Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Βόμβα Χρήστου Παππά: “Με συνεστιάσεις και μπουφέδες δεν διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν” - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Κατήγγειλε την συγκυβέρνηση για χρήση προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν την περίοδο κατοχικής κυβερνήσεως Τσολάκογλου ή Λογοθετόπουλου.
Η Βουλή νομοθετεί ακόμα με διατάγματα του Όθωνα, της 4ης Αυγούστου, της 21ης Απριλίου και ανάλογα με τα συμφέροντά της τα κρύβει ή τα παρουσιάζει. Τα θέματα της εν λόγω επιτροπής, όπως το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές αποζημιώσεις, είναι θέματα που έγκεινται πολιτικής βούλησης και τόλμης. Μια βούληση που δεν την έδειξε ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά ούτε η δικτατορία, δηλαδή όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, είτε λόγω ΝΑΤΟ, λόγω ξενοκρατίας, λόγω εξαρτήσεων, λόγω παζαριών που έγιναν –υπόθεση Μέρτεν κ.τ.λ.- δεν το έφεραν στο προσκήνιο.
Πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση εγγραφή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό, δηλαδή, μια μονομερής ενέργεια που να συμψηφίζεται το χρέος που έχουμε προς τη Γερμανία, το χρέος που αναλογεί προς τη Γερμανία και Ιταλία.
Στην συνέχεια, ο βουλευτής επισήμανε ότι η κατοχική περίοδο του 1941, δεν έληξε το 1944, τον Οκτώβριο του ΄44 που αποχώρησαν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, αλλά, η ταραγμένη περίοδος ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1949 και συνεχίζει και πολύ πιο πέρα. Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει κάλλιστα αποζημιώσεις πολεμικές για εγκλήματα που έγιναν εκ μέρους των νικητών  του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή, των Βρετανών αποικιοκρατών και των Αμερικανών που ανέλαβαν την κηδεμονία της Ελλάδος μετά το 1947.
Μίλησε, επίσης, για την στάση της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας που δεν έδωσε χάρη σε 20χρονα Κυπριόπουλα, Ελληνόπουλα που κρεμάστηκαν για την ιδέα της ενώσεως, αλλά και για την διεκδίκηση του κλαπέντος χρυσού της χώρας μας από την Μεγάλη Βρετανία.
Τέλος, μίλησε για τους δωσίλογους της κατοχής και εγκληματιών πολέμου, αλλά και για τους οικονομικούς δωσίλογους, οι οποίοι έγιναν μετά οι οικονομικοί ελίτ του τόπου και οι απόγονοί τους αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην οικονομική ζωή της Ελλάδος με λεφτά τα οποία είναι βουτηγμένα στο αίμα, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και να χαίρουν της εμπιστοσύνης της εκάστοτε εξουσίας.
Σε ότι αφορά τον ρόλο της επιτροπή που διοργανώνει συνεστιάσεις, φυσικά με κόστος που επιβαρύνει τον ελληνικό Λαό, τόνισε πως "Με συνεστιάσεις και μπουφέδες δεν διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν".
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε πρόεδρε, στην θέση που βρίσκεστε τώρα και μιλάτε, να θυμίσω ότι ήμουν στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογών Μαΐου-Ιουνίου 2012, όπου έδωσα μια συνέντευξη τύπου που αφορούσε το κατοχικό δάνειο και την διεκδίκησή του. Είναι ένα αντικείμενο που χωρίς να είμαι ιστοριοδίφης ασχολήθηκα και πρώτα με αυτήν την ιδιότητα ως μέλος της επιτροπής, θέλω να καταθέσω ορισμένες απόψεις.  Πρώτον, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η κατάθεση της τροπολογίας, η οποία, αν θυμάστε καλά, στην Αίθουσα της Γερουσίας, όταν είχαν κληθεί και οι εκπρόσωποι του Δομένικου, ήμουν ο πρώτος που σας βρήκα πριν ανεβείτε στο βήμα, αφού είχα μιλήσει και είχα δεχθεί μέλη από τον πρόεδρο της εκεί επιτροπής και σας είπα ότι αυτό πρέπει να λυθεί με τροπολογία. Να δώσω συγχαρητήρια σε εσάς και στον Πρόεδρο της Βουλής για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.
