Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1922 : Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Μία από τις πιο θλιβερές επετείους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της
κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε στην στρατιωτική ήττα και
συντριβή αλλά και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την μικρασιατική γη. Τα ιστορικά γεγονότα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου του 1922 έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους με τον τίτλο
« Μικρασιατική καταστροφή ».
Η ήττα του 1922 μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του 1453 και να θεωρηθεί ως μεγαλυτέρα γιατί μ’ αυτήν ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη. 
Παρ’ όλο που η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής δεν εορτάζεται επισήμως από τις ελληνικές αρχές αυτή έχει περάσει και έχει εντυπωθεί στο φυλετικό ασυνείδητο μέσω μιας κορυφαίας σκηνής του δράματος όπως είναι αυτή της σφαγής και της πυρπόλησης της Σμύρνης. Οι τραγικές σκηνές από τη Σμύρνη του ’22 μπορούν και συγκινούν ενενήντα χρόνια μετά.


Ήταν πρωί του Σαββάτου, 27 Αυγούστου, που οι πρώτοι έφιπποι Τσέτες ( άτακτοι βάρβαροι αιμοδιψείς τούρκοι πολεμισταί ) μπήκαν στη Σμύρνη. Την διοίκηση της πόλης ανέλαβε ο γνωστός ως « χασάπης της Σμύρνης » Νουρεντίν. Από το ίδιο βράδυ άρχισαν να γίνονται λεηλασίες και φόνοι. Την επόμενη μέρα και ενώ άρχισαν να καταφθάνουν στην πόλη τούρκικες τακτικές δυνάμεις οι σφαγές και οι λεηλασίες άρχισαν να συστηματοποιούνται στις Ελληνικές και στην Αρμένικη συνοικία. Τα πλοία που ευρίσκοντο κοντά στην προκυμαία δεν εδέχοντο πρόσφυγες. Οι Σμυρνιοί, άλλοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και άλλοι σπεύδουν να βρουν προστασία σε νεκροταφεία και εκκλησίες.

Ηρωική μορφή στην τραγωδία της Σμύρνης στάθηκε ο Μητροπολίτης της Χρυσόστομος.
Ο Χρυσόστομος γεννήθηκε στη σκλαβωμένη Ιωνία και ανέλαβε την πρώτη μητροπολιτική του έδρα στη Δράμα την εποχή που η βουλγαρική προπαγάνδα οργίαζε και οι Βούλγαροι κομιτατζήδες με την εγκληματική τους δράση προσπαθούσαν να εκβουλγαρίσουν την ελληνική Μακεδονία. Το 1911 ο Χρυσόστομος ανέλαβε Μητροπολίτης στη Σμύρνη ξεκινώντας έναν τιτάνιο αγώνα για τη θεμελίωση της Μεγάλης Ιδέας.
Όταν οι Τούρκοι εισήλθαν στη Σμύρνη ο Χρυσόστομος παρέμενε σ’ αυτήν, αρνούμενος να φύγει μαζί με τις άλλες ελληνικές Αρχές. Ακόμα και μετά την είσοδο των Τούρκων ο Ιεράρχης αρνήθηκε τη μεσολάβηση ξένων διπλωματών που προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν να φύγει. Παρέμεινε μόνος όρθιος Ιωνικός στύλος, η μόνη ελληνική Αρχή στην πόλη που κατεκλίζετο από τους βαρβάρους του Κεμάλ.
Στις 27 Αυγούστου το βράδυ κλήθηκε ο Χρυσόστομος να παρουσιαστεί στον Τούρκο φρούραρχο Νουρεντίν μαζί με δύο δημογέροντες. Μόλις τον είδε, του είπε :  « Εσύ είσαι ο παπάς που βρίζεις τους Τούρκους; Γουρούνι, θα δεις τι τιμωρία σου ετοιμάζω. Εσύ κι οι Έλληνές σου είστε λαός χαμάληδων και χαμάληδες θα σε δικάσουν ». Έτσι κι έγινε. Σε μια από τις αίθουσες του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι του υποκόσμου, χαμάληδες και τουρκικά κακοποιά στοιχεία προκειμένου να τον δικάσουν. Μόλις εμφανίστηκε αγέρωχος ο Ιεράρχης, αυτοί άρχισαν να τον προπηλακίζουν, να του τραβούν τα γένια και τα ράσα και να τον φτύνουν. Ενστικτωδώς οι Σμυρνιοί δημογέροντες προσπάθησαν να προστατεύσουν τον Ιεράρχη τους, αλλά οι Τούρκοι τους έδεσαν προκειμένου να δουν το μαρτύριο και τον εξευτελισμό του θρησκευτικού τους ηγέτη. Το λαϊκό δικαστήριο των εγκληματιών έβγαλε την απόφασή του που ήταν :  
« Να σταυρωθεί ... να σταυρωθεί όπως ο Χριστός τους ».  
Ο Νουρεντίν διέταξε τον έφεδρο Λοχαγό του τουρκικού στρατού Ρουστέν Μπέη Βάσιτς να εκτελέσει την απόφαση του λαϊκού δικαστηρίου. Ο Βάσιτς κατεβαίνοντας τα σκαλιά του Διοικητηρίου μαζί με τους τρεις μελοθάνατους, τον Χρυσόστομο και τους δημογέροντες, δεν προλαβαίνει να βγει στο προαύλιο γιατί ξεπροβάλλει φρενιασμένος ο Νουρεντίν στο κεφαλόσκαλο και τραβώντας το περίστροφό του πυροβολεί τον Χρυσόστομο. Ήταν τέτοια η λύσσα του που το χέρι του έτρεμε από την οργή και αντί να πλήξει τον Χρυσόστομο τραυμάτισε θανάσιμα τον δημογέροντα Κλιμάνογλου.
Με τον πυροβολισμό και την έξοδο του Χρυσοστόμου στο προαύλιο το πλήθος ορμά. Ο βαρβαρικός τουρκικός όχλος με πέτρες και ξύλα χτυπούν τον
Χρυσόστομο. Τον κτυπούν ανελέητα, του ξεριζώνουν τα γένια κι ένας τούρκος χαμάλης του βγάζει με το μαχαίρι του το ένα μάτι. Ο Χρυσόστομος αιμόφυρτος, σιωπηρός, περήφανος, χωρίς να ικετεύει και να λυγίζει στον εχθρό, σέρνεται από το πλήθος και αφήνει την τελευταία του πνοή αναφωνώντας :  
« Θεέ μου ! ».
Ο Βάσιτς έπρεπε όμως να εκτελέσει τη διαταγή που πήρε. Έτσι λοιπόν κρέμασε το άψυχο σώμα, ένα κουφάρι κυριολεκτικά από καταξεσκισμένες σάρκες, στην περιοχή του Τρικιλίκ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Σμύρνης.
Με τον θάνατο του Χρυσοστόμου ο Νουρεντίν έδωσε το σύνθημα στον όχλο, στους άτακτους Τούρκους και τον τακτικό στρατό γι’ αυτό που θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα την εφαρμογή του σχεδίου του που ήταν ο εμπρησμός της Ελληνικής και Αρμενικής συνοικίας.
Η πυρκαϊά που τέθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου σάρωσε όλη την πόλη αφήνοντας άθικτη την εβραϊκή και την τουρκική συνοικία, και επεκτάθηκε σε πλάτος δύο μιλίων.


Οι Έλληνες μοναδική σωτηρία είχαν πλέον την θάλασσα. Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν τις ημέρες που εμαίνετο η πυρκαϊά, ενώ η προκυμαία είχε γεμίσει από πτώματα. Η καταστροφή είχε ολοκληρωθεί. Επισήμως κανένα από τα αγκυροβολημένα πλοία των Συμμάχων δεν βοήθησε τους Έλληνες. Ο διεθνής τύπος υποβάθμισε το γεγονός της καταστροφής και τις φρικαλεότητες των Τούρκων. Οι ξένοι έδειξαν μια ασυγχώρητη αδιαφορία και κράτησαν μια κατ’ ουσίαν εχθρική στάση σε σημείο τέτοιο που να λένε ότι « Οι Έλληνες πυρπόλησαν τη Σμύρνη ».
Αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η καταστροφή της Μικράς Ασίας. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί με ακρίβεια και οι διάφοροι ερευνητές ιστορικοί και ειδικοί δίνουν διαφορετικούς αριθμούς. Πάντως ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Ο αριθμός των προσφύγων ανήλθε σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες που ξεριζωμένοι από τη γη τους αναζήτησαν στην κυρίως Ελλάδα καταφύγιο.


