Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21/9/2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Ευχαριστώ.
Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Βουλευτής Επικρατείας κ. Χρήστος Παππάς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, τη στεναχωρήσατε τη Γενική Γραμματέα σήμερα. Της ανεβάσατε λίγο την πίεση. Να ξέρετε, όμως, ότι ανεβάσατε και τη δική μου πίεση -γιατί και εγώ έχω πίεση- με αυτό που είπατε στην αρχή για την εμπορευματοποίηση. Μετά, βγήκατε να το μαζέψετε λίγο και το κάνατε χειρότερο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία.
Με όλο το σεβασμό, σε ποιον πλανήτη ζείτε; Ζείτε στην Ελλάδα του σήμερα; Έχετε πληροφόρηση τι γίνεται έξω; Έχετε πάει στο Αττικό Νοσοκομείο βράδυ σε εφημερία; Και ας υποθέσουμε ότι έχετε πάει, γιατί μας τα λέτε αυτά εδώ μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα; Δεν έχουμε άλλες ανοχές. Ο κόσμος δεν έχει άλλες ανοχές έξω. Πιστεύει και θα καταλάβει ότι τον εμπαίζουμε.
Πείτε ότι πήγατε. Πολλοί από εδώ μέσα, από πολλά κόμματα, ακούν τον κόσμο. Θα ήθελα να ακούτε και εσείς τον κόσμο. Να βγείτε έξω και να ακούσετε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν μπορείτε να ακούσετε τον κόσμο λόγω ιδιότητος; Βάλτε το πρωί που έρχεστε ραδιόφωνο. Ακούστε τα τηλεφωνήματα του κόσμου, ακούστε λίγο Τράγκα.
Είπατε ότι η Ελλάδα προοδεύει με την ανέχεια και με τις επιτυχίες. Τι να σας πω; Γενόσημο κάνουμε την Ελλάδα, ένα αντίγραφο της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ξαναγινόμαστε δορυφόρος, με τα χαράτσια, τον κεφαλικό φόρο, ακριβώς ότι ήταν τότε.
Είπατε ότι 2,2 δισεκατομμύρια είναι για υλικό στα νοσοκομεία. Τα μέτρα είναι 12,5 δισεκατομμύρια. Κάντε μία αντιστοίχηση, βάλτε τα σε μία ζυγαριά.
Είπατε για 170 ασθενοφόρα και 25 μονάδες εξωτερικών εξετάσεων. Σας παρακολούθησα με προσοχή. Θα φθάσουν εδώ στην Ελλάδα, πότε δεν ξέρω, αλλά ποσοτικά δεν θα μας φθάσουν. Τι να μας κάνουν 170 ασθενοφόρα έτσι που φθάσατε την υγεία του ελληνικού λαού;
Μας είπατε ότι είναι και με ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης και όλα αυτά. Εμείς το έχουμε πληρώσει. Αυτά τα προγράμματα είναι πληρωμένα από τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δηλαδή, μας δανείζουν, για να τα ξαναπαίρνουν οι ίδιοι, οι τράπεζες. Υποφέρει ο ελληνικός λαός και μετά μας φέρνουν και ασθενοφόρα για να παίρνουν τους νεκρούς που πέφτουν από τα μπαλκόνια.
Μπορεί να έχετε καλή προαίρεση. Δεν το αμφισβητώ. Άκουσα και την κ. Βούλτεψη με προσοχή που θυμήθηκε και είπε, «κλείστε τις πόρτες στους λαθρομετανάστες», ότι δεν αντέχει άλλο, ότι είναι 8 εκατομμύρια Ινδοί.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν το θυμήθηκα τώρα. Το έλεγα και παλιά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το λέγατε και σας περιμένουμε με το καλό!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το έλεγα και παλιά. Δεν είναι καινούριο, δηλαδή.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Κυρία Βούλτεψη, μην διακόπτετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ας μην πω ότι το θυμηθήκατε εσείς, αν και σας παρακολουθώ στα blogs, να πω ότι το θυμήθηκε η παράταξή σας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου που έφυγε –Παρασκευή είναι σήμερα- δεν πήρε απόλυτη θέση. Είπε, «ναι, δεν το αντέχουμε, θα δούμε». Να δούμε τώρα η τρίτη της Κυβερνήσεως σας, η ΔΗΜΑΡ, τι θέση θα πάρει για τους λαθρομετανάστες.

