Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει σαν λαός;Κανείς   Μητροπολίτης, που κατά το πρόσφατο παρελθόν μιλούσαν στα Μ.Μ.Ε., ΔΕΝ  βγήκε να κατακεραυνώσει την 
απαράδεκτη και ιερόσυλη επίθεση από τους αναρχικούς γενίτσαρους ΠΟΥ ΔΈΧΘΗΚΕ ο ναός του Αγ. Γρηγορίου στη Θεσ/νίκη.
-Τι λέει ο λαλίστατος Μητροπολίτης Σιατίστης;;;
-Αυτά τα αναρχικά "τάγματα εφόδου" δεν έχουν ποινικές ευθύνες;;; 
-Αυτά τα άθλια γινόταν μόνο στη φρικτή την εποχή του συμμοριτοπολέμου 1946-'49.
-Να θυμηθούμε τη σταύρωση του ιερέα Γεωργίου Σκρέκα το 1947 από τους κανιβάλους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!
-και τέλος γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δέχεται τόσο παθητικά τα γεγονότα;  
- Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει σαν λαός;
Δυστυχώς ο Νεο- Έλληνας του 2016, είναι ο χειρότερος που πέρασε από αυτή τη γη...
I.Π.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ελλαδική Εκκλησία καθώς την κατηγόρησε ότι«καλύπτει δια της σιωπής τους εισβολείς στο Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης» κα έχει προκληθεί η οργή της από την απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης είτε από την κυβέρνηση είτε από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Σημειώνεται ότι κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής αναρχικοί εισέβλαν στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης και την διέκοψαν.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ήταν προσεκτικά διατυπωμένη αλλά ξεκάθαρη ως προς το μήνυμά της και αναφέρει ότι «έως τώρα» δεν υπάρχει οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης της επίθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς.
Η Ιερά Σύνοδος, ευχαριστεί όσα κοινοβουλευτικά κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν την εισβολή στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου. Υπάρχει εύγλωττη σιωπή από τις επιστημονικές και ακτιβιστικές ενώσεις και συμβούλια, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.Η εύγλωττη σιωπή, δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας. Οφείλουμε, τουλάχιστον, να τους αναγνωρίσουμε το προσόν της ειλικρίνειας».
Στην ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος μνημονεύει και τους αναρχικούς τους οποίους χαρακτηρίζει ως «αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Στους "αντιεξουσιαστές" που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν χτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο τη λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...