Πώς οδηγηθήκαμε όμως σε αυτήν την καταστροφή;  Ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν έναν νικητή στρατό στην ταπεινωτική ήττα και τη συμφορά του ’22 ;
Είναι σίγουρα ένας συνδυασμός πολλών αιτίων που λειτούργησαν παράλληλα και οδήγησαν στην καταστροφή. Επιγραμματικά μπορούμε να απαριθμήσουμε μερικά από αυτά.
- Η διχόνοια του Ελληνικού λαού. Ο γνωστός διχασμός που ξεκίνησε οκτώ χρόνια πριν από την τραγωδία και έφθασε σε σημείο τέτοιο που Έλληνες πανηγύριζαν ελληνικές ήττες.
- Η εχθρική στάση των συμμάχων που υπαναχώρησαν μπροστά στο ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας μεγάλης και ισχυρής Ελλάδας, ανεξάρτητου και μεγάλου παράγοντα στην Ανατολική Μεσόγειο.
- Οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 που προκήρυξε ο Βενιζέλος μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας και του πολέμου, για  τις οποίες έχει εκφραστεί η άποψη ότι αυτές προκηρύχθηκαν με στόχο να τις χάσει και να αποποιηθεί των ευθυνών του και της εμπλοκής λόγω συμμάχων στην Μικρασιατική Εκστρατεία.
- Η διάσωση και το γιγάντωμα του Κεμάλ και του στρατού του μέσω της μεγάλης βοήθειας που έλαβε από την νεοδημιουργηθείσα Σοβιετική Ένωση και τον εβραίο κομμουνιστή ηγέτη Λέον Τρότσκυ.
- Η διείσδυση της κομμουνιστικής προπαγάνδας στο στράτευμα με ενέργειες σαμποτάζ και παρότρυνση προς λιποταξία. Οι κομμουνιστές χαρακτήριζαν την εκστρατεία « αποικιακό πόλεμο ».
- Η εγκληματική, προδοτική παρότρυνση αστικών κύκλων στην Αθήνα για επιστροφή του στρατού στην Ελλάδα. Αποκορύφωμα το άρθρο του Γεωργίου Βλάχου στην
« Καθημερινή », με τίτλο « Οίκαδε », στις 14 Αυγούστου του 1922.
- Η κόπωση ενός ανίκητου για δέκα χρόνια στρατού που οι πρώτες ήττες του Αυγούστου του 1922 φάνταξαν σ’ αυτόν ολέθριες και μη αναστρέψιμες.
- Ολιγωρίες και σφάλματα στρατηγικής πολιτικών και στρατιωτικών.
- Η μη στήριξη της ελληνικής προσπάθειας για το χτύπημα του εχθρού από το ντόπιο στοιχείο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά όσους μπορούσαν να φέρουν όπλα. Το 1919 οι Μικρασιάτες υπεδέχοντο θριαμβικά τον Ελληνικό Στρατό και το 1922 κατηρρούντο με την ίδια θέρμη τους πρώην ελευθερωτές των.

Ενενήντα  χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για την καταστροφή του 1922. Ακόμα και οι πιο φανατικοί φιλελεύθεροι και δημοκρατικοί ιστορικοί συναινούν ότι οι εξ που τυφεκίστηκαν στο Γουδί ήσαν τα εξιλαστήρια θύματα. Η ιστορία του ’22 μας επιτρέπει να κάνουμε παραλληλισμούς και για μετέπειτα ιστορικά συμβάντα. Γιατί ομοίως δεν έχει ανοίξει ο φάκελος της προδοσίας της Κύπρου για να μάθει επιτέλους ο λαός ποιοι ήσαν οι προδότες και ποιοι ήσαν οι ήρωες. Τα πολιτικά κόμματα όπως μετά το 1922 δέχτηκαν την καινούρια κατάσταση και ονόμασαν τις ελληνικές εστίες της Ιωνικής γης « Χαμένες Πατρίδες », ομοίως και με την Κύπρο μέρα με την ημέρα διαφαίνεται ότι δέχονται την δημιουργηθείσα κατάσταση και γι’ αυτούς η βόρεια κατεχόμενη Κύπρος είναι άλλη μια
 « χαμένη πατρίδα ». 

Από γενέσεως του το εθνικιστικό λαϊκό κίνημα « Χρυσή Αυγή » δεν αποδέχεται τον ηττοπαθή γκιαούρικο όρο « χαμένη πατρίδα ». Για μας όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν θα υπάρξουν ποτέ χαμένες πατρίδες μα σκλαβωμένες πατρίδες που ζητούν από εμάς την απελευθέρωσή τους.

                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ





Ο ΣΑΛΠΙΓΧΤΗΣ

Στερνός απ’ όλους δούπησε κι ο σαλπιγχτής στο χώμα.
Της σάλπιγγάς του ο αντίλαλος δεν είχε σβήσει ακόμα
της Μικρασίας ξετρέχοντας τα πλάτη πέρα ως πέρα
πότε αντηχούσε σα λυγμός και πότε σα φοβέρα.

Άθαφτος λυώνει ο σαλπιγχτής μες στις βροχές. Παρέκει
η σκουριασμένη σάλπιγγα πιστά του παραστέκει.
Με του χιονιού το σάβανο τους σκέπασε ο χειμώνας.
Κ’ ήταν βαρύς σαν κόλαση, μεγάλος σαν αιώνας.

Μα τι κι αν ήρθε η άνοιξη ;  Μέσα στο νέο χορτάρι
Δε φαίνεται ούτε σάλπιγγα, ούτε σκεβρό κουφάρι.
Μόνο από νύχτα σε νυχτιά βγαίνει το φάντασμά του
και ψάχνει στα χαμόκλαδα να βρη τη σάλπιγγά του...

-      Μην αποκάμης, Σαλπιγχτή, και μη λιγοπιστήσης !
  Χιλιάδες νύχτες θα διαβούν, νύχτες σιγής και φρίκης.
  Μα θά ’ρθη, θά ’ρθη ένα πρωί, που εσύ θα τους χτυπήσης
  με την παλιά σου σάλπιγγα τους νέους σκοπούς της νίκης!

                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣ

«ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ
1)   ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
2)   ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
3)   ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

      Η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, έρχεται συχνά-πυκνά στην επιφάνεια μέσα από ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών και βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Τα σχετικά στιγμιότυπα αποτυπώνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα (τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών λαϊκών οικογενειών), κτίρια με επιφάνεια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που αφέθηκαν να καταστραφούν, καθώς επίσης και μεγάλες ποσότητες άλλων υλικών.
      Η κατάσταση αυτή αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας για την αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
      Για ποιο λόγο το Ελληνικό δεν λειτουργεί ως δεύτερο ή εφεδρικό πολιτικό αεροδρόμιο των Αθηνών, με δυνατότητες μάλιστα να λειτουργήσει εν ανάγκη ως στρατιωτικό αεροδρόμιο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες πρωτεύουσες των άλλων χωρών; Προτίθενται να ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει πραγματική εθνική ωφέλεια από την στρατηγική αξιοποίηση των υποδομών του Ελληνικού Δημοσίου;    
                                                                                                       
Αθήνα, 28/08/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Χρυσή Αυγή τιμά τη νίκη στο Γράμμο

Με μαχητικό εθνικό φρόνημα εορτάστηκε στο Γράμμο και το Βίτσι η νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας το 1949 και τιμήθηκε η μνήμη των ηρωικών νεκρών.
Στο Γράμμο οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ξεκίνησαν με θεία λειτουργία και μνημόσυνο χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου, άξιου συνεχιστή του έργου του μακαριστού Μητροπολίτη Σεβαστιανού.


Στις τελετές παρευρέθησαν εκατοντάδες προσκυνητές και μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία που με τον αγωνιστικό τους παλμό και την άψογη  εμφάνισή τους συγκέντρωσαν τον θαυμασμό και τους επαίνους των παρισταμένων.


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή συναγωνιστής Χρήστος Παππάς.



Ο συναγωνιστής Παππάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του Γράμμου.