Έχω να καταθέσω κάποιες προτάσεις. Κλείνοντας το θέμα της τροπολογίας, όπως ο συνάδελφός διάβαζε στο τέλος και καλώς είπε να προστεθούν κάποια πράγματα, θέλω να κάνω μια ερώτηση: Διέλαθε της προσοχής σας η τρίτη παράγραφος του άρθρου 7 του νομοθετικού διατάγματος 1544/1942; Δηλαδή, είναι ένα νομοθετικό διάταγμα που σίγουρα δεν αφορά την περίοδο κατοχικής κυβερνήσεως του Ιωάννη Ράλλη, δηλαδή του πατέρα του συχωρεμένου προέδρου της Ν.Δ., Γεωργίου Ράλλη, αλλά πρέπει να αφορά περίοδο κατοχικής κυβερνήσεως Τσολάκογλου ή Λογοθετόπουλου. Αυτό δεν θα πρέπει να σας προβληματίσει;
Διότι, στην δαιδαλώδη ελληνική νομοθεσία, νομοθετούμε ακόμα με διατάγματα του Όθωνα, της 4ης Αυγούστου, της 21ης Απριλίου, όποτε θέλουμε τα παρουσιάζουμε, όποτε θέλουμε τα κρύβουμε. Οι νομικές υπηρεσίες και της Βουλής, ας εξετάσουν αυτό το ζήτημα. Σημειώστε το και σίγουρα δεν το παρατηρήσατε.
Αφού πρώτον διευκρινιστεί εκ μέρους σας και όσων άλλων Βουλευτών της Επιτροπής μας έχουν άποψη, η ουσία και το έργο της Επιτροπής, το οποίο εγώ πιστεύω ότι σε ένα βαθμό είναι επικουρικό σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των διεκδικήσεων. Δηλαδή, το θέμα του κατοχικού δανείου, το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και τόλμης. Μια βούληση που δεν την έδειξε ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά ούτε η δικτατορία, δηλαδή όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, θέλετε λόγω ΝΑΤΟ, θέλετε λόγω ξενοκρατίας, θέλετε λόγω εξαρτήσεων, θέλετε λόγω παζαριών που έγιναν –υπόθεση Μέρτεν κ.τ.λ.- δεν το έφεραν στο προσκήνιο.
Το έργο, λοιπόν, της Επιτροπής, ως επικουρικό θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα και με εσάς, που είπατε για τη διεθνή προβολή, πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβει σίγουρα διεθνή προβολή με όλα τα μέσα που η σύγχρονη τεχνολογία μας διαθέτει. Δηλαδή, το να βρίσκονται αναρτημένα τα πρακτικά των συνεδριών μας στο site της Βουλής για μένα και για την προβολή του έργου της Επιτροπής, δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ενδεχομένως κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση σε πολλές γλώσσες, όπως η γερμανική, ιταλική - υπάρχουν τα μέσα, υπάρχουν και οι υπάλληλοι της Βουλής που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το έργο- να γίνουν διεθνείς συναντήσεις - και δεν το λέω με καμία υστεροβουλία, ούτως ή άλλως εγώ ξέρετε ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό ούτε καν εκτός Αττικής μπορώ να ταξιδέψω- εν πάση περιπτώσει αυτό το επικουρικό έργο, που είπαμε ότι είναι καθαρά επικουρικό, να λάβει τη διάσταση που πρέπει να λάβει.
Έλαβα ένα mail πριν από λίγες ημέρες, όπως και οι υπόλοιποι Βουλευτές με μια ενδιαφέρουσα ιδέα –θέλω να καταθέσω την άποψή μου- η ιδέα είναι της καταβολής του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων εκ μέρους της Γερμανίας σε μορφή χρυσού. Θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, λόγω της αξίας του χρυσού και ότι ο χρυσός θεωρείται ένα αποθεματικό. Βέβαια η πρόταση και του Κινήματός μας ήταν η άμεση εγγραφή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό, δηλαδή, μια μονομερής ενέργεια που να συμψηφίζεται το χρέος που έχουμε προς τη Γερμανία, το χρέος που αναλογεί προς τη Γερμανία και Ιταλία σε ό,τι αφορά το δανεισμό μας το σύγχρονο, το μνημόνιο, δηλαδή και, εν πάση περιπτώσει, να γίνει μια λογιστική εγγραφή και να υπάρχει μια ανακούφιση χρέους.
