Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τουρκική οργάνωση εκτελεί Χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη


                                                
                                                ΕΡΩΤΗΣΗ 


 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                      Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 Βουλευτής  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ           


ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Τουρκική οργάνωση εκτελεί Χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη»  

    Ενώ η Συγκυβέρνηση πράττει παν δυνατόν για να μην υστερήσει στο δόγμα της «Ελληνοτουρκικής φιλίας», το τουρκικό (παρα)κράτος προσπαθεί να εξαλείψει την ολιγομελή (και άλλοτε ανθούσα) ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.
   Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονιών σε βάρος ηλικιωμένων χριστιανών γυναικών, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ελληνική καταγωγή. Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Radikal», αποδίδει μάλιστα την ευθύνη σε άγνωστη τουρκική οργάνωση που ενεργεί μεθοδευμένα και έχει ως στόχο τον αφανισμό των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται σε άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη, η Sebahat Tuncel, βουλευτίνα Κωνσταντινούπολης κουρδικής καταγωγής, υπέβαλε πρόσφατα ερώτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο, στην οποία διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστοι σφραγίζουν τις εξώπορτες των σπιτιών όπου κατοικούν χριστιανοί. Στο παραπάνω άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «…Η Sebahat Tuncel πρόσθεσε ότι πολλοί χριστιανοί, κυρίως κάτοικοι των περιοχών Kurtuluş, Feriköy και Samatya, της έχουν παραπονεθεί για την κατάσταση αυτή, της τοποθέτησης δηλαδή ενδεικτικών ετικετών στις εξώπορτες των σπιτιών τους για να ξεχωρίζουν από τα σπίτια των γνήσιων Τούρκων μουσουλμάνων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια απίστων Γκιαούρηδων. Μάλιστα οι σφραγίδες αυτές είναι και έγχρωμες και όπως αναφέρεται στην καταγγελία της βουλευτίνας, είναι ή πράσινες ή κόκκινες. Το ερώτημα που έμπαινε είναι ποιος έχει κατασκευάσει αυτές τις σφραγίδες και με ποιανού εντολή γίνεται αυτό το περίεργο φακέλωμα των σπιτιών των χριστιανών κατοίκων της Πόλης.  Η κατάσταση αυτή, όπως τόνισε στην επερωτήσή της η Tuncel, έχει τρομοκρατήσει τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Τώρα και με τις αλλεπάλληλες δολοφονίες φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ επικίνδυνη τροπή για την ζωή των χριστιανών κατοίκων της Πόλης…»

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)     Τα παραπάνω γεγονότα τελούν σε γνώση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών; Αν ναι, ποια θέση έχουν λάβει οι ελληνικές αρχές και πώς πρόκειται να αντιδράσουν;
2)     Θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Συνθήκη της Λωζάνης ή θα συμπορευθεί με την τακτική της τουρκίας, η οποία ευαρεστείται με τα χρήματα των ελλήνων τουριστών, ξορκίζει όμως την μόνιμη παρουσία ελληνικού πληθυσμού στο έδαφός της; Θα συγκρουστεί και με τα συμφέροντα εκείνων των ελλήνων που τους «βολεύει» η ύπαρξη ολιγομελούς κοινότητας Ελλήνων της Πόλης;   

                                     Αθήνα, 25/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής


Χρήστος Παππάς
                                                                                                                       Βουλευτής Επικρατείας
                                                                                        ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...