Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση για διοργάνωση αντιφασιστικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων


ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου , ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συναυλία  στην πλατεία συντάγματος ,στο οποίο ζητά συμπαράσταση και υποστήριξη στους μετανάστες της χώρας μας , ελληνική ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών  κ.τ.λ. Στην διαφήμιση της συγκεκριμένης εκδήλωσης ,η οποία <<κοσμεί>>  πολλές περιοχές της Αθήνας και προσκαλεί τον κόσμο να λάβει μέρος και να διαμαρτυρηθεί για τον φασισμό και τον ρατσισμό εναντίον των αλλοδαπών, παρουσιάζεται  ένα παιδάκι να πετά τον Μαίανδρο στα σκουπίδια. Ο Μαίανδρος είναι ένα από τα Αρχαιότερα Ελληνικά σύμβολα, συμβολίζει την ιστορία της χώρας μας, ταυτόχρονα όμως είναι και το σύμβολο της Χρυσής Αυγής ,ενός κόμματος το οποίο εκλέχτηκε από ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού λαού με δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι προσβολή και για την ιστορία της Χώρας μας αλλά και για ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει το 7 % των ψηφισάντων Ελλήνων να εξευτελίζεται με τέτοιο τρόπο.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Εάν εγκρίνει τις ενέργειες του κυρίου Καμίνη
2. Η συγκεκριμένη εκδήλωση χρηματοδοτείται από τον δήμο Αθηναίων ; Αν ναι ,θεωρείται νόμιμο και θεμιτό να στρέφεται εναντίον ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος ;
3. Είναι ο δήμος Αθηναίων αρμόδιος για την ναύλωση πούλμαν για μεταφορά νέων από την επαρχία στην συγκεκριμένη εκδήλωση;
4. Ζητείται πειθαρχική εποπτεία του υπουργείου σας στα έξοδα του δήμου Αθηναίων , ο οποίος εν καιρώ οικονομικής κρίσης ξοδεύει χρήματα σε αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές ενέργειες.
Αθήνα, 17-1-2013
Ο ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...