Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Δεν υπογράφουμε την εθνική προδοσία»


Είναι ο Διευθυντής Ορχήστρας της επικοινωνιακής πολιτικής της Χρυσής Αυγής.
Πλέον της πλατιάς δημοφιλίας του, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει να επιδείξει την ικανότητα οι αντίπαλοί του να αναγνωρίζουν την μαεστρία του η οποία φέρνει πολύ συχνά την Χρυσή Αυγή ένα βήμα μπροστά από τους πολιτικούς της αντιπάλους οι οποίοι, όχι σπάνια, είναι ορκισμένοι εχθροί της –και δικοί του.
Το ΕΜΠΡΟΣ τον συνάντησε στο Γραφείο Τύπου του εθνικιστικού κόμματος, με τα τηλέφωνα να χτυπούν γύρω του («σηκώστε το κάποιος, μας τρελάνανε!») κι ενώ μόλις είχε κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής για το θέμα της μεταναστευτικής εισβολής, ένα από τα θέματα στα οποία η Χρυσή Αυγή έχει εκφράσει συγκεκριμένες και σταθερές απόψεις.
Πρώτη ερώτηση προς τον κ. Κασιδιάρη, άμεσης και κυριολεκτικά «καυτής» επικαιρότητας λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Λέσβο, και των αντιδράσεων των πολιτών στην παρουσία μεταναστών που γίνονται περισσότεροι από τον τοπικό πληθυσμό.
Συνέντευξη στην ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
-Αισθάνεστε δικαιωμένοι, σκέφτεστε «εμείς σας τα λέγαμε, αλλά εσείς και στις περασμένες εκλογές ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ»; Και αρκεί αυτό;
-Θα μπορούσαμε να αισθανθούμε έτσι, αλλά από την στιγμή που η χώρα καταστρέφεται, αισθανόμαστε κυριολεκτικά αγανακτισμένοι. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν. Οι αντιδράσεις τους πρέπει να είναι πιο μαζικές και η Χρυσή Αυγή θα είναι στο πλευρό τους.
-Ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορα και την διαδικασία του ασύλου. Και έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ «για την διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας». Πώς βλέπετε εσείς τις «μετακινήσεις» αυτές;
-Εμείς αν γίνουμε κυβέρνηση, θα οργανώσουμε μεγάλης κλίμακας μετακινήσεις προς την οικία του κ. Τσίπρα και όλων των αλληλέγγυων οι οποίοι νομοθετούν σε βάρος της χώρας. Να τους πάρουν όλους στα σπίτια τους και τότε μπορούμε να συζητάμε για το λαθρομεταναστευτικό.
-Σήμερα που γίνεται αυτή η συνέντευξη είναι 20 Σεπτεμβρίου. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις εκλογές. Στις πρόσφατες ρωσικές εκλογές το κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, φίλου της Χρυσής Αυγής και αντιπροέδρου της ρωσικής κρατικής Δούμας, ήρθε στην τρίτη θέση. Στο Βερολίνο το AfD πήρε 14% και 27% των εργατών. Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί ένα κόμμα από την θέση αυτή να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις;
-Κατ’ αρχάς η Χρυσή Αυγή, αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα εγκληματικά και τα παράνομα, και όλη αυτή η σκευωρία σε βάρος μας δεν είχε στηθεί, θα ήταν πρωτοπόρος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και θα ήταν πρώτο κόμμα στην Ελλάδα. Από ‘κεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό ότι σε όλη την Ευρώπη πνέει ένας εθνικιστικός άνεμος και θα επηρεαστούν ασφαλώς οι εξελίξεις διότι στο μέλλον τα ευρωπαϊκά κράτη θα τα διοικούν εθνικιστικά κόμματα.