Στην ομιλία του απευθύνθηκε στους πεσόντες ήρωες του Γράμμου κατακρίνοντας την υποκρισία των πολιτικάντηδων και δίνοντας εκ μέρους των "παιδιών με τις μαύρες μπλούζες" την υπόσχεση ότι το έργο τους θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη και την ελευθερία της Πατρίδος.


Τιμή σε Εκείνους που έδωσαν Ελληνικό χρώμα στην Αιωνιότητα



Χιλιάδες εθνικιστών συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες για να τιμήσουν τους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Θεσπιείς που έδωσαν εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες του 480 π.Χ. έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα ενάντια στις ασιατικές ορδές του Ξέρξη. Έναν αγώνα που ξέραν εκ των προτέρων ότι θα είναι μέχρι θανάτου, δεδομένων των αναλογιών των δύο στρατευμάτων, γεγονός που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο μεγαλείο στον αγώνα τους.
Το παρελθόν είναι η απαραίτητη πυξίδα για το Μέλλον, αφού ο κάθε Λαός οφείλει να γνωρίζει και να εμπνέεται από τα παραδείγματα του παρελθόντος, πόσο μάλλον ο Ελληνικός Λαός που κατέχει τόσο ένδοξους προγόνους. Την ιστορική αναδρομή προς τους παρόντες Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες ανέλαβαν ο βουλευτής Σερρών, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας,Σωτήριος Δεβελέκος, που μετέφεραν το μήνυμα των Θερμοπυλών και του ανυπέρβλητου αγώνα των Ελλήνων πολεμιστών στο σήμερα. Ένα μήνυμα που προστάζει τους Έλληνες σήμερα να δώσουν τον υπερ πάντων αγώνα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που επιτίθεται στην Ελλάδα σήμερα με το μνημόνιο και την λαθρομετανάστευση.

Τον λόγο στην συνέχεια έλαβε, εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, ο ΣυναγωνιστήςΗλίας Κασιδιάρης, που έθεσε το ζήτημα στην σημερινή βάση, μιλώντας για τον σημερινό αγώνα της Χρυσής Αυγής ενάντια στους «διεθνείς» εντολείς της παγκοσμιοποίησης και τους εγχώριους υπηρέτες τους. Εστίασε δε σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής του Κινήματος ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα.
Τελευταίος έλαβε τον λόγο ο Αρχηγός, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, που τόνισε τον τριαντακονταετή Αγώνα της Χρυσής Αυγής ενάντια στο σκότος που από τότε φαινόταν πάνω από την Ελλάδα. Έναν Αγώνα που σήμερα έχει περάσει σε νέα επίπεδα, αλλά που η Φύση του και ο Σκοπός του δεν αλλάζει ποτέ. Έναν Αγώνα που συνεχίζει να είναι Εναντίον Όλων και του οποίου τις γραμμές πλέον πυκνώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.



 Η μυσταγωγία της Τελετής Τιμής στους Μαχητές των Θερμοπυλών έληξε με την ετήσια ανανέωση του Όρκου των Πολεμιστών της Χρυσής Αυγής απέναντι στις ψυχές των νεκρών Ηρώων αυτού του Έθνους. Έναν όρκο να φυλάμε Θερμοπύλες έναντι των εχθρών του Έθνους. Οι δάδες ανάψαν, ο Αγώνας συνεχίζεται!



Ερώτηση για την οικονομική διείσδυση τούρκων επιχειρηματιών στα λιμάνια του Αιγαίου

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
5) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
6) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Τον περασμένο Μάιο, κοινοπραξία αποτελούμενη από μία ελληνική και μία τουρκική εταιρεία, κέρδισε τον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ελληνικό Δημόσιο για την μακροχρόνια μίσθωση (40 έτη) του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη φορά που μία τουρκική εταιρεία αναλαμβάνει την διαχείριση ενός ελληνικού λιμανιού και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θεωρώ ότι η επιχειρούμενη διείσδυση τούρκων επιχειρηματιών στον Ελλαδικό χώρο και ιδίως στον στρατηγικό τομέα της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών του Αιγαίου είναι άκρως προβληματική και επιζήμια για εθνικά συμφέροντα.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Στον διαγωνισμό για τον τουριστικό λιμένα Μυτιλήνης κατατέθηκαν προσφορές από αμιγώς ελληνικές εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών;
2) Ποια δικαιώματα μπορεί να ασκεί δυνάμει της σύμβασης η ελληνοτουρκική εταιρεία πάνω στον τουριστικό λιμένα Μυτιλήνης;
3) Με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη ελληνοτουρκική κοινοπραξία; Σε τι υπερείχε η συγκεκριμένη προσφορά; Αιτούμαι να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία οι προσφορές όλων των εταιρειών για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
4) Ζητήθηκε η άποψη των Υπουργείων Εθνικής άμυνας και Εσωτερικών για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου λιμένα σε κοινοπραξία που συμμετέχει τουρκική εταιρεία;
5) Η χώρα μας, κατεξοχήν ναυτική και νησιωτική, δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των τουριστικών της λιμένων; Είναι απαραίτητο να προστρέχει στην βοήθεια των «άσπονδων φίλων» τούρκων;
6) Έχουν προβεί οι αρμόδιοι Υπουργοί σε καμία ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι λιμένες τις χώρας μας θα παραμείνουν σε ελληνικά χέρια;
7) Υπάρχουν και άλλοι διαγωνισμοί εν εξελίξει στους οποίους να συμμετέχουν εταιρείες τουρκικών συμφερόντων και ποιες είναι αυτές;
8) Στο διάστημα από το Μάιο έως σήμερα, έχει παραχωρηθεί κάποιο άλλο λιμάνι της χώρας μας σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων;
9) Προτίθενται οι αρμόδιοι υπουργοί να νομοθετήσουν ούτως ώστε να αποτρέπεται η μίσθωση λιμανιών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων;
    
Αθήνα, 22/08/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

63 χρόνια απο τις νικηφόρες μάχες του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο-Βίτσι




Συμπληρώνονται 63 χρόνια από τις νικηφόρες μάχες του Εθνικού Στράτου στο Γράμμο-Βίτσι και την συντριβή των κουμμουνιστοσυμμοριτών (1946-1949)μια ξεχασμένη Εθνική νίκη ειναι αυτη που γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες,μια νίκη που το αριστερό κράτος της μεταπολίτευσης θέλει να σβήσει.ειναι η τελική νίκη κατά του συμμοριτοπολέμου.Τον Αύγουστο του 1949 διεξήχθη επιχείρηση ΠΥΡΣΟΣ στο Γράμμο στο τελευταίο καταφύγιο των συμμοριτών,η πρώτη φάση της επιχείρησης, ο «Πυρσός A'», άρχισε τη νύχτα 2 προς 3 Αυγούστου 1949 στον Γράμμο και ήταν παραπλανητικού χαρακτήρα αποσκοπώντας να πείσει τον αντίπαλο ότι ήταν η κύρια επίθεση ώστε να τον καθηλώσει στις θέσεις του ή και να παρασύρει άλλες δυνάμεις των κουμμουνιστοσυμμοριτών από το Βίτσι που θα έσπευδαν να βοηθήσουν τους συντρόφους τους. H επιχείρηση ανατέθηκε σε μονάδες του A' Σώματος Στρατού, το οποίο, με δύο μεραρχίες και μία ανεξάρτητη ταξιαρχία υποστηριζόμενες από άλλα τμήματα πεζικού, πυροβολικό, άρματα μάχης και αεροπορία, αντιμετώπισε τις δυνάμεις των κουμμουνιστοσυμμοριτών, δύο μεραρχίες επίσης, αλλά με μειωμένη σύνθεση, δύο ανεξάρτητες ταξιαρχίες, δεκαέξι πυροβόλα, δύο όλμους και αντιαρματικά και αντιαεροπορικά πυροβόλα.

διαβάστε περισσότερα

Κινητοποίηση στην Κόρινθο

Από την κινητοποίηση του λαού της Κορίνθου ενάντια στην παράνομη μετατροπή του στρατοπέδου σε στρατόπεδο κράτησης και σίτισης λαθρομεταναστών. O χαιρετισμός στον κορινθιακό λαό του συναγωνιστή Στάθη Μπούκουρα, βουλευτού Κορινθίας, και του συναγωνιστή Χρήστου Παππά.





