του καθεστώτος Χριστόφια τον Ιούλιο του ΄11 στο Προεδρικό


Δικαιώθηκε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με καθυστέρηση 1 ½ χρόνου για τα συμβάντα έξω από το Προεδρικό μία μέρα μετά τα τραγικά συμβάντα του Μαρί. Τότε οι επικεφαλής των  αστυνομικών δυνάμεων λειτουργώντας ως προσωπική πραιτοριανή φρουρά, διέταξαν την ρίψη δακρυγόνων, δίχως κανένα λόγο, στους χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό. Διαμαρτυρόμενοι για το αμαρτωλό αυτό καθεστώς που δολοφόνησε στυγνά 13 συμπατριώτες μας δέχθηκαν την επίθεση τεθωρακισμένων της ΜΜΑΔ που χτυπούσε και συνελάμβανε αδιακρίτως.

Τότε το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατηγορούμενο για την πρόκληση των επεισοδίων, την ίδια στιγμή που τα μέλη μας βρίσκονταν πειθαρχημένα στις γραμμές και μέτρα μακριά από τα επεισόδια. Βρίσκοντας αφορμή ελάχιστους θερμόαιμους διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, η Αστυνομία έριξε προς το πλήθος δεκάδες δακρυγόνα από όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού των διαδηλωτών.

Αποτελεί για εμάς δικαίωση το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και καλούμε την πολιτεία να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπεύθυνους, τόσο πειθαρχικά όσο και ποινικά. Το πόρισμα αυτό άλλωστε αποδεικνύει περίτρανα πως η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, εκείνη την νύκτα χρησιμοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει το κόσμο που στην συντριπτική του πλειοψηφία διαδήλωνε ειρηνικά.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...