-Είστε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και μάλλον πετυχημένος σε αυτό που σας έχει ανατεθεί, γιατί η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή, παρά το ότι τα Μέσα αποσιωπούν περίπου εντελώς τις θέσεις του κόμματός σας, όταν δεν τις παραποιούν. Ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ έβλαψε την Χρυσή Αυγή ή την ωφέλησε, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, και πώς θα σπάσετε αυτόν τον αποκλεισμό;
-Σίγουρα δεν μας ωφέλησε. Αν δεν υπήρχε ο αποκλεισμός και ο κόσμος είχε την εικόνα των πολιτικών
θέσεων και του προγράμματος της Χρυσής Αυγής θα ήμασταν μακράν το πρώτο κόμμα. Ασυζητητί θα ήταν πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Δεν θα «γλείψουμε» κανέναν από τους καναλάρχες. Αυτό φάνηκε και στην περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μετά την έναρξη της οποίας μας έχουν αποκλείσει
παντελώς. Παλιότερα δείχνανε πού και πού καμιά κάρτα. Τώρα μετά από τον πόλεμο
που ανοίξαμε με αυτούς τους καναλάρχες, μας απέκλεισαν παντελώς. Βεβαίως υπάρχει ακόμη το εν μέρει ελεύθερο διαδίκτυο, και υπάρχουν και οι δρόμοι και οι πλατείες όπου η Χρυσή Αυγή θα κάνει γνωστές τις θέσεις της.
-Εάν η Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές αναδειχθεί σε Αξιωματική Αντιπολίτευση, και στις μεθεπόμενες είναι κυβέρνηση, -αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολιτεύεται κανείς, για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και τις θέσεις τις οποίες ευαγγελίζεται-, αν φέρναμε την ημέρα αυτή πιο κοντά και πηγαίνατε εσείς στο Eurogroup για την «αξιολόγηση», τι θα κάνατε διαφορετικά; Και σας ρωτώ γιατί ως εκπρόσωπος Τύπου καταφέρεστε συχνά εναντίον της διαπραγματευτικής ικανότητας (ή μη) της κυβέρνησης.
-Να πάμε καλύτερα στην χρονική στιγμή που ο Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο. Τι θα κάναμε εκείνη την στιγμή εμείς, που, όπως είχε πει ο Ντόναλντ Τουσκ, «υπογράψτε τώρα γιατί θα βαρέσει διάλυση η Ευρωζώνη». Εμείς λοιπόν δεν θα υπογράφαμε όταν είπε ο Τουσκ και η Μέρκελ, όπως έκανε ο Τσίπρας, και θα το αφήναμε στην δική τους διακριτική ευχέρεια το αν θα βαρέσει διάλυση η Ευρωζώνη ή όχι. Επαναλαμβάνω, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι η Ευρωζώνη κινδυνεύει, δεν κινδυνεύει η Ελλάδα. Θα παίρναμε λοιπόν το ρίσκο και δεν θα υπογράφαμε.
-Θα επιμείνω στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με ένα ερώτημα που τίθεται συχνά και δημιουργεί αντιπαραθέσεις: Ευρώ ή Δραχμή; Και πριν μου απαντήσετε, να σας πω ότι πολλοί συμπατριώτες μας, φοβούνται, θεωρούν το εθνικό νόμισμα, εθνική καταστροφή.
-Η λύση ασφαλώς και είναι το εθνικό νόμισμα. Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική οικονομία χωρίς εθνικό νόμισμα. Αλλά είναι τεράστια η αμφισβήτηση για το με ποιες διαδικασίες θα επανέλθουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, ότι για να είμαστε εθνικά ανεξάρτητο κράτος πρέπει να έχουμε εθνικό νόμισμα. Τώρα, σίγουρα φοβούνται αυτοί οι οποίοι έχουν εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις. Σίγουρα φοβούνται αυτοί οι οποίοι βασίστηκαν στο πρόγραμμα του μνημονίου για να
αυξήσουν τις περιουσίες τους. Οι Έλληνες πολίτες όμως που δεν έχουν να χάσουν τίποτα απ’ αυτή τη διαδικασία, δεν θα πρέπει να φοβούνται.
– Αν πάει κανείς σε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων, θα του κρατήσουν μια καλή προμήθεια. Ένα 4 με 7% είναι νόμιμο και σύνηθες στην αγορά. Με αυτά τα 7 δις ευρώ και τα προηγούμενα, και τα επόμενα, τι προμήθειες παίζονται, ποιοι τις εισπράττουν, και ποιοι τελικά μας πουλάνε «προϊόν», γιατί το χρήμα δεν έχει πλέον ανταλλακτική αξία, είναι προϊόν.