Βίντεο με τις δηλώσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


Επαναφορά της θανατικής ποινής θα ζητήσει η Χρυσή Αυγή

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα φέρει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς.

Η δήλωση του κ. Παππά έγινε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς της Κορίνθου, καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη, στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 400 λαθρομετανάστες.

«Φαινόμενα σαν αυτά του Πακιστανού δολοφόνου, του Πακιστανού βιαστή της Πάρου, δεν θα μείνουν ατιμώρητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.


Επαναφορά της θανατικής ποινής θα ζητήσει η... από Newscaster

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΘΕΜΑ: «ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»







ΕΡΩΤΗΣΗ
Στο προηγούμενο σχολικό εγχειρίδιο του μαθήματος «Ιστορία Γενικής Παιδείας» που διδάσκονταν στην Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη του Εσπερινού Λυκείου και είχε τίτλο «Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου από το 1815 έως σήμερα», αφιερώνονταν τέσσερις περίπου σελίδες στην γένεση και την εξέλιξη του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων και στις παραμονές του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
      Ειδικότερα, γίνονταν αναφορά στην προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο Αλβανικό Κράτος και στον ηρωικό ένοπλο αγώνα που αντέταξαν οι Βορειοηπειρώτες με στόχο την απελευθέρωση της περιοχής. Εξιστορείτο η ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, καθώς επίσης και η ανακατάληψή της στις παραμονές του Α Παγκόσμιου Πολέμου από τον Ελληνικό Στρατό λόγω της μη σωστής εφαρμογής του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας
   Στο καινούριο σχολικό εγχειρίδιο το οποίο διδάσκεται στις ανωτέρω τάξεις, διαπιστώνουμε ότι, δυστυχώς, η αναφορά στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι ανύπαρκτη. Αφιερώνονται μόνο τρεις γραμμές, στις οποίες αναφέρεται απλά ότι οι «επαρχίες Χιμάρας, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς» επιδικάστηκαν στην Αλβανία. Ο όρος  Βόρειος Ήπειρος δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ αποσιωπάται τόσο ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών για την απελευθέρωσή τους, όσο και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας με το οποίο αναγνωρίστηκε επίσημα η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.



Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Ποιοι είναι οι λόγοι που προκάλεσαν μία τόσο σημαντική και ιστορικά επικίνδυνη παράλειψη, αφού οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Λυκείου μένουν ανενημέρωτοι και ανιστόρητοι σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, καθώς δεν το διδάσκονται καθόλου;

2) Προτίθεται να ενεργήσει ούτως ώστε να συμπεριληφθεί στα σχολικά εγχειρίδια η δέουσα αναφορά στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα;

     
 Αθήνα, 23/08/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για περιορισμούς στην απόκτηση ακινήτων από Έλληνες πολίτες στην Τουρκία

ΠΡΟΣ

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της 12ης Αυγούστου 2012, το τουρκικό κράτος θέσπισε νόμο, βάσει του οποίου τίθενται νέοι-πρόσθετοι περιορισμοί στη δυνατότητα Ελλήνων πολιτών να αγοράζουν ακίνητα στην τουρκική επικράτεια. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «οι Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα σε 28 νομούς». Την ίδια στιγμή βλέπουμε τούρκους επιχειρηματίες να προχωρούν σε αγορά μαρίνων που βρίσκονται σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Επειδή στο ανωτέρω νομοθέτημα φέρεται-εκτός των άλλων-να γίνεται αναφορά σε «τούρκους της δυτικής θράκης» και σε «πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Έχουν ενημερωθεί επακριβώς για τις διατάξεις του εν λόγω νόμου; Αν ναι, τότε τι προβλέπουν αυτές για το επίμαχο ζήτημα;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να πιεστεί το τουρκικό κράτος να αποσύρει τις αντιβαίνουσες στα ελληνικά συμφέροντα διατάξεις και ορολογίες του νόμου αυτού;
3) Ειδικότερα, εφόσον απαιτηθεί, προτίθενται να κάνουν χρήση της αρχής της αμοιβαιότητας και να θεσπίσουν αντίστοιχες διατάξεις για τα δικαιώματα των τούρκων υπηκόων αναφορικά με την απόκτηση ακινήτων στη χώρα μας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 20-08-2012
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για τη μεταφορά ναρκωτικών με αλβανικά λεωφορεία

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΚΑΒΙΑΣ»

Η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων βοά ότι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μεταφέρονται συστηματικά από την αλβανία στο Ελληνικό έδαφος κρυμμένα επιμελώς σε αλβανικά λεωφορεία που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου Κακαβιάς.
Επειδή ο αριθμός των λεωφορείων που διέρχονται από την εν λόγω πύλη εισόδου είναι πολύ μεγάλος και ανέρχεται καθημερινά σε 40-50 κατά μέσο όρο.
Επειδή, χωρίς την συνδρομή κατάλληλων μηχανημάτων, είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν αποτελεσματικά από το προσωπικό του οικείου αστυνομικού τμήματος οχήματα τέτοιου μεγέθους που διαθέτουν πληθώρα χώρων απόκρυψης.
Επειδή η χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την αποκάλυψη κρυμμένων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι μεν επιβεβλημένη, όχι όμως πάντοτε αποτελεσματική, καθώς οι αισθήσεις τους αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να εντοπίσουν τις ουσίες.
Επειδή οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών διοχετεύονται στην ενδοχώρα και καταστρέφουν την Ελληνική νεολαία.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διατεθεί το ταχύτερο δυνατόν στο τελωνείο Κακαβιάς και το οικείο αστυνομικό τμήμα ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός που θα επιτρέπει τον αποτελεσματικό ηλεκτρονικό έλεγχο («σκανάρισμα») των λεωφορείων;
2) Μέχρι να γίνει αυτό, προτίθενται να διασφαλίσουν την συνεχή παρουσία στο τελωνείο Κακαβιάς ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οι οποίοι σήμερα είναι στη διάθεση των αστυνομικών του Α.Τ. Κακαβιάς μόνο λίγες φορές την εβδομάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 20-08-2012
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ. ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονικές Ταυτότητες- Χρήση εναλλακτικών εγγράφων για απόδειξη ταυτοπροσωπίας»

Σε παλαιότερη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (αρ. πρωτ. 510/17/15-5-00) σε σχέση με τη χρήση και την αποδεικτική δύναμη διαφόρων δημοσίων εγγράφων σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «…Αυτονόητο είναι ότι ανάλογη ισχύ με το δελτίο ταυτότητας μπορεί ο νομοθέτης να δώσει και σε άλλα δημόσια έγγραφα, όπως για παράδειγμα το διαβατήριο, το δίπλωμα οδηγήσεως, το εκλογικό βιβλιάριο κλπ. Έτσι σε τρεις χώρες μέλη της ΕΕ (Η.Β, Ιρλανδία, Δανία), δεν προβλέπεται δελτίο ταυτότητας…»
Δεδομένης της άρνησης αρκετών πιστών, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους τις νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες, οι οποίες από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου και εφόσον αυτές κρίνονται απαραίτητες σε ένα πλήθος συναλλαγών με τον δημόσιο τομέα (πχ Εφορίες, Τράπεζες κλπ). 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να εξομοιωθεί η αποδεικτική αξία της αστυνομικής ταυτότητας με άλλα έγγραφα που εκδίδονται από δημόσιες υπηρεσίες όπως το διαβατήριο και η άδεια οδήγησης;
2) Πρόκειται πράγματι να αντικατασταθούν οι παλαιές ταυτότητες με νέου τύπου και αν ναι,  ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές αυτών;

Αθήνα, 20-08-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Απειλούν με θερμό επεισόδιο στον Έβρο οι Τούρκοι

Τούρκοι καταδρομείς έτοιμοι να ανοίξουν πυρ κατά των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων
 
Παρολίγον θερμό επεισόδιο στις όχθες του Έβρου χθες το βράδυ. Ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχείρησε να εμποδίσει την "απόβαση" δεκάδων λαθρομεταναστών στην επικράτειά μας στοχοποιήθηκε από τούρκους καταδρομείς. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κρατάει κλεισμένο τον Στρατό εντός των στρατοπέδων, οι τούρκοι έχουν μεταφέρει στον Έβρο ειδικές μονάδες τους για να περιπολούν τη νύχτα κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού. 
 
