Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τρεις Αυτοκτονίες Σε Μια Εβδομάδα Στην ΗΠΕΙΡΟ


Σε μια χώρα που είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω της κρίσης προκαλεί σοκ και συγκλονίζει.

Μια δραματική εικόνα για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας καταγράφουν οι αριθμοί της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και των οργανώσεων υποστήριξης, καθώς οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει πλέον τις δύο κάθε μέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πλέον σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία.

Μόνο στην Ήπειρο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 3 αυτοκτονίες !

Το Σάββατο 22/9/2012 ,ένας 34χρονος αυτοπυρπολήθηκε στο σπίτι του Καρδαμίτσια. Στις  27/9/2012 μια φαρμακοποιός απαγχονίστηκε μέσα στο φαρμακείο της στην Άρτα. Και στις 28/9/2012 ένας ταξιτζής από τα Γιάννενα, βούτηξε στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας. Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας και ειδικότερα της Ηπείρου από τα σκληρά μέτρα των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...