                                                                       
Μία μόνο πληροφορία θα αναφέρω και να μας πείτε την αξιοπιστία της. Στοίχισαν 2 δισεκατομμύρια οι λαθρομετανάστες ετησίως στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εξήμισι δισεκατομμύρια ο κ. Λοβέρδος παρεδέχθη σε συνέντευξή του, σε αυτήν την περίφημη συνέντευξη που είπε σε μία αποστροφή του αυτό το αμίμητο, το απαράδεκτο, «ξέρετε, δεν πεθαίνουν και νωρίς» για τους συνταξιούχους.
Και για να μην έχετε καμία απορία ότι εμείς οι κακοί αλλά και λογικοί δεν ζητάμε τίποτε διαφορετικό, τίποτε ακραίο, ας μην ξεκινήσουμε με τα ακραία. Εντάξει, εμείς είμαστε οι ακραίοι, οι κακοί. Ζητάμε, όμως, να εφαρμοσθεί ο νόμος.
Εγκύκλιος στις 18/8/2011 προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Υπουργός Λοβέρδος, λέει: Στην εν λόγω διαδικασία δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης οι μη νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί. Εφαρμόστε, επιτέλους, το νόμο. Δωρεάν οι αλλοδαποί και οι Έλληνες στην ουρά και να πληρώνουν τους γιατρούς έξω και να δίνουν τα φακελάκια;
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς, καταθέτει για τα Πρακτικά της Βουλής το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Θα πείτε τώρα, τι μιλάτε εσείς εκ του ασφαλούς; Λαϊκίζετε, μαζεύετε ψήφους, Δεν μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι. Λέμε αυτό που πιστεύουμε άφοβα και θα το λέμε. Και ιδού, υπάρχει πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την υγεία. Θα κάνουμε κι εμείς επίκαιρη επερώτηση. Θα κάνουμε και πρόταση νόμου.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξης του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Ολοκληρώνω σε ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε.
Είχα να σας πω και άλλα, δυστυχώς όμως θα συμφωνήσω με την κ. Παπαρήγα ότι προκαλέσατε. Και ξέρετε, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος μας χωρίζει ένα τεράστιο ιδεολογικό χάσμα.
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Άβυσσος!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Άβυσσος, πολύ καλά το είπατε.
Εσείς, βέβαια, ζείτε τη δική σας φαντασίωση, ότι θα αντικαταστήσετε ένα σύστημα για το οποίο όλοι λένε μέσα εδώ ότι κλυδωνίζεται, τον καπιταλισμό, το σύγχρονο σύστημα, με ένα άλλο σύστημα που έχει σαπίσει και έχει αποδειχθεί ιστορικά τι έχει δώσει στην ανθρωπότητα πέρα από τα εκατομμύρια νεκρούς.
Σε πάρα πολλά συμφωνήσαμε και είναι δίκαια αυτά που λέτε. Εγώ θέλω να προσθέσω ότι δεν είναι μόνο η υγεία που πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, είναι και η παιδεία, είναι και η άμυνα. Δεν θα ανεχθούμε τις χορηγίες στην υγεία, γιατί είναι πολύ ύποπτες. Δεν θα κάνετε την υγεία Olympic Games 2004. Είπατε για τις χορηγίες, τις οποίες δεν θα τις πω τώρα και σας το αφήνω για έκπληξη. Θα βγάλουμε το κουνέλι από το καπέλο!
 Προσέξτε σας παρακαλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...