-Κοιτάξτε, εμείς έχουμε μιλήσει εξ’ αρχής για διεθνείς τοκογλύφους. Για αυτό πρόκειται, όλος αυτός ο δανεισμός ο υπέρογκος της Ελλάδος ο οποίος έχει καταστήσει και το χρέος μας παράνομο, στην πράξη, και αυτό θα μπορούσε να το αποδείξει η Χρυσή Αυγή αν ήταν κυβέρνηση με μια σοβαρή επιτροπή λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους. Εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για τοκογλύφους οι οποίοι εγκληματούν σε βάρος της Ελλάδας. Το ποιοι «τα έχουν κονομήσει» από το μνημόνιο, αυτό
το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως μέσα στην Βουλή. Και οι πρώτοι που τα οικονομούν βεβαίως είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας. Οι οποίοι δεν μας χαρίζουν λεφτά, αντιθέτως μας κλέβουν λεφτά. Και εδώ βεβαίως είναι και η ώρα κατάλληλη για να μιλήσει επιτέλους μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση της Ελλάδος για συμψηφισμό του δήθεν χρέους της Ελλάδος προς την Γερμανία με το υπαρκτό, πραγματικό γερμανικό χρέος της Γερμανίας προς στην Ελλάδα, ήτοι το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
-Είναι η Χρυσή Αυγή «φιλογερμανικό» κόμμα, όπως σας κατηγορούν;
-Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο αντιγερμανικό κόμμα και όταν λέμε αντιγερμανικό δεν εννοούμε ότι έχουμε τίποτα με ένα πολίτη από την Γερμανία που θα έρθει για διακοπές στην χώρα μας, είμαστε το αντιγερμανικό κόμμα που στρέφεται ενάντια στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία, στην πολιτική της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των γερμανών ολιγαρχών οι οποίοι ευθύνονται όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ευθύνονται και για το λαθρομεταναστευτικό. Απ’ αυτούς ξεκίνησε η όλη διαδικασία της μετοικίσεως Σύρων, Πακιστανών, Αφγανών και όλων των εθνών της υφηλίου στην Πατρίδα μας. Φιλογερμανοί είναι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Έπρεπε να δείτε πώς συμπεριφέρονταν στους γερμανούς βουλευτές που είχαν έρθει σε μια Επιτροπή της Βουλής οι εκπρόσωποι όλων των υπολοίπων συστημικών κομμάτων, που επί της ουσίας τους έλεγαν ότι «δεν φταίτε εσείς για τα χάλια της Ελλάδος, εμείς φταίμε, μαστιγώστε μας!». Πλην της Χρυσής Αυγής.
-Ο κ. Σόιμπλε ετοιμάζεται λένε οι φήμες να διαδεχθεί την κ. Μέρκελ, η Deutsche Bank βυθίζεται, τα εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα προελαύνουν. Ο καπιταλισμός έχει δείξει ότι είναι ανθεκτικός. Τι εκτιμάτε ότι θα κάνει για να σωθεί;
-Ο καπιταλισμός δεν είναι ανθεκτικός και αυτό φάνηκε με την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε μέχρι σήμερα. Αν αναλάβει στην Γερμανία ο Σόιμπλε, θα διπλασιάσουν τα ποσοστά τα εθνικιστικά κόμματα στην Ευρώπη.
-Είστε στην Χρυσή Αυγή από πολύ νέος. Πώς θέλετε να δείτε να εξελίσσεται από αυτό που πρωτοειπώθηκε ότι είναι κόμμα διαμαρτυρίας, όταν μπήκατε στην βουλή το 2012, σε κόμμα εξουσίας;
-Εγώ θέλω να εξελιχθεί η Χρυσή Αυγή όπως είπατε στο προηγούμενο ερώτημά σας σε αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές, πρώτο κόμμα στις μεθεπόμενες. Αυτός είναι ο στόχος μας, δηλαδή. Δεν είναι μια φαντασίωση, είναι ένας στόχος που βασίζεται σε πάρα πολύ συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες που θα γίνουν και, επαναλαμβάνω, εάν δεν υπήρχε η παράνομη δίωξη και η σκευωρία θα είχε γίνει ήδη εφικτός ο στόχος αυτός.
-Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μιχαλολιάκος, μίλησε στην ΔΕΘ, όπου εξέθεσε τις θέσεις του κόμματός σας, και είπε ότι η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν πολιτική πράξη.
