Ενας αρχηγός κόμματος και ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, καθώς και περίπου 50 απλά μέλη βρίσκονται ένα βήμα πριν από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Λίγο πριν ή λίγο μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, εκτός απροόπτου, θα αρχίσει μία από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν πραγματοποιηθεί στα δικαστικά χρονικά της χώρας. Τότε θα συμπληρώνονται 15 μήνες από την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, 17 βουλευτές που εκλέχθηκαν με το κόμμα του και ακόμα 50 κατηγορούμενοι ως συμμετέχοντες σε επιθέσεις που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον των εφετών που θα κληθούν να δικάσουν την υπόθεση.
Συνολικά, οι κατηγορούμενοι, οι δικηγόροι και οι μάρτυρες της υπόθεσης θα ξεπεράσουν τους 500 και πλέον οι δικαστικές Αρχές αναζητούν χώρο για να στεγάσει τη δίκη! Στο Εφετείο της Αθήνας δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούνται τα ακροατήρια που αφορούν τη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Προς το παρόν προκρίνονται δύο λύσεις, είτε η δημιουργία μίας πρόσθετης αίθουσας πίσω από το Εφετείο της Αθήνας είτε η αξιοποίηση χώρων των ολυμπιακών ακινήτων που θα μπορούσαν να στεγάσουν μία τόσο μεγάλη δίκη, η οποία θα συγκεντρώσει πλήθος παραγόντων αλλά και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.
Και αυτό διότι είναι πρωτοφανές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως να δικάζονται στελέχη και μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος για εγκληματική δράση, και μάλιστα στα πρότυπα ναζιστικής οργάνωσης.
Η δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά, μετά τη διαβίβαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φακέλου με 33 υποθέσεις που σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή.
Από τότε έως και σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμα οκτώ βουλευτές έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ενώ συνολικά οι προφυλακίσεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχονται περίπου στις 30. Πρόσφατα, ωστόσο, διατάχθηκε η πρώτη αποφυλάκιση, αυτή του βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Στη δικογραφία της υπόθεσης η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, περιλαμβάνονται τα ονόματα 78 κατηγορουμένων και πάνω από 200 μαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και εκείνες από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία είτε ως προστατευόμενοι μάρτυρες είτε επωνύμως έχουν αναφερθεί στον τρόπο δράσης και το καθεστώς λειτουργίας του κόμματος.
Η μεγάλη μάχη ωστόσο σχετικά με το εάν στοιχειοθετείται ή όχι η κατηγορία αναμένεται να δοθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Και αυτό διότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την ποινική διάσταση των αξιόποινων πράξεων που συνθέτουν το κατηγορητήριο. Από την αρχή της ανάκρισης και έως σήμερα κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και δηλώνουν θύματα πολιτικής σκευωρίας.
Βάσω Παλαιού
Σημείωση ΕΣΚΕ: Είναι απορίας άξιον πώς η... "δικαστική έρευνα" που "άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου 2013" κατέληξε μόλις μια εβδομάδα αργότερα σε συμπεράσματα τέτοια που να επιβάλουν την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του Βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά και του Βουλευτή Πειραιώς Γιάννη Λαγού, με διαδικασίες Χόλυγουντ και χωρίς την προβλεπόμενη Αρση της Βουλευτικής τους Ασυλίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου