Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση για τη χρήση του θυρεού του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η ΕΙΔΗΣΗ

Κάποιος στο Πολεμικό Ναυτικό ας ξυπνήσει

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 18:53

Τουρκική εταιρεία κατασκευής γιώτ χρησιμοποιεί το έμβλημα του ΠΝ ως εμπορικό της σήμα


Τουρκική εταιρεία κατασκευής γιώτ χρησιμοποιεί το έμβλημα του ΠΝ ως εμπορικό της σήμαΤελικά φαίνεται ότι αυτοί οι Τούρκοι δεν παίζονται!!!!
Είτε πρόκειται για θράσος είτε για..."άγνοια", είτε για καλά στημένες επιχειρήσεις "ψυχολογικού πολέμου"...
Στο Διαδίκτυο "αλιεύτηκε" μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μία τουρκική εταιρεία κατασκευής και πωλήσεως πολυτελών τουριστικών σκαφών αναψυχής (γιώτ) με την καθαρά ...τουρκική ονομασία "Poseidon Yat Doseme" (παραθέτουμε την επίσημη ιστισελίδα της: http://www.poseidondoseme.com) χρησιμοποιεί για εμπορικό της σήμα τον θυρεό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού!
Μάλιστα έχει το θράσος, που συνυπάρχει με την άγνοια, να μην έχει αφαιρέσει από αυτήν την κλοπή ούτε καν τα αρχικά "Π.Ν." από το θυρεό!
Μήπως πρέπει κάποιος από το Πολεμικό Ναυτικό ή την ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να ....ενεργοποιηθεί επιτέλους ή όλη η "ενεργητικότητα" των αρμοδίων του Πολεμικού Ναυτικού περιορίζεται μόνο σε..."μικρότητες" που δεν αρμόζουν της Ιστορίας και των Παραδόσεών του εντός της Ελλάδος;

Λ.Σ.Μ.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ




Καταθέσαμε σήμερα ερώτηση σχετικά με τη χρήση από τουρκική εταιρεία ενοικίασης γιοτ αυτούσιου του σήματος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την προσθήκη του ονόματος της εταιρείας που και αυτό βεβαίως καπηλεύεται το όνομα του Ποσειδώνα , του αρχαίου θεού της θάλασσας. Η χρήση του θυρεού του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού αποτελεί προσβολή της Ιστορίας μας.



Η ΕΡΩΤΗΣΗ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                                          Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                                          Τηλ. Επικοινωνίας: 

ΠΡΟΣ

1)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Δημοσίευμα ελληνικής ηλεκτρονικής εφημερίδας έφερε στη δημοσιότητα το εξής προσβλητικό γεγονός. Τουρκική εταιρεία κατασκευής και πώλησης πολυτελών τουριστικών σκαφών αναψυχής με την ονομασία “Poseidon Yat Doseme” (επίσημη ιστοσελίδα http://www.poseidondoseme.com) χρησιμοποιεί στο εμπορικό της σήμα αυτούσιο τον θυρεό του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου διακρίνονται καθαρά τα αρχικά Π.Ν.
Η χρήση αυτή του θυρεού αποτελεί προσβολή για το ιστορικό και τιμημένο Πολεμικό Ναυτικό μας, πολλώ δε μάλλον που η χρήση του συνδέεται με το εμπόριο τουριστικών προϊόντων και μάλιστα τουρκικής εταιρίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1)      Είναι ενήμερος για τη χρήση του θυρεού του Πολεμικού μας Ναυτικού από την εν λόγω τουρκική εταιρεία;
2)      Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να παύσει η προσβλητική αυτή τακτική της εταιρείας;
3)      Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία, η πρεσβεία και τα προξενεία, παρακολουθούν επαρκώς τα τεκταινόμενα στην τουρκική επικράτεια για εντοπισμό ελληνικού ενδιαφέροντος θεμάτων όπως το προαναφερθέν, και πως σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να το επιτύχει αυτό;
4)      Επανερχόμενος σε ερώτημα που έχω καταθέσει στο παρελθόν (υπ’ αριθμό 2715/2012) και παραμένει αναπάντητο, ερωτάται το αρμόδιο Υπουργείο κατά πόσο διαθέτει ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για δημοσιεύματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής;


Αθήνα, 23/10/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής





ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...