Χθες το βράδυ ομάδα Ελλήνων αστυνομικών εντόπισε βάρκα γεμάτη λαθρομετανάστες και προσπάθησε να εμποδίσει την αποβίβασή τους.  Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε περίπολος του τουρκικού στρατού στην απέναντι όχθη. Οι τούρκοι όπλισαν τα αυτόματα τυφέκια τους και τα έστρεψαν κατά των Ελλήνων, οι οποίοι φέρουν μόνο πιστόλια των 9mm, είναι δηλαδή άοπλοι στην κυριολεξία. Τελικά οι συνοριοφύλακες δεν αντέδρασαν και οι λαθρομετανάστες πέρασαν κανονικότατα στο ελληνικό έδαφος, όπου και τους παρέλαβε εν συνεχεία η Frontex για τα περαιτέρω.
 
Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει τη δειλία και την ανυπαρξία της ελλαδικής κυβέρνησης, που αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά μας, αλλά και τον εμπαιγμό εκ μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης. Η Χρυσή Αυγή θα φέρει αύριο κιόλας αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα στη βουλή και θα απαιτήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σουρωτήρι και οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να στέλνονται άοπλοι ενάντια σε πάνοπλους τούρκους στρατιωτικούς. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.
 

Ερώτηση με θέμα την προκλητική επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης στην Θράκη

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι έχουν πυκνώσει οι περιοδείες ανώτατων τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, οι τούρκοι αξιωματούχοι δεν συναντώνται με εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους, αλλά προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας», συναντώνται με ψευδομουφτήδες και εκπροσώπους παράνομων «τουρκικών συλλόγων», και γενικότερα προσπαθούν να ποδηγετήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και να τους εμφυσήσουν «τουρκική εθνική συνείδηση». Προ ημερών έγινε γνωστό ότι στις 17 Αυγούστου 2012 θα κάνει περιοδεία στη Θράκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ με αφορμή το Μπαϊράμι Ραμαζανιού.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Γνωρίζουν το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης και αν ναι ποιο είναι αυτό;
2) Γνωρίζουν ποιοι άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι θα τον συνοδεύουν και αν ποιοι είναι αυτοί;
3) Ζήτησαν άδεια οι τούρκοι αξιωματούχοι προκειμένου να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη επίσκεψη;
4) Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος η επίσκεψη αυτή;
5) Υπάρχει δέσμευση της Ελλάδος από κάποια διεθνή συνθήκη, που της επιβάλλει να δέχεται όλες αυτές τις συστηματικές επισκέψεις των τούρκων αξιωματούχων σε συγκεκριμένη περιοχή του Ελληνικού Κράτους;
6)   Για ποιο λόγο επιτρέπεται σε εκπροσώπους ενός ξένου κράτους και εν προκειμένω του τουρκικού, να διατηρούν προνομιακή σχέση με την μειονότητα της Θράκης, τη στιγμή που αυτή είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική;
Αθήνα, 16-08-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
                                                                 ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Πάσχα του καλοκαιριού, σήμερα, και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Μια μεγάλη γιορτή για την Ελληνική Ορθοδοξία, χαρακτηριστική της χαρμολύπης που εκφράζει την ελληνική ιδιοσυγκρασία μέσα στους αιώνες και που εκφράζεται με τη σειρά της μέσα στη θρησκεία μας. Η Παναγιά, αρωγός πάντα των Ελλήνων στις ιστορικές τους δυσκολίες, είναι το σύμβολο πίστης και για κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Στην Παναγία καταφεύγει ο Έλληνας καθημερινά για τις μικρές και μεγάλες μεσιτείες που ζητάει στο Θεό.



Η Παναγία για τον Έλληνα, πέρα από την ιδιότητα της Θεοτόκου, δηλαδή της Μητέρας του Χριστού, έχει και την ιδιότητα της οικείας αλλά ασπίλου και πάναγνης αγίας μορφής με τις χιλιάδες κατά τόπους λατρείες και τα εκατοντάδες προσωνύμια. Έτσι λοιπόν για τον Έλληνα Ορθόδοξο, η Παναγία δεν είναι μόνο μητέρα του Θεού αλλά και η ιδανική μητέρα του Έλληνα. Μέσω της λατρείας της εκφράζεται η φυλετική ψυχή μέσα στο χρόνο.




Χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν χθες και σήμερα στους ναούς και τα μοναστήρια στην ελληνική επαρχία και τα αστικά κέντρα. Αξιώθηκα και εγώ να βρεθώ στο ιστορικό μοναστήρι της Λάκκας Σουλίου, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τόσκεσι. Το μοναστήρι αυτό, ανακαινίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από προγόνους μου και σήμερα ανήκει στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Νομού Ιωαννίνων. Εκατοντάδες πιστοί, μαζί τους κι εγώ προσευχηθήκαμε στην Παναγία για το καλό των οικογενειών μας αλλά και για το καλό της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό της λατρείας της Παναγίας σ' αυτό το μοναστήρι είναι ότι ψάλλονται τα εγκώμια της Θεοτόκου στον ίδιο σκοπό με τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και στα οποία βρίσκονται οι ίδιοι χαρακτηρισμοί για το σκολιώτατο γένος των Εβραίων, αιώνιων πολεμίων της Παναγίας. Την παραμονή γίνεται περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας όπως ακριβώς του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής. Μεγάλη τιμή αλλά και χάρη της Παναγίας ήταν να φέρω τον Επιτάφιό Της μαζί με συχωριανούς και συγγενείς όπως ακριβώς έγινε και τον περσινό Δεκαπενταύγουστο.



Εύχομαι σε όλους τους Εθνικιστές αναγνώστες αλλά και σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά και παρακαλώ κι εγώ μαζί τους την Παναγία να βοηθήσει την Πατρίδα μας στον αγώνα για την Ελευθερία.


Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για το υπέρογκο το κόστος της λαθρομετανάστευσης για την οικονομία της χώρας

ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,
2) ΥΓΕΙΑΣ
3) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                      

Θέμα: «Υπέρογκο το κόστος της λαθρομετανάστευσης για την  οικονομία της χώρας»
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο σε πρόσφατη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα υπό τον τίτλο «20 δις. Ευρώ κοστίζουν οι παράνομοι μετανάστες», γίνεται εκτενής αναφορά στα κονδύλια που συνιστούν την ετήσια απώλεια των 20 δισ.  για τη χώρα μας, από την λαθρομετανάστευση. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «…από τα επίσημα στοιχεία και με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμάται ότι η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, η διαβίωση , η απασχόληση και η περίθαλψή τους ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ το χρόνο. Άλλες εκτιμήσεις όμως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και το κόστος φύλαξης των συνόρων, τα μέτρα αστυνόμευσης των πόλεων, οι χώροι κράτησης, οι διαδικασίες επαναπροώθησης κλπ, ανεβάζουν το νούμερο κοντά στα 24 δισ. ευρώ…»
Εξάλλου, συμπληρωματικά στα ανωτέρω και σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προκύπτει ότι το 20- 30% του εμπορίου στη χώρα μας διακινείται μέσω του παρεμπορίου, ο τζίρος του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ. «Από τα στοιχεία αυτά…», καταλήγει η εφημερίδα, «…συνάγεται ότι οι απώλειες στα έσοδα του κράτους από  ΦΠΑ και φόρους, ανέρχεται στα 8,5 δισ. ευρώ…»
Το ίδιο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και στο σκέλος της παράνομης εκροής συναλλάγματος από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες. Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, το 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών από την πατρίδα προς τις χώρες τους έσπασε όλα τα ρεκόρ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 2010 η ελληνική οικονομία ήταν για δεύτερη χρονιά σε ύφεση. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος μάλιστα, οι περιπτώσεις αυτής της εξαγωγής συναλλάγματος από μετανάστες μέσω τραπεζών αλλά και  ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς κεφαλαίου «…θεωρούνται ως «υψηλού κινδύνου» για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος αλλά και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας…». Η υποψία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τη λίστα που έδωσε η ΤτΕ στο ΣΔΟΕ, «…μέσω εμβασμάτων εμφανίζονται και τα ονόματα 70 αλλοδαπών με αποστολές χρημάτων άνω των 100.000 ευρώ..»
Χαίνουσα πληγή, εξάλλου, χαρακτηρίζεται προσφυώς και το υπέρογκο κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των λαθρομεταναστών. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι μόνο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, την κύρια πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών, υπολογίζεται ότι η δαπάνη  τα δύο τελευταία χρόνια για νοσήλειά τους, ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.
Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:

