Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Η Χρυσή Αυγή στέλνει στον Εισαγγελέα τον Κοντομηνά για την λίστα Λαγκάρντ - ΒΙΝΤΕΟ

Η Χρυσή Αυγή στέλνει στον Εισαγγελέα τον Κοντομηνά για την λίστα Λαγκάρντ - ΒΙΝΤΕΟ
Η. Κασιδιάρης: "Ο καναλάρχης κέρδισε επάξια τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση"
Με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος του καναλάρχη Κοντομηνά ο Λαϊκός Σύνδεσμος καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για ψευδορκία στην εξεταστική επιτροπή της βουλής και ζητά την διερεύνηση της συμμετοχής του στη λίστα Λαγκάρντ. Κατά την εξέτασή του, ο εν λόγω παράγοντας κατέθεσε ψευδέστατα ότι το όνομά του δεν εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ. Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή - και λόγω των επίμονων ερωτήσεων του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής- ομολόγησε την συμμετοχή του στην εν λόγω λίστα, σκηνοθέτησε επεισόδιο με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης με ευθύνη του προεδρείου.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε στοιχεία από το επίσημο αρχείο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών (που είχε λάβει ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ) από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι η λίστα περιέχει λογαριασμό στο όνομα Kontominas Dimitris. Για τον λόγο αυτό κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του καναλάρχη για ψευδορκία (που τιμωρείται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση).
Τα ίδια στοιχεία θα σταλούν και στον οικονομικό εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι λόγοι που ο Κοντομηνάς αποκρύπτει την ύπαρξη του εν λόγω λογαριασμού.
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την επιτροπή:
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς κατά Κοντομηνά:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ του Παναγιώτη, Βουλευτή Αττικής του πολιτικού κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», κατοίκου
ΚΑΤΑ
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ του Παναγιώτη και της Μαρίας, κατοίκου Αθηνών
-Ι-
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
  Ο μηνυόμενος κλήθηκε προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία συγκροτήθηκε για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων που χορηγήθηκαν από τα τραπεζικά ιδρύματα σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ (βλ. συν1).
Κατά τη διάρκεια της ένορκης κατάθεσής του (βλ. συν. 2), η οποία έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της 04ης Αυγούστου 2016, ερωτήθηκε τόσο από εμένα τον μηνύοντα όσο και από άλλα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με το αν το όνομά του περιλαμβάνεται στην περίφημη Λίστα Λαγκάρντ.
Ο μηνυόμενος, αφού αποδέχθηκε ότι η εν λόγω λίστα κατέγραφε πολίτες που εξήγαγαν παρανόμως στο εξωτερικό χρήματα τα οποία δεν είχαν φορολογηθεί νομίμως, διέψευσε κατηγορηματικώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταχώρισης σε αυτή που να αφορά λογαριασμό στο δικό του όνομα ή στο όνομα της εταιρείας Interamerican.
Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική καθώς, στον κατάλογο που έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τον Μάρτιο του 2013 (βλ. συν.3), υπάρχει καταχώριση με κωδικό καρτέλας ………………, όνομα πελάτη……………..και συνολικό ποσό κινήσεων για το διάστημα 11ος 2005 έως 2ος του 2007: …..
Ομοίως, στο ψηφιακό αρχείο της Λίστας Λαγκάρντ ευρίσκεται η ηλεκτρονική καρτέλα πελάτη για τον λογαριασμό στο όνομα του μηνυομένου και την ιδιότητά του ως Προέδρου της Interamerican(βλ. συν. 4).
Μάλιστα, σε διαδικτυακή συνέντευξη(βλ. συν. 5, 6, 7) που είχε παραχωρήσει τον Απρίλιο του 2013, ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε παραδεχθεί την ύπαρξη του λογαριασμού λέγοντας ότι:  « Ερ: Κύριε Κοντομηνά, ο λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι δικός σας;
Απ: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα.
Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ των αναγκών της να έχει λογαριασμούς ώστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Έλληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».
