Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εφημερίδα “Εμπρός”: Τέλος χρόνου για τις παραδικαστικές διαδρομές Σαμαρά - «Παναθηναϊκάκια»

Εφημερίδα “Εμπρός”: Τέλος χρόνου για τις παραδικαστικές διαδρομές Σαμαρά - «Παναθηναϊκάκια»


Άρθρο από την εθνική εφημερίδα «Εμπρός» για τις παρανομίες του «Παναθηναϊκάκια» και το παραδικαστικό κύκλωμα Σαμαρά

Τέλος χρόνου για Ντογιάκο

Ανοίγει ο φάκελος των (παρα)δικαστικών διαδρομών του σημερινού προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά την τοποθέτηση, με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια στην προεδρία του Αρείου Πάγου της Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου και κυρίως με την αναβάθμιση του ασυμβίβαστου εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Και οι δύο τους μέμφονται τον Ντογιάκο για τον ιταμό τρόπο με τον οποίο παρέδωσε την Δικαιοσύνη στα χέρια της «παράγκας» του πρώην υπουργού και στενού του φίλου Χαράλαμπου Αθανασίου. Πρόκειται για δύο δικαστικούς λειτουργούς που έλκουν την πολιτική καταγωγή τους από τον συντηρητικό χώρο, αλλά ποτέ δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και στις κολακείες της παραδικαστικής συμμορίας που είχαν στήσει οι Δένδιας - Αθανασίου.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ξεσκόνισμα υποθέσεων που είχε αναλάβει ο Ντογιάκος και έβγαλαν «λάδι» γνωστούς πολιτικούς και επιχειρηματίες ή οδήγησαν στην φυλακή αθώους ανθρώπους, όπως συνέβη στην περίπτωση της ηγεσίας των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να τεθούν, σε χρόνο ρεκόρ, στο αρχείο, οι καταγγελίες του νυν υφυπουργού Εργασίας Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του από τον ανήκοντα στο περιβάλλον Σαμαρά πρώην χρηματιστή και τραπεζικό στέλεχος Γιώργο Αποστολόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση Ντογιάκου, έκανε όλους τους νομικούς κύκλους της χώρας να σκίσουν κυριολεκτικά τα διπλώματά τους και να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις διδακτορικές διατριβές τους. Κι αυτό γιατί δεν έλαβε υπόψιν το οπτικοακουστικό υλικό που προσκομίστηκε στην Εισαγγελία, ενώ δεν πήρε το τηλεφωνικό απόρρητο του ενεργούντα την απόπειρα δωροδοκίας, προκειμένου να «πεισθεί» ο ηθοποιός και να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Βρωμάει» η υπόθεση Ρέστη
Παράλληλα, θα περάσει από κόσκινο για την υπόθεση Ρέστη για την οποία λέγεται ότι υπήρξε δάκτυλος για την αποφυλάκιση του ΕβραιοΈλληνα εφοπλιστή και επιχειρηματία σε λιγότερο από τέσσερις μήνες από τότε που αποφασίσθηκε η προσωρινή κράτησή του κι ενώ βαρυνόταν για σωρεία κακουργημάτων. Δικαστικές πηγές επισήμαναν ότι για πρώτη φορά κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία (μεταξύ αυτών και δικαστικών), ψευδή βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αφέθηκε σε τόσο λίγο διάστημα ελεύθερος!
Όπως λέγεται, πάντως, εκτός από τον Ντογιάκο, που αρχικά εισηγήθηκε την προφυλάκισή του γιατί τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά, έπαιξε και το γεγονός ότι υπήρξε παρέμβαση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του, Μπέλα Ρέστη, είναι επιφανής μέλος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ κατέχει και τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας.
Για όσους γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες, και τις δύο φορές που πήγε το ΣΔΟΕ να κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του «Ρέστειου Κέντρου Ηλικιωμένων», το οποίο φιλοξενεί αποκλειστικά ηλικιωμένους εβραϊκής καταγωγής, οι επιθεωρητές του  απεχώρησαν μετά από άνωθεν εντολή προσώπου που βρίσκεται στο περιβάλλον Σαμαρά. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του «Ρέστειου Ιδρύματος», εντός του κτιρίου του οποίου λειτουργεί η συναγωγή Εχάλ. Τις τελευταίες ημέρες μετά την απαγγελία νέων κατηγοριών κατά του μεγαλοεφοπλιστή για «σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», γίνεται μια συστηματική εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, που δεν ανήκει στο παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί επί ημερών Αθανασίου.
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί η αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, πρόεδρος της οποίας ήταν η Θάνου, η οποία εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την πλευρά Ρέστη για προσπάθεια επηρεασμού της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ενώ καταδίκασε τις προσωπικές απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπο της Τουλουπάκη. Στο σημείο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι ζητήθηκε από τον Ντογιάκο να λάβει θέση, με την ιδιότητά του ως προϊσταμένου της αρμόδιας Εισαγγελίας, αυτός «την έκανε», όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας «με ελαφρά πηδηματάκια». Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ της Δικαιοσύνης, είναι γνωστή η κόντρα που υπάρ χει μεταξύ του Ευβοιώτη εισαγγελέα (από την Κάρυστο) και της συντοπίτισσάς του Χαλκιδιώτισσας προέδρου του Αρείου Πάγου.
