Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Ένα αρχαίο ρητό το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον σύγχρονο νεοέλληνα ραγιά είναι το «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» που σημαίνει «εκτός από την Αθηνά, κούνα και τα χέρια σου» δηλαδή, δε φτάνει να επικαλείσαι βοήθεια από τα θεία ή την τύχη, αλλά οφείλεις να καταβάλεις και τις απαιτούμενες προσπάθειες. Ταιριάζει γάντι στη σημερινή εποχή, όπου ο σύγχρονος Έλληνας περιμένει τη μαγική λύση από τον από μηχανής Θεό που θα του λύσει το σημερινό γόρδιο δεσμό ως δια μαγείας, χωρίς ο ίδιος να πράξει τίποτε.
Αυτός που θα έλυνε ως δια μαγείας τα σημερινά προβλήματα στην αρχή ήταν ο Γ.Α.Π. και η παρέα του, μετά ο Σαμαράς και σήμερα ο ελπιδοφόρος Τσίπρας. Βέβαια και στις τρεις περιπτώσεις ο Ελληνικός λαός βίωσε τη μέγιστη απογοήτευση διότι από τις Βρυξέλλες και τα ξένα κέντρα εξουσίας ποτέ δεν ήρθαν μαγικές λύσεις ή βιώσιμα μέτρα αλλά μνημόνια υποταγής και ξενοκρατίας. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι και οι Ελληνικές κυβερνήσεις από τη μεριά τους, πιστές πάντα στη νοοτροπία των εύκολων λύσεων, δε κοίταξαν να εργαστούν πάνω στο να διορθωθεί η κατάσταση αλλά κατέφυγαν στη προδοτική και ταπεινωτική «βοήθεια» των ξένων.
Ο σύγχρονος Έλληνας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα 6 χρόνια μνημονίων πρέπει να σταματήσει να κάθεται και να αναλύει και να ξανά αναλύει για το τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Πρέπει να σταματήσει να περιμένει τον «Μεσσία» που θα έρθει και χωρίς κόστος και κόπο θα αλλάξει τη σημερινή άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδας μας. Η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν έχει υποσχεθεί μαγικές λύσεις αλλά μόνο σκληρό αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και για αυτό το μόνο που έχει απομείνει στον Ελληνικό λαό είναι να σταματήσει να προσμένει την αυτόματη λύση και να προσεγγίσει τους Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε πραγματικά για την Ελλάδα των ονείρων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...