Από τα παραπάνω προκύπτει χωρίς αμφιβολία τόσο το ψευδές της κατάθεσης του Δημητρίου Κοντομηνά, όσο και ο δόλος του μηνυομένου, καθώς με πρόθεση επεχείρησε να παραπλανήσει τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ενώπιον της οποίας κατέθετε ενόρκως σχετικά με το ζήτημα της εμπλοκής του στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.
Παρακάτω παραθέτω ένα επίμαχο απόσπασμα από τους εκτενείς διαλόγους που διαμείφθηκαν κατά τη συνεδρίαση της 04ης Αυγούστου 2016 σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά:
«ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ο λόγος, κύριε Κασιδιάρη;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είχα ένα δίλεπτο, διακόψατε και έχασα αυτό το δίλεπτο από τα ερωτήματά μου, την ώρα που αναφερόμουν σε ένα μείζον ζήτημα, το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ. Ζητώ, λοιπόν, τον χρόνο που μου αφαιρέθηκε, δηλαδή, αυτό το δίλεπτο, για να συνεχίσω. 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έχετε τον λόγο για δύο λεπτά, αλλά, σας παρακαλώ, σε ήπιους τόνους.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σε ήπιους τόνους. Όπως βλέπετε, εγώ εξυβρίστηκα και κράτησα ήπιους τόνους.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Έχετε δίκιο, αλλά σας παρακαλώ σε ήπιους τόνους για να συνεχίσουμε. Έχετε δύο λεπτά. Ευχαριστώ πολύ.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αρχικά ο μάρτυρας είχε πει ότι δεν έχει λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ. Εν συνεχεία, πριν γίνει το επεισόδιο…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω κάνει μια ερώτηση…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ποια λέτε;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έκανα μια ερώτηση, κύριε Πρόεδρε.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …παραδέχτηκε ότι έχει έναν μηδενικό λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, οι μηδενικοί λογαριασμοί είναι κινήσεις προς off shore εταιρίες. Να εξηγήσει ο μάρτυρας, του οποίου το όνομα στην έκδοση της λίστας Λαγκάρντ στο HOT-DOC είχε σβηστεί και είχε μπει στη θέση του «Interamerican», για ποιον λόγο άνοιξε αυτόν τον μηδενικό λογαριασμό στην λίστα Λαγκάρντ, πότε τον άνοιξε και όταν τον άνοιξε, ποιο ποσό κατέθεσε και τι κινήσεις έγιναν μέσω αυτού του λογαριασμού.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ (Μάρτυς): Μπορώ να απαντήσω, κύριε Πρόεδρε;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, κύριε Κοντομηνά, αλλά συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη ερώτηση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και η ερώτησή μου;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Θα απαντήσει. Είναι και το θέμα του κ. Τσοτσορού να απαντήσει. Είναι όλα μαζί.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ (Μάρτυς): Επαναλαμβάνω αυτά που είπα πριν. Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ. Λάβετέ το υπόψη σας αυτό. Γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος τραπεζικών λογαριασμών ή και λοιπών προϊόντων της τράπεζας HSBC Γενεύης. Ουδέποτε είχα δώσει εντολή να δημιουργηθεί λογαριασμός στο όνομά μου. Αυτό βεβαιώνεται από την HSBC Γενεύης προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα, που ζήτησε πληροφορίες διά της οδού της δικαστικής συνδρομής. Άραγε, είναι τα πιο γνήσια έγγραφα. Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα.
Θέλω να υπογραμμίσω πως όχι μόνο δεν ήμουν στη λίστα αυτή, που κατέγραφε πολίτες που εξήγαγαν παράνομα τα χρήματά τους στο εξωτερικό και μη νομίμως φορολογηθέντα, αποκτηθέντα από το εσωτερικό ποσά, αλλά αντίθετα, εγώ αποκτούσα χρήματα από συναλλαγές μου στο εξωτερικό και τα έφερνα στο σύνολό τους προς επένδυση στην Ελλάδα.»
-ΙΙ-
ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
α) Στο άρθρο 224 ΠΚ (Ψευδορκία) προβλέπεται ότι: «1. `Οποιος ως διάδικος σε πολιτική δίκη δίνει εν γνώσει του ψευδή όρκο, τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
2.  Με  την  ίδια  ποινή  τιμωρείται  όποιος,  ενώ  εξετάζεται  ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση ή  αναφέρεται  στον όρκο που έχει δώσει, καταθέτει εν γνώσει του ψέματα ή  αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια.
3. Εξομοιώνονται με τον όρκο η διαβεβαίωση των  κληρικών  στην  ιεροσύνη τους, η διαβεβαίωση που επιτρέπει ο νόμος αντί για όρκο στους  οπαδούς  θρησκευμάτων  που  δεν  επιτρέπουν  όρκο, καθώς και κάθε άλλη  βεβαίωση που αναπληρώνει τον όρκο, κατά τις διατάξεις της δικονομίας.»
β) Στο άρθρο 145 του Κανονισμού της Βουλής (Εξουσίες Εξεταστικών Επιτροπών) αναφέρεται ότι :
1. Oι εξεταστικές επιτρoπές έχoυν όλες τις αρμoδιότητες των ανακριτικών αρχών, καθώς και τoυ εισαγγελέα πλημμελειoδικών, και ενεργoύν κάθε αναγκαία, κατά την κρίση τoυς, έρευνα για την επίτευξη τoυ σκoπoύ για τoν oπoίo συστάθηκαν. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να περιoρίσει τις εξoυσίες της εξεταστικής επιτρoπής.
2. Oι εξoυσίες των εξεταστικών επιτρoπών ασκoύνται με τoυς όρoυς και τις διατυπώσεις των άρθρων 146 και 147, καθώς και τoυ Kώδικα Πoινικής Δικoνoμίας και δεν αναστέλλoνται με τη λήξη της τακτικής συνόδoυ, παύoυν όμως με τη διάλυση της Boυλής πoυ τις διόρισε ή με τη λήξη της βoυλευτικής περιόδoυ.
Επειδή προσκομίζω και επικαλούμαι:
Την από …..απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής προς διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας (συν. 1), Τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής από τη συνεδρίαση της 04ης Αυγούστου 2016 (συν. 2), τον κατάλογο που έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τον Μάρτιο του 2013 βάσει της Λίστας Λαγκαρντ (συν. 3), έναν ψηφιακό δίσκο με το ηλεκτρονικό αρχείο της Λίστας Λαγκάρντ που αφορά τον μηνυόμενο (συν. 4) και τρία δημοσιεύματα που αναφέρονται στη συνέντευξη που παραχώρησε τον Απρίλιο του 2013 ο μηνυόμενος και βρίσκονται αναρτημένα στις διευθύνσεις: http://news247.gr/eidiseis/politiki/kontomhnas-gia-lista-lagkarnt-psaxnoyn-na-vroyn-ton-proedro-ths-interamerikan-kai-oxi-toys-ethnikous-promhtheytes-lathremporoys-kai-ekviastes-ekdotes.2204573.htmlhttp://www.crime.gr/11769/articles/i-apantisi-kontomina-sxetika-me-tin-empl/article.aspx και http://www.iefimerida.gr/news/99384/ko%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84-%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9nteramerican-%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC , (συν. 5, 6, και 7 αντιστοίχως)
Επειδή η μήνυσή  μου είναι νόμιμη και βάσιμη.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Μηνύω τον παραπάνω για την παράνομη πράξη που τέλεσε και ζητώ τη δίωξη αυτού και παντός άλλους συνυπαιτίου για το αδίκημα της ψευδορκίας (άρθρο 224 παρ. 2 ΠΚ).
Αθήνα, 31/08/2016
Ο μηνυτής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-stelnei-ston-eisaggelea-ton-kontomhna-gia-thn-lista-lagkarnt#ixzz4Iu3iMtIV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...