Επίσης, κύριε Πρόεδρε, επειδή είπατε για ιστορικές περιόδους, θέλω να πω ότι θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την επιμήκυνση του έργου της Επιτροπής, αλλά και τη διεύρυνση του έργου της Επιτροπής. Η ταραγμένη η περίοδος, η οποία ξεκίνησε, θα έλεγα από το 1922, αλλά δεν θα κάνουμε ιστορική ανάλυση εδώ, επομένως, ας την περιορίσουμε, λοιπόν, στην κατοχική περίοδο 1941, δεν έληξε το 1944, τον Οκτώβριο του ΄44 που αποχώρησαν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Η ταραγμένη περίοδος ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1949 και θα έλεγα ότι  και συνεχίζει και πολύ πιο πέρα. Εν πάση περιπτώσει, θέλω να πω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάλλιστα αποζημιώσεις πολεμικές για εγκλήματα που έγιναν εκ μέρους των νικητών  του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή, των Βρετανών αποικιοκρατών και των Αμερικανών που ανέλαβαν την κηδεμονία της Ελλάδος μετά το 1947.  Δηλαδή, θέματα πολεμικών αποζημιώσεων όταν τα αμερικάνικα αεροπλάνα βομβάρδιζαν αμάχους κατά την ταραγμένη περίοδο του 1946 – 1949. Αυτοί οι άνθρωποι δεν τους γέννησε Ελληνίδα μάνα; Δεν δικαιούνται αποζημίωση; Δικαιούνται μόνο τα θύματα του απεχθούς ναζισμού και δεν δικαιούνται και τα θύματα του απεχθούς καπιταλισμού ή κοινοβουλευτισμού; Να μην επεκταθώ στο θέμα της Αγγλοκρατίας με την Κύπρο με τις αγχόνες και με  την γριά πλέον βασίλισσα της πάλε ποτέ Μεγάλης Βρετανίας που δεν έδωσε χάρη σε 20χρονα Κυπριόπουλα, Ελληνόπουλα που κρεμάστηκαν για την ιδέα της ενώσεως.
Τελειώνω κύριε Πρόεδρε, και λέω ότι ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή, είναι η διεκδίκηση του κλαπέντος ελληνικού χρυσού από τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν μας απεδόθη ποτέ, προφορικά έχει δοθεί η απάντηση στα ζητήματα της διεκδίκησης των ελληνικών αποθεμάτων που μέσω Κρήτης, Νοτίου Αφρικής, κατέληξαν στα αγγλικά θησαυροφυλάκια, είναι ότι δόθηκαν υπό τη μορφή αγγλικών λιρών για το έργο των αντάρτικων δυνάμεων. Δηλαδή, δόθηκαν και στις δύο παρατάξεις για να αιματοκυλιστεί ο τόπος με την γνωστή τακτική της Βρετανίας του  διαίρει και βασίλευε, να αιματοκυλιστεί ο τόπος στα Δεκεμβριανά, αλλά και κατά την περίοδο 1946 – 1949. Θα πρέπει λοιπόν η Επιτροπή να είναι μονομερής; Θα πρέπει να διευρυνθεί  λοιπόν και στο έργο της και στο χρόνο, να σας δοθεί χρόνος κύριε Πρόεδρε, σε εσάς προσωπικά και σε όποιους βουλευτές δύναται να προάγουν τις διεκδικήσεις και το έργο της Επιτροπής έναντι όλων και νικητών και ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο εξωτερικό, να μπορέσουμε να πιέσουμε την Κυβέρνηση ή τις κυβερνήσεις που θα έρθουν επιτέλους μα επιτέλους, να διεκδικήσουν απ’ όλους αυτούς τους ξένους αυτά που μας ανήκουν.
