Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ο βίος και η πολιτεία του “δελφίνου” Μάκη Βορίδη

Ο βίος και η πολιτεία του “δελφίνου” Μάκη Βορίδη
Αποκαλυπτικό αφιέρωμα της εφημερίδας "Εμπρός"
«Scripta manent». Τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι. Όσοι, λοιπόν, αρέσκονται να κρίνουν άλλους για τα γραπτά τους πριν από χρόνια, καλό είναι να σχολιάζουν πρώτα τα δικά τους κείμενα. Ο αδυσώπητος διώκτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Μάκης Βορίδης, θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Το γεγονός ότι μεταλλάχθηκε σε φιλελεύθερο αντιεθνικιστή δεν σημαίνει ότι μπορούν να ξεχαστούν τα γραπτά του, ειδικά αν σκεφτούμε ότι με βάση κείμενα, ακόμη και με ανύπαρκτα καταστατικά έχει στηθεί ένα σαθρό κατηγορητήριο εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 1989, ο Μάκης Βορίδης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», με την ιδιότητα του Αρχηγού της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του κόμματος που είχε ιδρύσει, τον Ιανουάριο του 1984, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Από εκείνη την συνέντευξη του Βορίδη παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Οι διωγμοί των εθνικιστών, έτσι όπως αυτοί καταγράφτηκαν με τις διαγραφές στα πανεπιστήμια, με την έλλειψι χρηματοδοτήσεως, με την έλλειψι προσβάσεως στα μέσα μαζικής ενημερώσεως, με την πολιτική απομόνωσι καθιστούν τη στράτευση στο χώρο της νεολαίας ΕΠΕΝ μια πράξι θάρρους και θελήσεως που δεν διαθέτουν όλοι οι νέοι». Αυτά τα οποία κατήγγειλε ο Βορίδης το 1989 για τις διώξεις που υφίστατο η ΕΠΕΝ από «ένα κράτος όλο και πιο κομματικό» είναι αυτά που, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, υφίσταται σήμερα η Χρυσή Αυγή. Και μάλιστα πρωτεργάτης σ’ αυτούς τους διωγμούς είναι ο ίδιος ο Βορίδης… Και διωγμοί δικαστικοί και αναστολή χρηματοδότησης και αποκλεισμός από τα Πανεπιστήμια και άκρατη λασπολογία και συκοφάντηση από τα ΜΜΕ.
Ο πολέμιος του εθνοκτόνου φιλελευθερισμού, ο μεταφραστής στα Ελληνικά του εξαιρετικού βιβλίου «Φιλελευθερισμός: Εχθρών των Λαών», αυτός που θεωρούσε τον φιλελευθερισμό ως τον «κυριότερό μας εχθρό», μετετράπη σ’ έναν ιδεολογικό «γενίτσαρο», ο οποίος μάχεται πλέον υπέρ εκείνων των μίζερων και θλιβερών καταστάσεων που κάποτε κατήγγειλε. «Εγώ επιμένω, κι ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ δογματικός, ότι δεν υπάρχει άλλη λύσι από την ανατροπή τους συστήματος της παρακμής, από την επαναστατική αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής νεολαίας. Μονάχα αν η ελληνική νεολαία ξανασυναντηθή με τις αρχές της Δυνάμεως, της Ιεραρχίας, της Πειθαρχίας, της Θελήσεως, τότε μόνο θα μπορέση να ξεπεράση τα προβλήματά της». «… Δεν υπάρχει άλλη λύσι από την ανατροπή τους συστήματος της παρακμής, από την επαναστατική αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής νεολαίας». Τι λέξεις είναι αυτές; «Ανατροπή», «επαναστατική αλλαγή»…
Μάλιστα, ο Βορίδης είναι κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει άλλη λύσι». Αλήθεια, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, τι κάνει; Γιατί δεν κατηγορεί και τον Βορίδη για «απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος» και «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση»; «Και το κόμμα πρέπει να πάρη επιθετικές πρωτοβουλίες, να γίνη πιο τολμηρό, να καταγγείλη και όχι μόνο με λόγια, την ποιότητα των αριστεροδεξιών κυβερνήσεων, τον ενδοτισμό της ΝΔ, τη σαπισμένη Ελλάδα των ρουσφετιών και των συμβιβασμών». Φαίνεται, όμως, οι «ευθύνες μας απέναντι στην ιστορική στιγμή», όπως τις αντιλαμβανόταν ο Βορίδης στο πέρασμα του χρόνου, ήταν το ξεπούλημα των ιδεών, η υποταγή στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο, η μετατροπή σε «εθνικοφιλελεύθερο», η ένταξη στην μνημονιακή κυβέρνηση- υπάλληλο των διεθνών τοκογλύφων. Ένας πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός κατήφορος για τον πάλαι ποτέ «Εθνικιστή» Βορίδη, που αποδεικνύεται μέσα από τα ίδια του τα λεγόμενα.
