Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Αλβανός ΥΠΕΞ: Δεν θα ξαναεπιτρέψουμε πορείες Ελλήνων εθνικιστών στην Αλβανία!


                              

Για ασέβεια κατηγορεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ο Αλβανός ΥΠΕΞ!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, θεώρησε αδικαιολόγητες τις πορείες Ελλήνων εθνικιστών στο έδαφος της Αλβανίας και παράλληλα τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν ανεκτές.
«Θεωρώ ότι είναι απολύτως αδικαιολόγητες οι πορείες αυτές που σου θυμίζουν τις πορείες της εποχής του Β 'Παγκόσμιου Πόλεμου, "την μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη" και ούτω καθεξής, γιατί κανονικά είναι περιττές. Προφανώς τέτοιες πορείες μπορούν να γίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες επιδρομές στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρείς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τις Αρχές της γειτονικής χώρας, πράγμα το οποίο  αποτελεί έλλειψη σεβασμού», δήλωσε ο Παναρίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "ABC News".
Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε για άλλη μια φορά από την Ελλάδα να «κρατήσει υπό έλεγχο τις εξτρεμιστικές, φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες», πράγμα το οποίο είχε ζητήσει και κατά την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο, αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα.
 «Κάνουμε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να έχει περισσότερο υπό τον έλεγχό της τις εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και για κάθε κίνηση τέτοιων ομάδων θα πρέπει να ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας.  Τα εκκρεμή ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε εθνικιστικές ομάδες να κάνουν τέτοιες αδικαιολόγητες πορείες. Είναι καλύτερα να τις προλαμβάνουμε παρά να παράγουμε ένα κλίμα έντασης», δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ Εντμόντ  Παναρίτι.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, αν θα δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση ή αν θα συνεχίσει τη «διπλωματία» της σιωπής...
συνέχεια ΑΥΤΟΝΟΜΗ

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ , ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΑΪΜΟΥ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. 
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΡΟΣ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΞ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"-"ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ". ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΗΣΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ, ΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ , ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...