Αφορμή στάθηκε η απόπειρα του πρώτου να ελέγξει με την τοποθέτηση δικών του ανθρώπων στην Εισαγγελία του νομού, της υποθέσεις που φτάνουν μέχρι το κατηγορητήριο ή απαλλάσσονται προ αυτού, με στόχο να δημιουργήσει ερείσματα στην τοπική κοινωνία, αφού ανώτερος στόχος του όταν συνταξιοδοτηθεί (ήδη ετοιμάζονται να τον «παραιτήσουν») είναι να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στην Εύβοια. Γι’ αυτό κι όπως έχει αποκαλύψει το ΕΜΠΡΟΣέχει επιδοθεί, εκμεταλλευόμενος την θέση που κατείχε, σε αθρόους διορισμούς της αυριανής εκλογικής του πελατείας, με πρώτες τις προσλήψεις -χωρίς ΑΣΕΠ- δικαστικών επιμελητών που στο σύνολό τους τυγχάνει να έλκουν την καταγωγή τους από την συγκεκριμένη πόλη της Εύβοιας
Ο «Παναθηνακάκιας»
Λάβρος εναντίον του είναι κι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ικανότατος δικαστικός λειτουργός Παναγιώτης Καραγιάννης, που στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, εξελέγη συγκεντρώνοντας 70 ψήφους σε σύνολο 85 εισαγγελέων, νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών.
Η δημοκρατική ανάδειξή του στο συγκεκριμένο αξίωμα, ενόχλησε πολλούς και κυρίως τους κατοικούντες στην «παράγκα» του Μπάμπη, αφού έτσι δεν θα μπορούσαν να ποδηγετήσουν την Δικαιοσύνη, υποδεικνύοντας ποιοι θα πρέπει να περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού, ποιοι θα πρέπει να συρθούν σε στημένες δίκες και ποιοι θα πρέπει να αποδοθούν στην κοινωνία (με το αζημίωτο φυσικά) ωσάν «αθώες περιστερές».
Το συγκεκριμένο σύστημα, μη δυνάμενο να οδηγήσει στην παραίτηση τον άμεμπτο Ευρυτάνα δικαστικό, αποφάσισε την άμεση προαγωγή του σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έτσι θα τον εξωθούσε σε αποχώρηση απ’ την θέση που κέρδισε με την ομόθυμη στήριξη των λειτουργών της Θέμιδας, λόγω «ασυμβίβαστου» . Πράγματι, σε λιγότερο από 40 ημέρες ανακοινώθηκε ότι ανήλθε στα ύπατα αξιώματα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, παρακάμπτοντας, χωρίς να το θέλει και ζητήσει, παλαιότερους συναδέλφους του.
Όλ’ αυτά βέβαια δια χειρός Αθανασίου, που ένα μήνα αργότερα (29 Νοεμβρίου), ασκώντας αφόρητη πίεση στους δικαστικούς, κατάφερε να εκλεγεί στην χηρεύουσα θέση ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος του Ντογιάκος, με τον οποίο συχνά παραθερίζουν οικογενειακώς στις παραλίες της Λέσβου. Το συγκεκριμένο γεγονός το αναφέρουμε γιατί εκ των υστέρων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την Θάνου ότι «παραβίασε την σειρά αρχαιότητας (δηλαδή την επετηρίδα) προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του Αρείου Πάγου».
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη δικαστικός ήταν ουσιαστικά πρώτη μεταξύ των εκλόγιμων που θα μπορούσαν να παραμείνουν στην θέση αυτή με θητεία άνω του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποχωρήσαντας πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος δεν έμεινε στο αξίωμα ούτε 10 μήνες, λόγω ηλικίας. Με δεδομένο ότι τόσο ο Παπαγγελόπουλος όσο και η Θάνου θεωρούν ως υπεύθυνους τους Αθανασίου - Ντογιάκο για την απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης, ανοίγει ευρύς κύκλος ερευνών για τον βίο και την πολιτεία των τελευταίων.
Αν προσθέσουμε, μάλιστα, ότι διατηρούν στενές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που για δικούς του λόγους έχει έρθει σε σύγκρουση με το συγκεκριμένο δίδυμο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε εξυφάνει ο Μυτιληνιός βουλευτής. Αλλά και από το περιβάλλον Καραμανλή, ζητούνε την «κεφαλή επί πίνακι» των Αθανασίου - Ντογιάκου, για την υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού που παραλίγο να οδηγηθεί στο αρχείο.
Βέβαια, το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η ενεργός συμμετοχή ή μάλλον η εκτέλεση του δικαστικού πραξικοπήματος με την δόλια προφυλάκιση της ηγεσίας του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως προκύπτει από αδιάψευστα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου η γνωστοποίηση αυτού του υλικού - φωτιά θα είχε επιφέρει την πτώση της κυβέρνησης και την φυλάκιση των αναμεμειγμένων στην παραδικαστική συνωμοσία, μελών της.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-empros-telos-chronou-gia-tis-paradikastikes-diadromes-samara-pana#ixzz3hqabw0Z3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...