Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το δικό μας ΟΧΙ και το “όχι” των άλλων

Το δικό μας ΟΧΙ και το “όχι” των άλλων

Γράφει ο Αντίοχος
Επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα για την στάση της Χρυσής Αυγής στο δημοψήφισμα (από κακόβουλους, που παρασύρουν όμως και κάποιους καλόβουλους…), να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια:
1ον) Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για σοβαρά θέματα είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής και όποιος έχει ρίξει έστω και μια ματιά στο πρόγραμμά της, το γνωρίζει καλά.
2ον) Υπήρξε μία πρόταση για δημοψήφισμα επί των προτάσεων των διεθνών τοκογλύφων, την οποία η Χρυσή Αυγή υποστήριξε. Ομοίως, θα υποστήριζε πρόταση για δημοψήφισμα επί των μνημονιακών προτάσεων ύψους 8 δισ. των Τσιπροκαμμένων, απ’ οπουδήποτε κι αν προερχόταν, και –αν γινόταν τέτοιο δημοψήφισμα- η θέση της θα ήταν βεβαίως «ΟΧΙ στο αριστερό Μνημόνιο». Κι είναι βέβαιον, ότι κάποιοι άλλοι, που σήμερα λένε «Ναι», θα έλεγαν «Ναι» και στο αριστερό Μνημόνιο των 8 δισ., με τη δικαιολογία «καλύτερα μια κακή συμφωνία, παρά καθόλου συμφωνία»…  
3ον) Συμβαίνει πολλές φορές να ταυτίζεται η ψήφος τελείως διαφορετικών κομμάτων, για κάποια θέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συγκλίνουν οι θέσεις τους. Για παράδειγμα, σχεδόν πάντα η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι καταψηφίζουν τα νομοθετήματα της παρούσας συγκυβέρνησης… Και, η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ καταψήφιζαν συνήθως τα νομοθετήματα της προηγούμενης κυβερνήσεως. Είναι αστείο, λοιπόν, να μιλάμε για «Μέτωπα»…
4ον) Σε καμία περίπτωση, το δικό μας «Όχι» στο αυριανό δημοψήφισμα, δεν ταυτίζεται με το «Όχι» των Τσιπροκαμμένων. Γιατί η Χρυσή Αυγή λέει «Όχι» σε κάθε Μνημόνιο. Και στα προηγούμενα, αλλά και στο… επόμενο. Οι Τσιπροκαμμένοι, ζητούν αύριο ένα υποκριτικό «Όχι», για να πάνε μεθαύριο ως ικέτες στις αυλές των διεθνών τοκογλύφων και να φέρουν ένα νέο Μνημόνιο, «μέσα σε 48 ώρες», όπως ομολογούν!
5ον) Η Χρυσή Αυγή θα είναι σφόδρα αντίθετα και σ’ αυτό το Μνημόνιο, το «καλό». Ενώ αυτοί που σήμερα την κατηγορούν ότι… συνοδοιπορεί με τους Τσιπροκαμμένους (!!!), θα το ψηφίσουν με χέρια και με πόδια. Γι’ αυτό… σκασμός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...