-Ήδη οι πάντες έχουν καταλάβει ότι η ψήφος προς την Χρυσή Αυγή είναι μία ψήφος συνειδητή. Είναι μια πολιτική πράξη. Τώρα αν τα «παπαγαλάκια» στα κανάλια συνεχίζουν να επιμένουν να λένε το ίδιο ψέμα, ότι συνεχίζουν να μας ψηφίζουν οι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, κάνουν λάθος. Όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι συνειδητοποιημένοι πολιτικά. Υπάρχουν και άλλοι τόσοι πολίτες, είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο αυτή την στιγμή οι πολίτες που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή, και αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που στην ουσία μας δίνουν γύρω στο 10% , και πρέπει να αθροίσουμε και την κρυφή ψήφο σ’ αυτό το 10%.
-Την περασμένη Κυριακή επισκεφθήκατε την αεροπορική βάση της Τανάγρας και φωτογραφηθήκατε εμπρός από αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δεν φοβάστε ότι θα σας κατηγορήσουν πάλι, εσάς προσωπικά, για μιλιταρισμό;
-Όχι, θα μας κατηγορήσουν ότι αυτά τα Α7 Corsair και τα F5 τα μουσειακά, είναι το
κρυμμένο μας οπλοστάσιο. Το περιμένουμε αυτό να μπει στην δικογραφία, να γίνει κάποια άρση ασυλίας. Το περιμένουμε αυτό!
-Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τις διώξεις εναντίον σας, του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών του κόμματός σας. Σχεδόν τελείωσε το σκέλος της υπόθεσης Φύσσα πάνω στην οποία ουσιαστικά στηρίχτηκε η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης». Έχει αλλάξει κάτι στην αντίληψή σας, έχετε γίνει σοφότερος στο διάστημα αυτό;
-Κοιτάξτε. Σοφότεροι γίναμε από την στιγμή που είδαμε συγκλονιστικά ντοκουμέντα να βγαίνουν στην δημοσιότητα, τα οποία σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα έριχναν την κυβέρνηση, και εδώ να μην γίνεται τίποτα. Ασφαλώς και γίναμε σοφότεροι και κατανοήσαμε πόσο ελεεινό, τρισάθλιο και βρώμικο είναι αυτό το σύστημα εξουσίας. Και όχι μόνο σοφότεροι, νομίζω ότι πλέον είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στην πολεμική μας εναντίον αυτού του συστήματος.
-Η επόμενη ερώτησή μου είναι για την δίκη της Μαρφίν. Εν ψυχρώ και συνειδητή δολοφονία αθώων ανθρώπων. Είναι τελικά, ίδιον της Αριστεράς η ωμή βία;
-Ασφαλώς η Αριστερά είναι η πολιτική παράταξη του εγκλήματος και της προδοσίας. Το είχε πει ένας κεντρώος, ο Γεώργιος Παπανδρέου. Βέβαια, εδώ πρέπει να πούμε ότι για την Μαρφίν κανείς δεν πήγε φυλακή. Όταν στήσανε την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής πήγανε φυλακή 100 άτομα. Πήγανε φυλακή ένα σωρό άσχετα άτομα, για ένα έγκλημα που έκανε ένα πρόσωπο και διερευνάται αυτή την στιγμή.
Όσοι παρακολουθούν την δίκη, βλέπουν ότι αποδεικνύεται ένα φιάσκο όλη αυτή η δίωξη, γι’ αυτό και δεν λένε τίποτα στα κανάλια. Η Αριστερά ασφαλώς είναι μια πολιτική παράταξη εγκληματική. Το ίδιο
βεβαίως θα μπορούσε να πει κανείς και για τις νεοφιλελεύθερες απολήξεις του συστήματος που με τα μνημόνια έχουν εκτελέσει χιλιάδες συμπολίτες μας.
-Κύριε Κασιδιάρη, για πολλούς η Χρυσή Αυγή θεωρείται η τελευταία ελπίδα του Έθνους. Πώς θα βεβαιώσετε τους Έλληνες ότι δεν θα τους εξαπατήσετε;
-Αυτό θα μπορούσε να μου το ρωτήσει κανείς όχι μόνο εμένα, σε όλη την ηγετική ομάδα, στον Αρχηγό και τους βουλευτές του κόμματος, να μας το ρωτήσει πριν πάμε φυλακή. Από την στιγμή που πήγαμε φυλακή και παραμείναμε σταθεροί, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας αμφισβητεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...