Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο Εθνικός Ιεράρχης Αμβρόσιος Καλαβρύτων τάσσεται υπέρ της ελληνορωσικής προσέγγισης - Συνέντευξη στο δίκτυο Ria Novosti

Ο Εθνικός Ιεράρχης Αμβρόσιος Καλαβρύτων τάσσεται υπέρ της ελληνορωσικής προσέγγισης - Συνέντευξη στο δίκτυο Ria Novosti

Οι Έλληνες βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση και μια από τις ελπίδες τους είναι η Ρωσία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στο ρωσικό RIA NOVOSTI. 
«Τώρα η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί από την Ρωσία και της ζητάμε να μας βοηθήσει, αν αυτό είναι δυνατόν. Ελάτε να μας βοηθήσετε χρειαζόμαστε την βοήθεια σας…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμβρόσιος. Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων σημείωσε ότι «η επιθυμία για βοήθεια από την Ρωσία στην Ελλάδα είναι αισθητή, και μιλώ ως Επίσκοπος ο οποίος βλέπει καθημερινά τις ανάγκες του λαού». Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, υπάρχει μεγάλη ανεργία, οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν να φάνε και στερούνται των βασικών μέσων επιβίωσης. 
«Η Εκκλησία από την πλευρά της, προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους, με ρούχα, συσσίτια και οικονομικά βοηθήματα» υπογράμμισε ο κ. Αμβρόσιος. Επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων υπογράμμισε ότι η κρίση, έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά στον Θεό και την Εκκλησία, επειδή πάντα στις δύσκολες στιγμές βρέθηκε στο πλευρό του. «Όταν ένας άνθρωπος είναι πλούσιος, ξεχνά συνήθως τον Θεό, όπως βλέπουμε στη ζωή. Τώρα όμως οι Έλληνες καθημερινά γεμίζουν τους ναούς, ζητούν βοήθεια και θέλουν να επιστρέψουν στη πνευματική ζωή» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. 
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βοήθεια της Ρωσικής Εκκλησίας το 2014, η οποία προσέφερε 500.000 ευρώ και τις διένειμε στις Ιερές Μητροπόλεις, τονίζοντας: «Φυσικά, αυτό ήταν μια πολύ καλή βοήθεια, αν και το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλο»Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με την Ρωσία, όπως το δωρηθέν Ευαγγέλιο από την Αυτοκράτειρα της Ρωσίας Αικατερίνη Β’ τη Μεγάλη, στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων.
romfea.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ethnikos-ierarchhs-ambrosios-kalabrutwn-tassetai-uper-ths-ellhnorwsikhs-p#ixzz3hgffN6pK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...