Σας έχω προτείνω προφορικά, το λέω για να γραφτεί και στα πρακτικά, υπάρχει  κάποιος ιστορικός, ο οποίος γνωρίζω  ότι από ηλικία 15 ετών, είναι ήδη ηλικιωμένος, από ηλικίας λοιπόν 15 ετών από το 1965, είχε έρθει σε επαφή με επιζώντες τόσο των αντάρτικων δυνάμεων όσο  και με εκπροσώπους των κατοχικών κυβερνήσεων, κατέληξε αυτός ο άνθρωπος να θεωρείται ειδήμων στην ιστορία της κατοχής, είναι ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας, περιοδικά, συντευχίδια, είχε προσφέρει παλαιότερα το εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», είναι ένας από τους πλέον ειδικούς, να μας καταθέσει στην Επιτροπή, να προσφέρει με τις γνώσεις του στο έργο της Επιτροπής και σας παρακαλώ πολύ να βρείτε τρόπο τόσο να προμηθευτεί η Επιτροπή τις διάφορες εκδόσεις του κ. Κούκουνα, που υπάρχει μια έκδοση που αφορά αποκλειστικά τις κατοχικές αποζημιώσεις, όσο και το έργο του «Η ιστορία της κατοχής».
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Και των δωσίλογων και των εγκληματιών πολέμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ναι και κατοχής, δωσίλογων και εγκληματιών πολέμου και όλο το παρασκήνιο των οικονομικών δωσίλογων, οι οποίοι έγιναν μετά οι οικονομικοί ελίτ του τόπου και οι απόγονοί τους αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην οικονομική ζωή του τόπου με λεφτά τα οποία είναι βουτηγμένα στο αίμα, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και να χαίρουν της εμπιστοσύνης της εκάστοτε εξουσίας κύριε Πρόεδρε. Σας  ευχαριστώ πολύ. 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να θυμίσω ότι ο χαρακτήρας, η φυσιογνωμία αυτής της Επιτροπής έχουν καθορισθεί με Απόφαση της Βουλής. Και, προφανώς, εδώ δεν έχουμε στήσει ένα διαχρονικό δικαστήριο για τις διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Αυτό είναι ένα θέμα που εκφεύγει του ρόλου της. Από εκεί και πέρα ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, όπως και να έχουμε και την άποψή μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, προβληματισμό εξέθεσα, ούτε δικαστήριο ήμαστε. Γνωρίζω το έργο της Επιτροπής και γνωρίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, κύριε Πρόεδρε, το έργο της Επιτροπής θα είναι ένα πόρισμα το οποίο δεν θα έχει καμία διεθνή ισχύ. Σας είπα είναι θέμα πολιτικής βούλησης να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όσον αφορά τα βιβλία του κ. Κούκουνα, θα τα προμηθευθούμε, τα έχουμε ήδη παραγγείλει, εγώ προσωπικά τα έχω και, εφόσον, δεν βρεθούν στην αγορά θα φέρω ότι έχω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Υπάρχουν και στην αγορά και μπορώ να σας φέρω και από το αρχείο μου, κύριε Πρόεδρε, ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο θα πρέπει να έρθει και σε γνώση της Επιτροπής. Είναι το βιβλίο του Υπουργού Οικονομικών των κατοχικών κυβερνήσεων του Γκοτζαμάνη, το οποίο λέει εξαιρετικές αλήθειες για το κατοχικό δάνειο, το οποίο είναι απόλυτα διεκδικήσιμο.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το ακούσαμε και προηγουμένως αυτό. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ήδη έχω προτείνει με αφορμή, αν θέλετε, τον Απρίλιο την κατάληψη της χώρας από τα ναζιστικά στρατεύματα, να γίνει μία ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα της διακομματικής Επιτροπής και να παρουσιάσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μελέτησαν ειδικά αυτό το κομμάτι που αφορά τα εγκλήματα πολέμου και τα θέματα των οφειλών των κατοχικών δυνάμεων προς τη χώρα, το έργο τους και τη μελέτη τους. Το έχουμε προτείνει και κλείνοντας η Επιτροπή, φυσικά θα πρέπει να αποφασίσει και γι' αυτό το ζήτημα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν αντιμαχώ μαζί σας, αλλά επειδή πρέπει να φύγω γιατί έχω άλλη Επιτροπή, θέλω να σας πω το εξής: Πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις και οι μπουφέδες δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Πρέπει να σηκώσετε σημαία. Πρέπει να σηκώσουμε τους τόνους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bomba-chrhstou-pappa-me-sunestiaseis-kai-mpoufedes-den-diekdikeis-auta-pou#ixzz41qSalZua

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...