Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ GR


Γιατί οι πολιτικοί φοβούνται το lifestyle

Χριστίνα Σάμη
Το άτακτο «κουνελάκι» της Χρυσής Αυγής

Στην καριέρα της ως μοντέλο, όπως είναι λογικό, η Χριστίνα Σάμη έχει κάνει και τολμηρές φωτογραφήσεις. Ταυτόχρονα όμως, ως πολιτικό ον, πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή και δεν διστάζει να δημοσιοποιεί τις πεποιθήσεις της αναρτώντας  αντίστοιχες φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η Χριστίνα Σάμη εμφανίζεται, λοιπόν, να κρατά σημαία της Χρυσής Αυγής και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της. Φυσικά, η περίπτωσή της έγινε αμέσως αντικείμενο συζήτησης, εντός και εκτός κόμματος. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τη Μαριλένα Μπαϊραμπά και παρά την ιδεολογική άβυσσο που χωρίζει τις παρατάξεις τους, πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν μια κοπέλα που ανήκει στον φανταχτερό κόσμο του lifestyle να υπηρετεί ταυτόχρονα και τις λεγόμενες εθνικιστικές αξίες που προτάσσει η Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, η απάντηση που έρχεται από τα στόματα ηγετικών στελεχών του κόμματος είναι μία και ξεκάθαρη: «Ολοι οι Ελληνες πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι στη Χρυσή Αυγή, αρκεί να δέχονται τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος». 



Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος κ. Χρήστος Παππάς μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» υποστήριξε ότι «κάθε Ελληνας πολίτης έχει δικαίωμα γνώμης. Το να έρθει μια κοπέλα στη συγκέντρωσή μας είναι ευπρόσδεκτο. Θα έπρεπε, δηλαδή, στους χιλιάδες που ήρθαν στη Γιορτή Νεολαίας να τους ζητήσουμε βιογραφικά σημειώματα; Οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Δεν μπορούμε να ζητάμε πιστοποιητικά και βιογραφικά από όποιον έρχεται για να ακούσει ομιλίες μας ή συμμετέχει στις πορείες μας. Αυτή τη στιγμή όλοι οι Ελληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Γιατί η πατρίδα πωλείται». 

Στην ίδια γραμμή κινείται και η βουλευτής κυρία Ελένη Ζαρούλια: «Στις τάξεις της Χρυσής Αυγής βρίσκονται άνθρωποι από παντού. Δεν είναι θέμα αν είναι καλλιτέχνης ή γιατρός. Δεν μπορώ να καταλάβω, οι καλλιτέχνες πρέπει εξ ορισμού να είναι αριστεροί και τα κουνελάκια του “Playboy” να είναι φιλελεύθερα; Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να έρχεται στις συγκεντρώσεις μας». Σχετικά με τη Χριστίνα Σάμη υπήρξε ένας ακόμη, πιο προχωρημένος, προβληματισμός: θα μπορούσε, άραγε, να είναι υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές; Επ' αυτού όμως οι δύο βουλευτές του κόμματος ήταν κατηγορηματικοί. «Οι υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή είναι αγωνιστές της, έχουν ιστορία στο κόμμα. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε οπαδός να γίνει αυτόματα υποψήφιος. Αλλο υποψήφιος, άλλο υποστηρικτής, άλλο “παρακολουθώ μια ομιλία”», δήλωσε ο κ. Παππάς. 



Από την πλευρά της, η κυρία Ζαρούλια εξήγησε: «Υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή θα είναι άνθρωποι σχετικοί με το αντικείμενο για να πάει ο τόπος μπροστά. Και δεν τίθεται θέμα για την κάθε κυρία Σάμη - η οποία μπορεί να είναι άριστη στον τομέα της, εδώ όμως μιλάμε για την πατρίδα και όχι για σόου. Αλλο θέμα η πολιτική, άλλο θέμα τα επαγγελματικά του κάθε υποστηρικτή μας. Εμείς ψάχνουμε ανθρώπους πρωτίστως με ήθος, αλλά και γνώση ώστε να πάει μπροστά η χώρα μας». Η κυρία Ζαρούλια πάντως υπερασπίστηκε τη Χριστίνα Σάμη λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι ασχολούνται με τη Σάμη, ένα κοριτσάκι το οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. Δεν ξέρω ούτε την ίδια, ούτε από πού προέρχεται. Και μπορεί να κάνει παρέα με Χρυσαυγίτες και να πάρει τον σωστό δρόμο. Γιατί μπορεί να ήταν ένα παραπλανημένο πλάσμα, από αυτά που έχουν ως πρότυπα εκείνους που στις τηλεοράσεις βγάζουν ξεβράκωτο κάθε κοριτσάκι. Ομως, με το να κάνει παρέα με Χρυσαυγίτες μπορεί να γλιτώσει στο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...