Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Όταν ο Πρετεντέρης παίζει με τα φίδια…

Στα σημερινά "Νέα" ο Πρετεντέρης στο άρθρο του με τίτλο «Φίδι που τους έφαγε» ασχολείται πάλι με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με το γνωστό του υφάκι, το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους κατεξοχήν καθεστωτικούς δημοσιογράφους, ο Πρετεντέρης υποστηρίζει ότι στο κοινοβούλιο της χώρας «εκπροσωπείται κάθε καρυδιάς καρύδι (από νεοναζί και νεοκομμουνιστές έως παλαιοκομμουνιστές και ψεκασμένους κι από μπράβους της νύχτας έως ‘‘αμεσοδημοκράτες’’ της Αριστεράς…)».
Αμέσως μετά ο υπάλληλος του Δ.Ο.Λ. και του Mega συνεχίζει λέγοντας «ότι στην Χώρα όπου κάθε ψωνισμένος ή ανισόρροπος μπορεί να διαλαλήσει στην τηλεόραση, τον Τύπο, το ραδιόφωνο και (ανωνύμως) στο Διαδίκτυο ότι τερατολογία, υβρεολόγιο ή συκοφαντία γουστάρει υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας της έκφρασης και ελέγχου της πληροφόρησης. Ότι στη χώρα όπου η παρλαπίπα και η μπαρούφα αποτελούν προϊόντα ευρείας, μαζικής και ανεμπόδιστης κατανάλωσης κάποιοι κυκλοφορούν φιμωμένοι». Τα λεγόμενα αυτά του Πρετεντέρη είναι η απάντησή του στο «μεγαλύτερο καλαμπούρι των τελευταίων ετών ότι η Ελλάδα στερείται δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Βεβαίως ο Γιαννάκης Πρετεντέρης, μέσα στην ταξινόμηση των… ιδιοτήτων που φιλοξενεί το κοινοβούλιο, ξέχασε να βάλει τους προδότες, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Γιατί άραγε;
Όσο για τα περί ψωνισμένων (προφανώς εννοεί τα "ψώνια" και όχι όσους "ψωνίζονται" στην Συγγρού… (σωστά;), υβρεολόγων και συκοφαντών είναι φανερό ότι δεν βλέπει την δική του καμπούρα. Γιατί τα ΜΜΕ, στα οποία συμμετέχει και ο ίδιος έχουν πάρει δίπλωμα δημοσιογραφικής φίμωσης και αλητείας απέναντι στην μοναδικά Ελεύθερη Εθνική Λαϊκή Φωνή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αναφερόμενος στην συνέχεια στην "διαμάχη" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τον Καμίνη λέει τα εξής: «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, βλέπετε, θέτει με ευθύ τρόπο το ζήτημα της λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της δημοκρατίας και τον περιορισμό της δημοκρατίας. Κι εδώ αρχίζουνε τα δύσκολα. Διότι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προστάτες της δημοκρατίας θα πρέπει να αναρωτηθούν κατ’ αρχήν τι ακριβώς προστατεύουν. Τις κάλπες; Το κόμμα τους; Τη Βουλή; Το Προεδρικό Μέγαρο; Ε, λοιπόν, όχι. Προστατεύουν συνολικά κάτι που ονομάζεται έννομη δημοκρατική τάξη».
Και αφού συνεχίζει για λίγο ακόμη πάνω στο ίδιο μοτίβο καταλήγει ως εξής: «Νομίζω ότι αυτή η απλή γενική παραδοχή λύνει αυτομάτως και το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Κινούνται εντός της δημοκρατικής νομιμότητας; Με γεια τους και χαρά τους! Εκφεύγουν της νομιμότητας; Φίδι που τους έφαγε! Ποιος διαπιστώνει την παρεκτροπή; Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και χωρίς πολλές κουβέντες. Των οποίων άλλωστε η λειτουργία επαφίεται ως γνωστόν στον πατριωτισμό των Ελλήνων-όλων ανεξαιρέτως!». Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο Πρετεντέρης, σ’ ότι αφορά τον αληθινό κίνδυνο του συστήματος.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί τον μοναδικό αληθινό και δυναμικό εχθρό αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Όταν ο Πρετεντέρης, ως γνήσιο φερέφωνο των καθεστωτικών δυνάμεων, θέτει ως προϋπόθεση "νομιμοποίησης" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το να κινούμαστε «εντός της δημοκρατικής νομιμότητας», εννοεί να γίνουμε ένα με τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου", να κάνουμε δηλαδή την "πάπια" στα άπειρα φαινόμενα προδοσίας, διαφθοράς, κλεψιάς, ρεμούλας. Να δεχθούμε αμαχητί και αδιαμαρτύρητα την απεμπόληση της Εθνικής μας κυριαρχίας, την άλωση της Χώρας από τους λαθρομετανάστες, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την "κινεζοποίηση" των εναπομείναντων Ελλήνων εργαζομένων, την επιδείνωση της ανεργίας, την μετατροπή της Χώρας σε χωνευτήρι πολιτισμών και σε σύγχρονη κοινωνική γαλέρα. Πλανάται πλάνην οικτράν ο Πρετεντέρης (και ο κάθε Πρετεντέρης) αν θεωρεί ότι θα γίνουμε και Εμείς τα "σκυλάκια" (μαντρόσκυλα ή ‘‘πεκινουά’’….) του συστήματος.
Όσο για τον Πατριωτισμό των Ελλήνων, μιας και θυμήθηκε το Σύνταγμα το οποίο καταπατείται καθημερινά από τα πολιτικά και εκδοτικά αφεντικά του, ας μάθει επιτέλους ότι ο Πατριωτισμός δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια, αλλά αποτελεί συγκεκριμένη συνειδητή πράξη. Από αυτήν και το περιεχόμενό της κρίνονται όλοι για το αν είναι Πατριώτες ή όχι! Και για Εμάς, ξεκάθαρα, οι εραστές του μνημονίου και οι υπάκουοι δούλοι του ΔΝΤ δεν είναι πατριώτες. Όσο για το φίδι που θα… φάει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ας προσέξει μήπως διαλέξει άλλη λεία, λιγότερο σκληροτράχηλη και αντιστεκόμενη, γιατί τότε ίσως κάποιοι αποτελέσουν τροφή για βόες και κροταλίες….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/otan-o-pretenterhs-paizei-me-ta-fidia#.UYrH9RIay0c#ixzz2SjxhkCmC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...