Γιώργος Μάστορας
Αμφισβητεί το Πολίτευμα ο Βορίδης
Την περιφρόνησή του στο πολίτευμα διατρανώνει ο δελφίνος της ΝΔ και αρχισκευωρός κατά της Χρυσής Αυγής, Μάκης Βορίδης. Σε άρθρο που υπογράφει ο ίδιος, αναφέρει: «Εσχάτως, η αναστάτωση που έχει δημιουργήσει το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας αποτελεί το σημείο αναφοράς κάθε κόμματος και πολιτικής ομάδας. Ο φόβος για τις λεγόμενες «ανώμαλες» εξελίξεις είναι διάχυτος και το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» σε συνδυασμό με τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες φροντίζουν να τον καλλιεργούν (…). Αυτά που έγιναν δεν αποτελούν και καμμιά ιδιαίτερα πρωτότυπη πρακτική, αντιθέτως θα έλεγα, είναι ο κανόνας της συνταγματικής πράξης στον τόπο μας. Το σημαντικό σ’ όλη αυτή την ιστορία όμως, δεν είναι οι παρατυπίες που έγιναν, είναι ότι ο δεξιός κόσμος φαίνεται ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κοινοβουλευτισμός αποτελεί εγγύηση, ότι το Σύνταγμα θα μας σώσει, ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει τη λύση».
Μάκης Βορίδης, Περιοδικό Νέα Τάση, Μάιος 1985
Θα επέμβουν οι γνωστοί τρεις και η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου για αυτήν την ευθεία αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, των εκλογών και του Κοινοβουλευτισμού από τον σημερινό Υπουργό Υγείας και τέως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας;
Όταν ο "κυνηγός των Ναζί" Μάκης Βορίδης φωτογραφιζόταν με φόντο ναζιστική αφίσα!
Θαυμάστε τον μέγα… δημοκράτη και… «κυνηγό των ναζί» Μάκη Βορίδη, την εποχή που διάλεγε να φωτογραφηθεί με φόντο ναζιστική αφίσα (Olympia 1936), η οποία υπήρχε ανηρτημένη προφανώς στα γραφεία του κόμματός του, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΕΝΑ». Και προφανώς αισθανόταν υπερήφανος γι’ αυτήν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα την είχε αποκρύψει πριν τον επισκεφθούν οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι για τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Έχετε δει πουθενά την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία την έχουν στη διάθεσή τους οι πάντες; Όχι βέβαια! Γιατί; Διότι, προφανώς, ο κύριος αυτός χαίρει πλήρους ασυλίας από τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας (τα οποία είναι γνωστό ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούν) και ως εκ τούτου και από τα κόμματα της ξεπουλημένης και ξεφτιλισμένης αριστεράς, που είναι τσιράκια των διεθνών εξουσιαστών.
