Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υποτιμούσαν συστηματικά την δυναμική της Χρυσής Αυγής»


Ο εξευτελισμός των δημοσκοπικών εταιρειών στο δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν απλώς το αποκορύφωμα σε μια σειρά ψευδών μετρήσεων που κατά το παρελθόν είχαν δοθεί στην δημοσιότητα από αυτές. Η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε ένα εύστοχο άρθρο της, υπό τον τίτλο «Το βατερλώ των τηλεστάρ δημοσκόπων», αναφέρεται διεξοδικά στο φιάσκο των δημοσκοπικών  εταιρειών και σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Όλως τυχαίως οι προβεβλημένες δημοσκοπικές εταιρίες που την… πάτησαν ήταν οι ίδιες που “έβλεπαν” Ντόρα στο τιμόνι της Ν.Δ. το 2009, υπερτιμούσαν διαρκώς τον αγαπημένο των καναλαρχών «Σταύρο» δίνοντας διψήφια ποσοστά στο Ποτάμι και υποτιμούσαν συστηματικά τη δυναμική της Χρυσής Αυγής καλλιεργώντας τη λογική της “χαμένης” ψήφου».
Και όμως, αντί να ζητήσουν έστω και μια φορά συγγνώμη για τις εντελώς εσφαλμένες «προβλέψεις τους» ή ακόμα καλύτερα να έβαζαν λουκέτο, οι εταιρείες αυτές συνεχίζουν να παραπλανούν συστηματικά τον κόσμο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα εκδοτικά και πολιτικά συμφέροντα. Ιδιαίτερα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Δημοκρατία»: «υποτιμούσαν συστηματικά τη δυναμική της Χρυσής Αυγής καλλιεργώντας τη λογική της “χαμένης” ψήφου».
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι γινόταν τόσο στις ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου 2014 (τότε που το «Έθνος» έγραφε ότι το Ποτάμι μπορεί να φτάσει μέχρι και 15%), όσο και στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όταν σε μόνιμη βάση πετσόκοβαν τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και φούσκωναν αυτά του Ποταμιού, για να αποκαλυφθεί η χοντροκομμένη προπαγάνδα και απάτη των «ερευνών» τους από τα πραγματικά αποτελέσματα που έβγαλε η κάλπη.
Ανεξάρτητα από το αν θα διεξαχθεί ή όχι η έρευνα για την κραυγαλέα αντίθεση των «συμπερασμάτων» των δημοσκοπικών εταιρειών σε σχέση με την αληθινή εικόνα της κάλπης για το δημοψήφισμα, είναι ολοφάνερο ότι το έργο τους δεν αποσκοπεί στην αληθινή καταγραφή της πραγματικής λαϊκής διάθεσης αλλά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Αξία έχει μία ομολογία που έγινε στην πρωινή εκπομπή του Βήμα FM. Εκεί οι δημοσιογράφοι μεμφόμενοι την επέμβαση του εισαγγελέα για το αίσχος των ΜΜΕ, παραδέχτηκαν ότι και οι ίδιοι παρέβηκαν συνειδητά το νόμο, ώστε να μη δώσουν βήμα στη Χρυσή Αυγή. Θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας με αυτή την υπόθεση στην οποία υπάρχει δημόσια ομολογία; Συγκεκριμένα ομιλούμε για την πρωινή εκπομπή "Σεμνά και Ταπεινά" από το δημοσιογραφικό "δίδυμο" Κακούση - Πετρόπουλου



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-dhmokratia-oi-etaireies-dhmoskophsewn-upotimousan-susthmatika-thn#ixzz3fKuG9wyJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...