1) Με ποια λογική συμβαδίζουν οι θυσίες στις οποίες υποβάλει η Κυβέρνηση τον Ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση της κρίσης, με την αλόγιστη σπατάλη εθνικών πόρων που προκύπτει από την παραμονή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που παρανόμως «δραστηριοποιούνται», νοσηλεύονται και εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα;
2) Συμπίπτουν τα δεδομένα της έρευνας με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για το ετήσιο κόστος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδας; Αν ναι, τι προτίθεται να πράξει και αν όχι, ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία;
3) Ποιο ήταν το  συνολικό λειτουργικό κόστος ανά κεφάλαιο (διοικητική μέριμνα, λειτουργικά έξοδα, φάρμακα, ρουχισμό,  αμοιβές προσωπικού) για τη λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής μεταναστών τα έτη 2010 και 2011 και σε τι ύψος υπολογίζονται  για το 2012;
4) Τι μέριμνα λαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων για την παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος σε τρίτες χώρες, την ίδια στιγμή που ελέγχει εξονυχιστικά τον Έλληνα επιχειρηματία για φοροδιαφυγή; Ελέγχεται ή όχι και γιατί η τεράστια διακίνηση κεφαλαίων προς τρίτες χώρες από τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίων;
5) Ποια εκτιμάται ότι είναι η συνολική επιβάρυνση του ΕΣΥ από τις δαπάνες για νοσηλεία λαθρομεταναστών; Με ποιον τρόπο προτίθεται ο Υπουργός να εφαρμόσει τον εξαγγελθέντα «εξορθολογισμό των δαπανών», όταν οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να νοσηλεύονται δωρεάν, αντίθετα με τους Έλληνες που καταβάλουν εισφορές μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


Δυο χρόνια πέρασαν που η Χείμαρρα θρηνεί τη δολοφονία του παιδιού της, του ανυπότακτου Έλληνα πατριώτη Αριστοτέλη Γκούμα. Ο Αριστοτέλης σκοτώθηκε από ομάδα αλλοφύλων και απίστων Αλβανών, κατακτητών της Χειμαρριώτικης γης, τον Αύγουστο του 2010. Ήταν 36 χρονών παλληκάρι, γιος του Ηλία Γκούμα, με ανυπέρβλητη πίστη στην Ελλάδα από τα παιδικά του χρόνια. Την ίδια πίστη που διέκρινε και τους αγωνιστές σε μια άλλη σκλαβωμένη γη της Πατρίδας μας, τους Ισαάκ και Σολωμού στη μαρτυρική Κύπρο.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Βορειοηπειρώτη ήρωα. Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή επικρατείας, συναγωνιστή Χρήστο Παππά, υπεύθυνο του κινήματος για θέματα αλυτρώτου Ελληνισμού, τον επικεφαλής του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα, συναγωνιστή Γιάννη Μέμο, και τον υποψήφιο βουλευτή του κινήματος στον νομό Ιωαννίνων, συναγωνιστή Χριστόφορο Τσάγκα παραβρέθηκε στο μνημόσυνο που πραγματοποίησε η οικογένειά του στον ναό των Αγίων Πάντων της Χειμάρρας. Η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, με τον πρέποντα σεβασμό στη μνήμη του ήρωα Γκούμα, προσήλθε και προσευχήθηκε μαζί με την οικογένεια στο μνημόσυνο και κατόπιν στο τρισάγιο που τελέστηκε στο κοιμητήριο της Χειμάρρας. Στο μνήμα του Αριστοτέλη ήταν γραμμένα τα λόγια  «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται».

Ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατέθεσε εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στεφάνι στο μνήμα του ήρωα και απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους μιλώντας με λόγια ψυχής τόσο για τον Αριστοτέλη όσο και για την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο,εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής όπως αυτές σταθερά και αταλάντευτα παρουσιάζονται από τις απαρχές του κινήματος.

 
Τα λόγια του βρήκαν απήχηση στις καρδιές του δοκιμαζόμενου λαού της Βορείου Ηπείρου, και η τελετή έκλεισε με παρότρυνση του συναγωνιστή να ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος γιατί έτσι πρέπει και έτσι θα το ήθελε και ο ίδιος ο Αριστοτέλης.

 

Στη συνέχεια την αντιπροσωπεία μας δέχθηκε η οικογένεια στο σπίτι. Να σημειώσουμε ότι η παρουσία του συναγωνιστή Παππά ήταν και η μοναδική παρουσία βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ελευθερία της Ελλάδος σε όλα τα μήκη και πλάτη και από τον θεσμικό της ρόλο ως κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στο κοινοβούλιο για να μπακαλευθεί, να διορίσει και ν’ αρπάξει όπως κάνουν όλα τα συστημικά κόμματα εδώ και δεκαετίες αλλά για ν’ αγωνιστεί για Πατρίδα και ελευθερία. Το φωνάζαμε ως μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, και συνεχίζουμε να το φωνάζουμε και ως βουλευτές, εκπρόσωποι του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος:




Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική. 
Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο.  

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

1η Εθνικιστική Κατασκήνωση στη Λίμνη Πλαστήρα


Ενα τριήμερο σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες που συμμετείχαν στην εθνικιστική κατασκήνωση στη Λίμνη Πλαστήρα που διοργάνωσε η Τ.Ο. Καρδίτσας με υπεύθυνους τους συναγωνιστές Χρήστο Αθανασάκο και Γιώργο Μισιάκα. Συναγωνιστές από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα αλλά και άλλες πόλεις έδωσαν το «παρών».

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα της Τ.Ο. Καρδίτσας


Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επανεμφάνιση λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

ΠΡΟΣ

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Με πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας τους προς τις αρμόδιες αρχές (Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, Διοικητή Πυροσβεστικής Ηγουμενίτσας, Περιφερειάρχη Ηπείρου, Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κλπ), οι επαγγελματικές ενώσεις των περιοχών Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων, για ακόμα μια φορά καταγγέλλουν έντονα την αβελτηρία της Πολιτείας για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας από την επανεμφάνιση λαθρομεταναστών.Ειδικότερα, στην εν λόγω διαμαρτυρία γίνεται χαρακτηριστικά αναφορά στην «…επανεμφάνιση των λαθρομεταναστών στη περιοχή του νέου λιμένος Ηγουμενίτσας, στους ελαιώνες του Λαδοχωρίου και στο δασάκι…» ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλεται ότι οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών έχουν πλήρως ατονήσει, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες, ακόμα και όταν εντοπίζονται, να μην συλλαμβάνονται.

Είναι προφανές ότι μεσούσης της θερινής περιόδου, καθίσταται άκρως ακατανόητη η αναλγησία των αρχών να μην ανταποκρίνονται, ως οφείλουν εκ του νόμου, στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των καταστηματαρχών, των κατοίκων και των τουριστών για ασφάλεια της ζωής, της σωματικής τους ακεραιότητας και της περιουσίας, από τους εξαθλιωμένους αλλοδαπούς, που περιφέρονται ανεξέλεγκτοι στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η κατάσταση, έχει, όπως σημειώνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, αντίκτυπο τόσο στην δραστηριοποίηση των μεταφορικών εταιρειών που πλέον αποφεύγουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όσο και στην επιλογή των τουριστών για διακοπές, αφού φυσιολογικά δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να διαμείνουν στην περιοχή, ούτε να ψωνίσουν, ούτε να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους, φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αντίστοιχο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες), αλλά και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που αδυνατούν έστω και για λίγο να αφήσουν το αυτοκίνητό τους χωρίς επιτήρηση για μια μικρή βόλτα στην πόλη, χωρίς να αναφέρει κανείς τα ζητήματα υγιεινής και προστασίας της δασικής έκτασης, στις παρυφές της οποίας καταλύουν οι λαθροέποικοι, όταν νυχτώσει.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Ποιος είναι ο λόγος που οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές δεν συλλαμβάνουν, όπως έχουν υποχρέωση από το νόμο, τους λαθρομετανάστες που εύκολα εντοπίζονται πλέον στην περιοχή; Υπάρχει σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας προς αυτή την κατεύθυνση και αν όχι, διαπράττουν ή όχι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;