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Όταν ο Μάκης Βορίδης παρακολουθούσε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής
Ιανουάριος 1997 και στην Πλατεία Κολοκοτρώνη γίνεται η πρώτη συγκέντρωση προς τιμήν των τριών γενναίων πεσόντων των Ιμίων. Την συγκέντρωση οργανώνει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης της οποίας βασικός συντελεστής είναι η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή την οποία ο Βορίδης του Ελληνικού Μετώπου γνώριζε πολύ καλά. Στο βήμα ομιλητής είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και στο ακροατήριο ο Μάκης Βορίδης. Ο οποίος Βορίδης δεν είναι κανένας ανεύθυνος νεαρός, αλλά έχει περάσει ήδη τα 30. Αν τολμά ας μας διαψεύσει.
Ο Σαμαράς «πήδηξε» 8 υπουργούς και έδωσε το δαχτυλίδι της ΝΔ στον Μάκη Βορίδη
Αν η κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή προκάλεσε εύλογες απορίες στο πολιτικό σκηνικό, η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ορίσει ως εισηγητή για τη συζήτηση τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, παρακάμπτοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά και άλλους υπουργούς που ιεραρχικά προηγούνται δημιούργησε ερωτηματικά σε πολλούς. Είναι σαφές πως η επιλογή του κ. Βορίδη έχει γίνει με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν εξηγούσαν επισήμως την επιλογή του υπουργού Υγείας, ανεπίσημα όμως σημείωναν πως, επειδή η μάχη πρόκειται να είναι σκληρή και ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση, επιλέγεται ο κ. Βορίδης, ο οποίος έχει ρητορική δεινότητα αλλά και την απαραίτητη πολιτική σκληρότητα, ώστε να αντιπαρατεθεί επαρκώς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο σύγκρουσης που επιλέγει η κυβέρνηση.
Επιπρόσθετα, ο ρόλος του κ. Βορίδη στη διακυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι τυχαίος. Φέρεται ως ένας εκ των βασικών ενορχηστρωτών του σχεδίου αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και δια της ποινικής οδού, ενώ ήταν πάντα σε άμεση επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου για τη διαμόρφωση της γραμμής της κυβέρνησης, όντας επί μακρόν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Ανέλαβε μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη την καυτή πατάτα της υγείας, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ λόγω του παρελθόντος του και εξακολουθεί να έχει κεντρικό ρόλο στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης καθημερινά. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο έχει ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, ο κ. Βορίδης ανήκει στην τριπλέτα που βρίσκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού στη δύσκολη αποστολή της εξεύρεσης των κρίσιμων 180 βουλευτών για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας, από κοινού με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στο εντευκτήριο της Βουλής, ο πρωθυπουργός είχε τετ-α-τετ με τον κ. Βορίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.
(...) Πάντως, η καθαρά πολιτική επιλογή της τοποθέτησης του κ. Βορίδη σε θέση πρωθυπουργεύοντος επανέφερε συνειρμούς παράδοσης «δαχτυλιδιού». Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, έκπληκτοι από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, θυμήθηκαν την επιστροφή του ίδιου του κ. Σαμαρά στη ΝΔ το 2004 και την ανάληψη της ηγεσίας το 2009, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο τον καραμανλικό μηχανισμό. Και αν οι δύο περιπτώσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιες και προς ώρας δε υπάρχει στον ορίζοντα σενάριο αποχώρησης του κυρίου Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, γαλάζιοι κύκλοι μιλούσαν για ‘προφανή αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη εντός της ΝΔ” αλλά και για “πρόβα για το μέλλον”, όταν αναφέρονταν στην παρουσία του ως πρωθυπουργεύοντος υπουργού, το απόγευμα στη Βουλή. Όπως και να έχει, καθίσταται σαφές πως η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης αποκτά σκληρά πολιτικά χαρακτηριστικά πριν καν ξεκινήσει…
Γιώργος Ευγενίδης - KoolNews.gr
Ο Βορίδης είχε προαναγγείλει την πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία
Το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι πυροδότησε μια πολύ καλά σχεδιασμένη μαζική επίθεση από κόμματα και κανάλια, ώστε να επιτευχθεί η πολιτική εξόντωση των Ελλήνων Εθνικιστών. Είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στο Mega την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου (Μία μέρα πριν το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι), όπου ο Μάκης Βορίδης προαναγγέλει την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και αναφέρει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν: «Βρισκόμαστε πια σ’ ένα σημείο που θ’ άξιζε κανείς να σκεφτεί, πέρα από την ανάγκη να ασκηθεί συγκεκριμένη δίωξη για το περιστατικό, αλλά να δει κανένας μήπως συλλέγοντας μια σειρά περιστατικών, δηλαδή εγκληματικών ενεργειών, έχουμε μπροστά μας τη συστηματική δράση μιας εγκληματικής οργανώσεως».
