Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καμία ασφαλιστική δικλείδα για την Εθνική ασφάλεια κατά την “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας


Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 έλαβε χώρα συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο την ενημέρωση των Βουλευτών από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων (βλ. ξεπούλημα) στους διάφορους τομείς που έχουν επιλεγεί από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Εκ μέρους του Κινήματός μας τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την ανάγκη αποτροπής των ξένων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της Εθνικής Οικονομίας, τομείς των οποίων ο πλήρης κρατικός έλεγχος είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για την προστασία της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Παράλληλα, έθιξε ένα ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα ενόψει των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων. Εκείνο της ύπαρξης ασφαλιστικών δικλείδων που θα εξασφαλίζουν τον έλεγχο των προσώπων που θα καταστούν «επενδυτές» στους οργανισμούς και τις υποδομές που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Αναφέροντας παραδείγματα όπως εκείνο της μαρίνας της Μυτιλήνης, η εκμετάλλευση της οποίας πέρασε κατά 50% στον έλεγχο τουρκικής εταιρίας, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης διαδικασιών ελέγχου προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα. Εν συνεχεία διατυπώθηκε ερώτημα αναφορικά με τη θέσπιση ρήτρας εθνικής ασφαλείας που υφίσταται για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων σε διάφορα κράτη, καθώς και για το ζήτημα του ελέγχου του μετοχολογίου των υποψήφιων προς επένδυση εταιριών. Η απάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κυρίου Εμίρη, με αφορμή την περίπτωση του λιμανιού της Σούδας, ήταν πως τέτοιοι έλεγχοι δε μπορούν να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δηλώνει ρητά και απερίφραστα πως η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου της Πατρίδα μας είναι απαράδεκτη και εθνικά επικίνδυνη. Θεωρούμε εγκληματική την ανυπαρξία του οποιουδήποτε ελέγχου σε σχέση με τα πρόσωπα που θα εκμεταλλεύονται τον εθνικό πλούτο του Λαού μας και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πάρουμε, στην κυριολεξία πλέον, πίσω την Πατρίδα μας τόσο από τους εξουσιαστές μας όσο και από τους διαχειριστές των συμφερόντων τους. Χρυσή Αυγή για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...