2) Ποια η μέριμνα που λαμβάνει η οργανωμένη Πολιτεία για την προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, από τις επιδρομές των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών;

3) Υφίσταται ή όχι κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη συσσώρευση παρανόμων μεταναστών και την ανεξέλεγκτη διαβίωσή τους στο δασάκι της Ηγουμενίτσας; Εγγυώνται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ότι δεν θα υπάρξει έξαρση οποιασδήποτε επιδημίας στην περιοχή και αν όχι, τι προτίθενται να πράξουν;

4) Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι το συγκεκριμένο δασάκι, μοναδικός χώρος πρασίνου εντός της πόλης, δεν θα καεί πάλι, όπως στο παρελθόν, από τους εγκαταβιούντες εκεί λαθρομετανάστες;

5) Αποτελεί ή όχι, η πλήρης αδιαφορία της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης των αυτονόητων δικαιωμάτων των κατοίκων, το άλλοθι για πράξεις αυτοδικίας από τους αγανακτισμένους πολίτες;

Αθήνα, 30/07/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ



Πολλοί ιστορικοί, διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων, έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Άλλοι το χαρακτήρισαν ως «Μεταξική δικτατορία», ενώ άλλοι ως «Μοναρχοφασισμό». Άλλοι δ ε ως «Ελληνικό Εθνικοσοσιαλισμό». Με την ασφάλεια της παρέλευσης επτά και πλέον δεκαετιών από την εποχή που η χώρα εκυβερνάτο από τον Ιωάννη Μεταξά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε ο αναγνώστης να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα για την τόσον λασπολογηθείσα ιστορική περίοδο.

Τι πραγματικά συνέβη την 4η Αυγούστου

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 έκλεισε μια κοινοβουλευτική περίοδος πολιτικής διακυβερνήσεως είτε με τη μορφή της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας είτε με τη μορφή της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, είτε ακόμη με τη μορφή της Στρατιωτικής Δικτατορίας, π.χ. δικτατορία Πλαστήρα ( 1922 ), δικτατορία Πάγκαλου ( 1926 ).

Ο Ιωάννης Μεταξάς κληθείς από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 1936 και στις 16 Απριλίου πήρε πανηγυρικά ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Και τα δύο κόμματα, Λαϊκό και Φιλελεύθερο ( Βασιλικοί και Βενιζελικοί ), κυριολεκτικώς τον υπερψήφισαν με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ηγέτη εκείνο ο οποίος θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τον διχασμό στον οποίο εκείνα την είχαν φέρει.

Ο απόστρατος στρατηγός Μεταξάς, ηγέτης της Βασιλικής παρατάξεως κατά την περίοδο του Διχασμού, ήταν αρχηγός του κόμματος των Ελευθεροφρόνων το οποίο είχε λάβει ποσοστό 3,94% κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936. Παρ’ όλα αυτά υπερψηφίστηκε και έτυχε παλλαϊκής αναγνωρίσεως που μπορεί να κατανοήσει οποιοσδήποτε αναγνώσει τουλάχιστον τις εφημερίδες του Ιανουαρίου 1941, τότε που πέθανε ο Μεταξάς ή θα διαπιστώσει εάν παρακολουθήσει από τα «επίκαιρα» της εποχής τη συμμετοχή του λαού στην κηδεία του ( βεβαίως τα αφιερώματα σε εκείνη την ιστορική περίοδο που γίνονται σε τηλεοπτικές εκπομπές επιμελώς προνοούν να μην μεταδίδουν τις σκηνές αυτές ).

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936 οι δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις δεν μπορούσαν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ρυθμιστής στις εξελίξεις αναδείχθηκε το Κ.Κ.Ε. το οποίο δια πρώτη φορά ήρθε σε συμφωνία με αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα στις εκλογές για το Προεδρείο της Βουλής με το περίφημο «Σύμφωνο» Σοφούλη-Σκλάβαινα.

Ο κομμουνισμός έχοντας τις ρίζες του στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ήδη είχε δράσει αντεθνικά κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία της οποίας «όχι μόνο χάρηκε την ήττα, αλλά και την επεδίωξε». Το Κ.Κ.Ε. βλέποντας έναν αντικομουνιστή ηγέτη στην εξουσία, αρχίζει τις κινητοποιήσεις εναντίον του Μεταξά με αποκορύφωμα τις ταραχές που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1936, με αφορμή την απεργία των καπνεργατών.

Ο Μεταξάς δείχνει για πρώτη φορά τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Αφού επιβάλει την τάξη, ορίζει νέα ημερομίσθια και καθιερώνει για πρώτη φορά στα εργατικά πράγματα τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας. Οι προσπάθειες όμως των κομμουνιστών εναντίον του Μεταξά του οποίου τα φιλεργατικά αισθήματα θα μπορούσαν να τους στερήσουν την πολιτική πελατεία, δεν σταματούν αλλά εντείνονται και συνεπικουρούνται και από δηλώσεις πολιτικών αρχηγών όπως αυτή του Σοφούλη που έλεγε ότι μετά το πέρας της πεντάμηνης εξουσιοδότησης που πήρε ο Μεταξάς τον Απρίλιο του ’36 θα πάψει η υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Οι κομμουνιστές αναγγέλλουν γενική πανελλαδική απεργία για τις 5 Αυγούστου και όλα δείχνουν ότι αρχίζουν τις κινήσεις για την βίαια αρπαγή της εξουσίας, κάτι που συνάδει και με το πρόγραμμά τους και με την ιδεολογία τους. Η γενική απεργία και η σύσταση «λαϊκού μετώπου» είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την εξουσία.

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς πηγαίνει στα Ανάκτορα να συναντήσει τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ . Έχει μαζί του έτοιμα τα Διατάγματα που προβλέπουν την αναστολή ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος και τη διάλυση της Βουλής. Η μεταβολή επιτυγχάνεται ταχύτατα και αναίμακτα.

Το ίδιο βράδυ συγκάλεσε εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο και το μόνο μέτρο που πήρε ήταν να τοποθετήσει δύο Ευζώνους στην είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών με την εντολή να επιτρέπουν την είσοδο στους υπουργούς και να απαγορεύουν την έξοδο σε όλους. Αυτό αποτελεί έκτοτε μοναδικό ιστορικό προηγούμενο διεθνώς. Δηλαδή επιβολή δικτατορίας με δύναμη μόλις δύο στρατιωτών. Ο κοινοβουλευτισμός χρεοκόπησε και ο Μεταξάς έδωσε τη χαρακτηριστική βολή. Ενήργησε ως στρατιωτικός και  ως σπουδαίος ηγέτης με συναίσθηση της δυνάμεώς του. Η αποφασιστικότης του Μεταξά απέτρεψε την εμφύλια διαμάχη και τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Το νέο καθεστώς είναι γεγονός. Από ραδιοφώνου εκφωνεί ομιλία στις 10 Αυγούστου, μια ομιλία ασυνήθιστη για τα ελληνικά πράγματα όπου μεταξύ άλλων διαφαίνεται η μέριμνα του νέου καθεστώτος δια την νεολαία.

«Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρεις τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα εις τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα εις τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου. Χωρίς αυτά δεν ημπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η ελληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχή σου. Τα ξένα κατασκευάσματα, με τα οποία ηθέλησαν να σε παρασύρουν οι αγύρται με τους παράφρωνας ρωμαντισμούς των, είναι ψεύτικα δια σε και αποτελούν δηλητήριον. Διότι, εννόησέ το, δεν μπορείς να ζήσης αλλέως παρά ελληνικά μέσα εις την φυλήν σου και μόνον εκεί μέσα θα εύρης τον λόγον και τον προορισμόν της υπάρξεώς σου, Και τότε θα ιδής ότι θα επανεύρης την χαράν και την αισιοδοξίαν, αι οποίαι σου έλειψαν. Και όταν θα τας επανεύρης, θα ιδής με τι ευκολίαν θα υπερπηδήσης τα εμπόδια και τας δυσκολίας της ζωής και τι μέλλον θα παρασκευάσης και δια τον εαυτό σου και δια την Ελλάδα, εις την οποίαν ανήκεις αναποσπάστως».

