Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΡΧΕΣ» Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Υπάρχει κράτος στον κόσμο που να μην ξέρει και να μη μπορεί να υπολογίσει πόσοι πάνω-κάτω λαθρομετανάστες ζουν στην επικράτειά του; Κι όμως υπάρχει! Και είναι το… μπάτε σκύλοι αλέστε μνημονιακό ψευδοκράτος Ελλαδιστάν!
Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των «μεταναστών» στην Ελλάδα, στους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός όσων αλλοδαπών διαμένουν «νόμιμα» στη χώρα. Κι όταν λέμε «νόμιμα», εννοούμε τους πρώην λαθρομετανάστες που «νομιμοποιήθηκαν» στην πορεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι… δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Προσοχή, όταν λέει «συνελήφθησαν» τόσοι, δε σημαίνει πως απελάθηκαν κι όλα. Αυτοί είναι που στην πραγματικότητα παρουσιάστηκαν στις μεθοριακές αρχές, ζήτησαν… πολιτικό άσυλο κι έφυγαν για… Αθήνα και αλλού.
Πράγματι δεν ξέρουν οι «αρχές» τον ακριβή αριθμό των ξένων στην Ελλάδα, ή μήπως ξέρουν αλλά δε μας λένε για να μην… τρομάξουμε;

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Η Ελληνική Στατιστική Αρχή κρύβει τους αριθμούς των μεταναστών»
Έχει γίνει γνωστό, πως στην απογραφή που έγινε στη χώρα μας το 2011, καταμετρήθηκαν 9.903.268 άτομα που είχαν την ελληνική ιθαγένεια. Ενώ υπήρξε καταμέτρηση και των  μεταναστών, εν τούτοις δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο αριθμός τους, ενώ στην Κύπρο, σε αντίστοιχη απογραφή υπήρξε ειδική καταγραφή των μεταναστών που είχαν απογραφεί. Ενώ έχει ζητηθεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων όσον αφορά τους μετανάστες που έχουν απογραφεί, αυτά δεν δίνονται στην δημοσιότητα.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1) Για ποιόν λόγο ενώ έχει γίνει απογραφή των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας, δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο αριθμός τους;  Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ως προς την μη δημοσιοποίηση;
2) Ποιος είναι τελικά ο αριθμός των απογραφέντων μεταναστών που ζουν στην χώρα μας;
Αθήνα, 12/02/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ         
ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...