26/09/2013
"Νυχθημερόν, ακόμη και τα Σαββατοκύριακο, ο Βορίδης και ο Αθανασίου σχεδιάζουν πώς θα βγει η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου"
Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα στο Μαξίμου ο "γαλάζιος" Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Μάκης Βορίδης εργάζεται προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η κατάρτιση του νομοθετικού πλαισίου, μέσω του οποίου θα... τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ο εκ των κεντρικών εμπνευστών του σχετικού πλάνου και επικοινωνιακός φορέας του Μάκης Βορίδης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Μαξίμου, όπου πλέον τον συναντά κανείς και τα Σαββατοκύριακα. Φυσικά, εκτός από τον πρώην υπουργό, ενεργό συμμετοχή στην όλη διαδικασία έχει τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και φυσικά ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού,Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εγχειρήματος (αν αυτό τελικά προχωρήσει), ακόμη και εντός της πρωθυπουργικής αυλής.
Parapolitika.gr
O Μ. Βορίδης δεν θέλει να κρίνεται με βάση το παρελθόν του. Αλλά είναι εγκέφαλος της δίωξης εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας με βάση άρθρα και βιβλία. «Απαντώ για να τελειώνουμε και να τα κλείνουμε. Με εγκαλούν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής επειδή έχω αλλάξει άποψη. Εάν το εκτιμούν έτσι, έτσι συνέβη. Με εγκαλούν ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτό που γινόταν πριν 30 ετών. Σε εκείνο που κρίνεται ένας πολιτικός είναι αυτό που κάνει σήμερα. Έχω συγκεκριμένη διαδρομή στο κοινοβούλιο... Έρχονται με ύφος 1000 καρδιναλίων να μου πουν για τις απόψεις μου πριν από 30 χρόνια. Μπορούν να το λένε από το πρωί έως το βράδυ. Για μένα έχει λήξει το ζήτημα».
(MAKHΣ ΒΟΡΙΔΗΣ Οκτ.2013)
Λεωφόρος της αμαρτίας αποκαλείται και όχι άδικα η Συγγρού, αφού εκτός από την πιάτσα των τραβεστί, τα στέκια των ομοφυλοφίλων, τα στριπτιτζάδικα και τους «ναούς» της νυχτερινής διασκέδασης, φιλοξενεί και τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Πολύ κοντά στο σημείο όπου κυματίζει σήμερα η σημαία της «ψοφοδεξιάς», ήταν το περίφημο «City» που αποτελούσε το «νυχτομάγαζο» των τρανσέξουαλ της περιοχής. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι σε ένα παράδρομό της, την οδό Λεμπέση, λειτουργούν ακόμη και τώρα μπαρ για το «τρίτο φύλο» και σχεδόν δίπλα στο Μετρό του Φιξ βρίσκονται οι «Κούκλες».
Οι κάτοικοι της λεωφόρου έχουν πολλά να πουν για πολιτικούς, μερικοί από τους οποίους έγιναν και υπουργοί, που «ψάρευαν» μέσα από τις λιμουζίνες τους άνδρες ντυμένους με γυναικεία ρούχα. Με την δύση του ήλιου, ειδικά στο τμήμα της λεωφόρου που βρίσκεται κοντά στο Φαληρικό Δέλτα, κυκλοφορούν πλέον νεοδημοκράτες και τρανσέξουαλ.

ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...