Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Χρήστος Παππάς: Η τηλεόραση να εμφυσήσει στους νέους ηθικά, εθνικά και θρησκευτικά πρότυπα



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για τα κανάλια τόνισε πως ένα εθνικό κράτος οφείλει να παρέμβει, ώστε η τηλεόραση να γίνει μοχλός διαπαιδαγώγησης σύμφωνα και με τις συνταγματικές επιταγές.
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής Παππάς δήλωσε: "Από το σύνολο των διατάξεων που περιλαμβάνει το παρόν νομοσχέδιο, αποδεικνύει ότι η βιβλική ρήση «το πνεύμα πρόθυμο αλλά η σαρξ ασθενής» έχει την πλήρη εφαρμογή της. Από ένα πλέγμα καλά κρυμμένων ρυθμίσεων, προκύπτει ότι έχει σκοπό να αλλάξει το τοπίο, αντικαθιστώντας όλους όσους έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, με άλλους δικής της επιλογής- και δεν μιλάμε αναγκαστικά για πρόσωπα αλλά και για θεσμούς. Ποιος όμως έχει την ευθύνη;
Εσείς οι ίδιοι. Το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο που κυβερνούσε δεκαετίες τώρα. Και όταν πιο παλιά, στην δεκαετία του 80, που κυβερνούσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ , και δεν του άρεσαν κάποια πράγματα που ακουγόντουσαν από τα ιδιωτικά κανάλια, είχε άλλου είδους αντιμετώπιση. Όταν αργότερα τα συμφέροντα και οι μεγαλοεργολάβοι, ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, τα πράγματα άλλαξαν. Και ενώ δήθεν θέλετε να φτιάξετε την κατάσταση, στην ουσία θέλετε να ελέγχετε πλήρως τα κανάλια, για τις δικές  σας επιδιώξεις.
Για παράδειγμα στο άρθρο 2 οι αρμοδιότητες της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανατίθενται μετά από απλή γνώμη του ΕΣΡ και διαβούλευση στον Υπουργό, ο οποίος τελικά αποφασίζει για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και για την τιμή εκκίνησης της δημοπρατούμενης άδειας (μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών). Πόση διαφάνεια και ουδετερότητα εμπεριέχει αυτή η ρύθμιση; Αντίστοιχα, στο άρθρο 16 που αναφέρεται στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας «συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε.» για την ανάπτυξη του δικτύου επίγειας ψηφιακής εκπομπής , στην παρ. 10, ορίζεται ότι η ΓΣ αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Επικρατείας και τον Υπουργό Υποδομών και «είναι το ανώτατο όργανο της Εταιρείας και δικαιούται να αποφασίζει για κάθε υπόθεση που αφορά την εταιρεία…». Λίγους ακόμα υπουργούς να είχε η Γ.Σ. και θα ονομαζόταν Υπουργικό Συμβούλιο!
Μάλιστα στη συνέχεια αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "…με αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου μπορούν να συνάπτονται συμβάσεις έργου με εξωτερικούς συνεργάτες, όταν τούτο κρίνεται αναγκαίο ιδίως στην περίπτωση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών". Αυτή είναι μια άλλη φράση για να περιγραφεί η απευθείας ανάθεση που τώρα θα πάει σε ημετέρους. Έτσι αντιλαμβάνεται τη συνταγματική διάταξη για αντικειμενικότητα στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα η Κυβέρνηση; Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο (άρθρο 17 παρ.3) ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος  της ΕΕΕΤ «…επιλέγονται και διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Υποδομών και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας..».
Η απελευθέρωση των ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντάσσεται στο κανονιστικό πλαίσιο που επιβάλλει η λογική της εσωτερικής αγοράς, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 7Α Συνθ.Ε.Κ., «περιλαμβάνει ένα χώρο χωρίς εσωτερικά σύνορα μέσα στον οποίο εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, των προσώπων, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων». Αναγκαία πτυχή αυτής της αγοράς αποτελεί και η ραδιοτηλεοπτική αγορά, η οποία απετέλεσε αντικείμενο αρκετών μέχρι σήμερα κοινοτικών κανονιστικών παρεμβάσεων.
Η ανυπαρξία όμως συνόρων στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο που επιβάλλεται από τις  τεχνικές ιδιότητες των συχνοτήτων, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να ανοίξετε κάθε είδους σύνορα στην αλυτρωτική προπαγάνδα των βόρειων και ανατολικών «γειτόνων» μας, οι οποίο εκπέμπουν ασύδοτα, μέχρι το μέσο της Ελλάδος, επειδή η ισχύς των καναλιών μας είναι τέτοια, που τα καθιστούν εύκολη λεία στους ισχυρούς πομπούς που επίτηδες έχουν εγκαταστήσει στα σύνορα. Επομένως η εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας, δεν σημαίνει άνευ όρων παράδοση, τεχνολογική και άλλη, στους εχθρούς της πατρίδας εν προκειμένω, στους εκάστοτε πράκτορες, σημαίνει ενίσχυση των τεχνικών προδιαγραφών  με τρόπο ώστε αντίθετα τα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν και στους ελληνικούς ομογενειακούς πληθυσμούς των χωρών αυτών, στους αλύτρωτους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Μικράς   Ασίας.
Τι θα γίνει αν αύριο, με τις προϋποθέσεις και τους όρους που θέτετε, οι τούρκοι δημιουργήσουν κανάλια και ασκούν την ανθελληνική και αποσχιστική τους προπαγάνδα στην Θράκη μας;
 Και ενώ αναλύσατε τόσα και τόσα πράγματα, πουθενά δεν προβλέψατε έλεγχο των συχνοτήτων, για λόγους Εθνικής Ασφαλείας, όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά κράτη. Εν ολίγοις, ενώ με το νομοσχέδιο αυτό είχατε την μοναδική ευκαιρία να αναδιατάξετε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προσφέρετε πραγματικές υπηρεσίες στην πατρίδα και τους Έλληνες, αντίθετα τη σπαταλήσατε ασχολούμενοι με τα τετριμμένα ζητήματα της ιδιοκτησίας- που περνάει πλέον στον έλεγχο δικών σας ανθρώπων, χωρίς να προσφέρετε καμία πραγματική υπηρεσία στη χώρα και στους πολίτες της.
Η Ελλάδα, που κάποτε ήταν χώρα, μετατράπηκε επί των ημερών σας σε χώρο όπου εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών περνούν αδιατάρακτοι τα χερσαία σύνορα. Αντιστοίχως, επιθυμείτε, απ’ ότι φαίνεται, όχι να χαλιναγωγήσετε την ασυδοσία που επικρατεί στα νοητά σύνορα των συχνοτήτων, αλλά να την χειραγωγήσετε όχι υπέρ των συμφερόντων της χώρας, αλλά υπέρ των δικών σας μικροκομματικών σας σκοπιμοτήτων."


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrhstos-pappas-h-thleorash-na-emfushsei-stous-neous-hthika-ethnika-kai-thr#ixzz3pVENYF60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...