Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ Ο ...ΧΑΜΙΝΗΣ



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ


metanastis
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ:
Χθες βράδυ λίγο μετά τις 8.00 αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου, κυνήγησαν παράνομο μικροπωλητή, αλλοδαπό από τη Σενεγάλη.
Εκείνος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε στις ράγες του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Θησείο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το ρεύμα και να βρει ακαριαίο θάνατο.
Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής ενώ ομοεθνείς του μικροπωλητές ζητούσαν από τους αστυνομικούς να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ως υπαίτιους του δυστυχήματος(!!!)
Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των Αφρικανών μεταναστών και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν κάνοντας χρήση χημικών εναντίον των μεταναστών.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ο δήμος Αθηναίων, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 38χρονου, Enyay Babakar, πολίτη Σενεγάλης στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα. Σημειώνεται ότι ο δήμος Αθηναίων έχει προσφάτως πραγματοποιήσει ειδικά επιστημονικά σεμινάρια για τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας αναφορικά με τη συμπεριφορά και μεταχείριση μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...