Χαρακτηριστικά και έργο του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου



Η μεταβολή έτυχε της λαϊκής αποδοχής και επανατοποθέτησε τα πράγματα στη σωστή του βάση. Το κράτος έγινε κράτος, η νεολαία απέκτησε όραμα και ιδανικά και η εργατική και η αγροτική τάξη ξέφυγε από τα νύχια των εργατοπατέρων - αγροτοπατέρων πολιτικάντηδων και του διεθνούς κομμουνισμού, και βρήκε στο πρόσωπο του Μεταξά έναν αρωγό των δικαίων της.

Επί 4ης Αυγούστου
καθιερώθηκε η κοινωνική ασφάλιση και ιδρύθηκε το Ι.Κ.Α.
Καθιερώθηκε το 8ωρο και επεβλήθη η άδεια των εργαζομένων.
Η Ελλάς συμμετείχε στο υπό τη γερμανική αιγίδα πρόγραμμα «Χαρά και Εργασία».
Καταπολεμήθηκε και εξαρθρώθηκε ο κομμουνισμός.
Ιδρύθηκε το Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. 
Εκσυγχρονίσθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Μεταξάς με τον διορατικό στρατιωτικό νου του έβλεπε τον μεγάλο πόλεμο που ερχόταν στην Ευρώπη και προετοιμάστηκε γι’ αυτόν.
Κορυφαίο έργο του καθεστώτος ήταν η οργάνωση της νεολαίας σε πανελλαδικό πλαίσιο σε έναν οργανισμό, την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, την θρυλική Ε.Ο.Ν. Οι νέοι της Ε.Ο.Ν. θα ήσαν οι δημιουργοί του έπους του 1940. Ο Μεταξάς στο θέμα της Ε.Ο.Ν. είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Το εθεώρη προσωπικό του έργο, έργο ζωής.
Ομοίως καλλιεργήθηκαν και προστατεύτηκαν τα γράμματα και οι τέχνες. Οι κολοσσοί των γραμμάτων και των τεχνών του Μεσοπολέμου ύμνησαν και έκλαψαν για τον θάνατο του Μεταξά. Περιέχονται και αυτά τα γραπτά στον τύπο της εποχής, φυσικά όμως δεν  συμφέρει να τα γνωρίζει ο κατά τα άλλα ενήμερος ελληνικός λαός.

Το νέο καθεστώς βεβαίως δεν εχαρακτηρίζετο μόνο από τις επηυξημένες εξουσίες του πρωθυπουργού ή ( κατά την φρασεολογία του καθεστώτος ) Αρχηγού και Εθνικού Κυβερνήτου. Υπήρχε και έτερος ισχυρός πόλος εξουσίας, το Παλάτι. Ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ έβλεπε την 4η Αυγούστου σαν μία προσωρινή μεταβολή και δεν ενστερνίζετο τις ιδέες του Ιωάννη Μεταξά. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ε.Ο.Ν. έφερε αρκετά προσκόμματα. Πολύ δ ε περισσότερο κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής έφερε αντιρρήσεις και άφησε λίγα περιθώρια ελιγμών στον Μεταξά. Ο Γεώργιος δεν ήτο απλώς αγγλόφιλος. Θα μπορούσε χωρίς ενδοιασμό να χαρακτηρισθεί ως αγγλόδουλος. Η υποβόσκουσα αντιπαλότητα μεταξύ του Εθνικού κράτους του Ιωάννη Μεταξά και της Αυλής θα διαρκέσει έως και το 1940. Στις 8 Αυγούστου του 1940 ο Μεταξάς αναρωτιόταν στο ημερολόγιό του : «Τίνος το τέρμα εγγίζει ;».

Τα χαρακτηριστικά της 4ης Αυγούστου ομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά τόσον του ιταλικού Φασισμού όσο και του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού. Μόνο που το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν προήλθε από τον πολιτικό αγώνα ενός επαναστατικού κινήματος ή κόμματος όπως συνέβη σε Ιταλία και Γερμανία. Βεβαίως ο Μεταξάς, αν μελετήσει κανείς τις σκέψεις του στα κείμενά του, τους λόγους του και πολύ περισσότερο στο τετράδιο σκέψεων και το ημερολόγιό του, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένας συντηρητικός επαναστάτης. Έτσι τον χαρακτηρίζει ο υπουργός Τύπου, Νικολούδης, σε άρθρο του στο περιοδικό «Το Νέον Κράτος» ( τ.42, Φεβρουάριος 1941 ) :


«Ο Μεταξάς δεν υπήρξεν απλούς πολιτικός και στρατιωτικός, η διπλή αυτή μορφή, που έδωσε εις την ελληνικήν ιστορίαν τους μεγαλυτέρους μας πολιτικούς άνδρας. Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξεν ένας εθναπόστολος, ένας μεταρρυθμιστής, ένας συντηρητικός επαναστάτης -εάν επιτρέπεται η έκφρασις- και εν ταυτώ και πνευματικός άνθρωπος και μέγας οικοδόμος και οργανωτής και κοινωνικός φιλόσοφος και προφήτης... Επαναστάται υπήρξαν πολλοί εις την ιστορίαν, αλλά πόσοι ηδυνήθησαν εις την θέσιν αυτού που εκρήμνισαν να βάλουν κάτι το καλύτερον και διαρκές; Ολίγοι. Πολύ ολίγοι. Μεταξύ αυτών ο Μεταξάς, ο οποίος ενώ βαθύτερα ήτο ένας επαναστάτης, πρώτα, ημπορούμεν να είπωμεν, εύρισκε το νέον και κατόπιν  αντικαθίστα το παλαιόν, και τούτο βραδέως, προσεκτικώς, ανωδύνως. Η επαναστατικότης του ήτο εξελικτική όχι ανατρεπτική. Μέγας δεξιοτέχνης...Έτσι μετέβαλε το πολίτευμα, μετερρύθμιζε την κοινωνίαν, ήλλαζεν εντελώς το περιεχόμενον του εθνικού μας βίου, και όμως δεν έχυσε μίαν σταγόνα αίματος, και ουδείς ησθάνθη γύρω του τον παραμικρόν κλονισμόν, την παραμικράν ανωμαλίαν. Γνωρίζετε πολλά τοιαύτα κατορθώματα εις την ιστορίαν;».

Ο Ιωάννης Μεταξάς μπορεί να ήτο μικρός το δέμας, προσέφερε όμως τεράστιο έργο και ήτο ένας εξαιρετικός στρατιωτικός και πολιτικός νους. Λίγο πριν την έκρηξη του πολέμου του 1940 προετοίμαζε το Σύνταγμα και τις Αρχές ενός νέου καθεστώτος. Η πορεία ανετράπη από τον πόλεμο και πολύ περισσότερο από τον απροσδόκητο και ύποπτο θάνατό του τον Ιανουάριο του 1941. Λέγεται με μεγάλη βάση αληθείας ότι «τον φάγανε οι Άγγλοι». Επτά δεκαετίες μετά, το ευκολότερο για τους εχθρούς των εθνικών ιδεών είναι το «ανάθεμα» στον Μεταξά και στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Δεν πρέπει να γνωρίσει ο λαός ότι στα τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβερνήσεως Ιωάννου Μεταξά και καθεστώτος 4ης Αυγούστου η Ελλάς εγνώρισε την πρόοδο και την δόξα. Το καθεστώς του Μεταξά σύμφωνα με την πολιτική ορολογία θα χαρακτηρισθεί ως δικτατορία. Εξετάζοντας όμως επισταμένα το έργο, τις ιδέες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε ένα μικρό άρθρο, μας επιτρέπεται να χαρακτηρίσουμε την 4η Αυγούστου ως ένα ιδιότυπο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Μεσοπολέμου, όπου το ρόλο του κόμματος θα έπαιζε η Ε.Ο.Ν. Τα κείμενα και οι λόγοι του Ιωάννου Μεταξά διαπνέονται από έναν ακραιφνή εθνικιστικό λόγο με σαφή τον κοινωνικό προσανατολισμό και τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης. Από τα κείμενα αυτά διδάσκεται και εμπλουτίζει την ιδεολογική του φαρέτρα και το σύγχρονο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής. 

                                                                                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...