Άρθρο του Ευάγγελου Καρακώστα στην εφημερίδα «Εμπρός«
Η αιματοβαμμένη Ιστορία του μεγάλου μας Έθνους είναι κληρονομιά βαρύτατη για να αφεθεί στα γαμψά νύχια μιας κλίκας φιλελεύθερων και μαρξιστών. Πολύ περισσότερο, όμως, για εμάς τους Εθνικιστές, αποτελεί την υπέρτατη Ύβρη προς τη Φυλή να τίθεται στην ζυγαριά το ελληνικό αίμα που χύθηκε για Ελευθερία με την παραμονή ή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.
Το Ελληνικό Πρόβλημα, προσεγγίζεται υπό εντελώς διαφορετική οπτική από φιλελεύθερους και μαρξιστές, σε σχέση με τους Εθνικιστές. Τόσο οι φιλελεύθεροι όσο και οι μαρξιστές, αδυνατούν να δουν το ζήτημα πέρα από την οικονομική του διάσταση. Οι ίδιοι, αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως διαχειριστές οικονομικών μεγεθών και υπό αυτό το πνεύμα έχουν ανάγει τους δανειστές σε συνδιαμορφωτές επί της λήψης οικονομικών αποφάσεων. Από τον αισχρό τούτο συνεταιρισμό ωφελούνται οικονομικώς και οι δυο πλευρές: τόσο οι εγχώριοι υποτακτικοί όσο και οι τοκογλύφοι, τα οφέλη τους όμως διαμορφώνονται πάνω στην στυγνή καταπίεση του Ελληνικού Λαού.
Οι Εθνικιστές από την άλλη πλευρά, αποδίδουν μια πολυδιάστατη υφή στο Ελληνικό Πρόβλημα: δεν είναι βεβαίως, αποκλειστικά οικονομικό, τουναντίον είναι εξό- χως πολιτικό και ακολούθως ηθικό και κοινωνικό. Το οικονομικό σκέλος του Προβλήματος δεν δημιουργήθηκε άξαφνα, αλλά υπήρξε ως συνέπεια πολιτικών αποφάσεων. Επιπρόσθετα, η πολιτική και οικονομική διάσταση συντέλεσαν στην διόγκωση του κοινωνικού και ηθικού εκφυλισμού.
Ο φιλελευθερισμός και ο μαρξισμός ερμηνεύουν κάθε πρόβλημα σε οικονομική βάση. Το Έθνος όμως, δεν μπορεί να ιδωθεί υπό οικονομικούς όρους ως μια ανώνυμος εταιρεία που διοικείται από τεχνοκράτες. Στην πραγματικότητα, εκεί ακριβώς οφείλεται η συνολική -και όχι μόνο οικονομική- χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού Κράτους: οι πολιτικές του ηγεσίες το αντιλαμβάνονται ως επιχείρηση εκ της οποίας επιχειρούν να καρπωθούν κέρδη, πολιτικά και οικονομικά.
Υπό αυτό το πρίσμα, τόσο ο φιλελευθερισμός όσο και ο μαρξισμός συνηγορούν υπέρ της υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και περαιτέρω, της ελληνο- ποιήσεώς τους. Δεν τους ενδιαφέρει διόλου εάν εξουσιάζουν έναν Λαό ή ένα μίγμα εθνοτήτων διαφορετικής καταγωγής, κουλτούρας και ιστορίας.Βλέπουν μονάχα και μετρούν αριθμούς, δια των οποίων επιδιώκουν να επιλύσουν οικονομικής υφής θέματα, όπως το ασφαλιστικό. Θυμηθείτε το αισχρό επιχείρημα των «δημοκρατών» περί θωράκισης και αναζωογόνησης των ταμείων από τις στρατιές των λαθρομεταναστών. Επί της ουσίας βεβαίως, το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι παράμετρος του πραγματικού προβλήματος το οποίο καλείται Δημογρα- φικό και Υπογεννητικότητα. Οι παραπάνω έννοιες όμως, δεν βρίσκονται στα λεξικά της πολιτικής ορθότητος της σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας. Κι εδώ οι δημοκράτες επιχειρούν να μετατρέψουν ένα μείζονος εθνικής σημασίας θέμα, σε στενά οικονομικής υφής ζήτημα.
Για τον Λαϊκό Εθνικισμό όμως, η οικονομία δεν είναι ο βασικός πυλώνας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το Έθνος. Η οικονομία είναι εργαλείο άσκησης κρατικής πολιτικής, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της Πατρίδος και του Λαού. Οι πολυφυλετικές ΗΠΑ και τα πολυφυλετικά κράτη της Κεντρικής και Βορείου Ευρώπης, διατηρούν την κοινωνική τους συνοχή όσο οι οικονομίες τους ευημερούν. Όταν αναπόφευκτα εισέλθουν σε φάση οικονομικής ύφεσης τότε θα αναδυθούν και τα δεινά του πολυφυλετισμού, όπως διαβλέπουμε ξεκάθαρα πλέον, σε ήπια ακόμη μορφή. Στην Ελλάδα, εκλείπει ακόμη και αυτός ο οικονομικός παράγων προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη κοινωνική συνοχή μιας κοινωνίας διαμορφωμένης στα πρότυπα του πολυφυλετισμού.
Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν εισέρχεται σ’ αυτή τη στενή, περιχαρακωμένη και αντιφυσική λογική: είτε με ευρώ είτε με εθνικό νόμισμα, εκείνο το οποίο πραγματικά προέχει είναι η συνειδητοποίηση από μέρους του Λαού μας της αναγκαιότητας για επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή. Ζητούμενο λοιπόν, είναι να υπάρχουν ελληνικά χέρια για να βαστάξουν το άροτρο και το σπαθί για το μεγάλωμα του Έθνους και την ευημερία του Λαού μας. Κάθε άλλη λύση είναι συνειδητή μετατόπιση ενός προβλήματος στο μέλλον, η δε χρονική μετατόπιση του προβλήματος απεδείχθη πως το διογκώνει με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το Εθνικό Κράτος δεν πρέπει να λογίζεται ως οικονομική λύση, αλλά ως η ικανή και αναγκαία συνθήκη προς συνολική επίλυση του Ελληνικού Προβλήματος, μέρος του οποίου είναι και το οικονομικό. Όταν το Κράτος ξαναγίνει ελληνικό, τότε και η οικονομία του θα λειτουργεί όχι προς όφελος των δανειστών αλλά προς το συμφέρον του σκληρά δοκιμαζόμενου Λαού μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου