Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Έλληνες στον καιρό των μνημονίων


Χαρακτηριστικό της διαμορφωθείσας μνημονιακής ψυχοσύνθεσης του Ελληνικού λαού αποτελεί το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοκοπικής έρευνας της εταιρείας MRB.
Στο ερώτημα πώς πάνε γενικώς τα πράγματα, 26,6% των ερωτηθέντων απάντησαν «αρκετά άσχημα», και 65,8% πολύ άσχημα. Δηλαδή το σύνολο των Ελλήνων (92,4%) τουλάχιστον δημοκοπικά αλλά και στην πραγματική ζωή πιστεύει ότι με τις παρούσες συνθήκες πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, και έχει χαθεί η ελπίδα από το σύνολο των συναισθημάτων του.
Στο ερώτημα  «πώς κρίνετε σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος», ομοίως το σύνολο (92,8%) απαντά «κακή» ή «πολύ κακή». Αντικατοπτρίζει η απάντηση των ερωτωμένων την οικονομική ανέχεια και δυσπραγία, και την απογοήτευση των Ελλήνων στην Ελλάδα των μνημονίων και της ανεργίας.
Στο ερώτημα «πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση της χώρας στην διάρκεια των επομένων 12 μηνών», το 77,5% απαντά πως θα χειροτερέψει.
Το σημαντικότερο όμως  ερώτημα που αντικατοπτρίζει τις σκέψεις του λαού αλλά και του εκλογικού σώματος είναι αυτό στο οποίο  ρώτησαν οι δημοσκόποι τους πολίτες να εκφραστούν με λέξεις-κλειδιά για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
ΟΡΓΗ απάντησε το 57,3%,
ΝΤΡΟΠΗ το 53,8%
ΦΟΒΟ το 40,9%
Ελπίδα το 15%, Περηφάνια το 3,5% και Σιγουριά μόλις το 3,1%.
Αυτά είναι τα συναισθήματα που εκφράζουν τους Έλληνες και το εκλογικό σώμα που βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα θα κληθεί και πάλι στις κάλπες για να απαλλάξει την συγκυβέρνηση ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα μνημονιακά της αδιέξοδα.
Το Εθνικιστικό Κίνημα και ο Αγώνας της Εθνικής Αντίστασης αποτελεί την μόνη λύση στα πρακτικά προβλήματα του λαού.  Για έναν λαό που νοιώθει οργή, ντροπή και φόβο, αποτελεί όμως, ταυτόχρονα, και την καλύτερη οδό δημιουργικής μορφοποίησης των συναισθημάτων του.
Το Κίνημα της Χρυσής Αυγής ως Κίνημα Εθνικής Αντίστασης μπορεί να μετατρέψει την οργή σε πολιτική πράξη και ειρηνική επανάσταση. Μπορούν οι Εθνικιστές να απαλλάξουν τους Έλληνες από την σκιά του φόβου που έχουν απλώσει πάνω τους οι ξενοκρατούμενες ελλαδικές κυβερνήσεις και τα εξωνημένα ΜΜΕ.
Οι Εθνικιστές, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την Πατρίδα και το μέλλον της, είναι οι μόνοι που μπορούν να διαλύσουν μια και καλή τα σκοτάδια του μνημονίου. Είναι αυτοί  που μαζί με τα Εθνικιστικά Κινήματα τα οποία γνωρίζουν άνοδο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, και έχουν ως παράδειγμα το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, μπορούν να σπάσουν τις αλυσίδες της δουλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Εθνικιστές είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό την Ελπίδα για ένα καλύτερο Ελληνικό Αύριο, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, μέσα σε μια ελεύθερη Ευρώπη.
Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...