Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

OXI

Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου Παππά στην εφημερίδα«Εμπρός»

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι δημιούργημα της Ελλάδας. Η Ευρωπακή Ένωση είναι μια διακρατική συμφωνία. Το ευρώ είναι ένα οικονομικό πείραμα. Ας συμφωνήσουμε σε αυτά το αναμφισβήτητα αληθή ώστε να προχωρήσουμε στην αναζήτηση των λύσεων που χρειάζεται η Ελλάδα.

Βέβαια, δεν θα έπρεπε η χώρα να φθάσει ως εδώ. Οι ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα και το χάος που μοιραία θα επακολουθήσει, έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτό ας το θυμάται ο ελληνικός λαός για να μην πέφτει στην παγίδα του κλίματος διχασμού που καλλιεργούν εντατικά οι ίδιοι ακριβώς που τον έφεραν στην σημερινή κατάσταση.

Η θέση των Ελλήνων Εθνικιστών είναι ξεκάθαρη. Όχι σε όλα τα μνημόνια. Όχι στους εκβιασμούς. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπακής Ενώσεως και ως ισότιμο μέλος πρέπει να διαπραγματευθεί τις συμφωνίες, την παραμονή της χώρας στο πλαίσιο των συμφωνιών αυτών και τους όρους αυτής της παραμονής.

Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, χορτασμένες από το άφθονο χρήμα της Ε.Ε., δηλαδή των ευρωπαίων πολιτών που απομυζώνται στο όνομα μιας δήθεν ενοποίησης για την οποία ποτέ δεν ερωτήθηκαν, και όσοι ερωτήθηκαν την απέρριψαν πανηγυρικά. Κυβερνήσεις καθοδηγούμενες από τις ειδικά σχεδιασμένες πολλαπλές δυνατότητες εκταμίευσης κονδυλίων για εξυπηρέτηση των στόχων της βρυξελλιώτικης νομενκλατούρας, και όσων την ακολουθούν, έγιναν υπηρέτες πολιτικών που έφεραν στην πατρίδα μας την οκνηρία, και την πλήρη εγκατάλειψη της δημιουργικής συνήθειας της παραγωγικότητας. Κατασκεύασαν δηλαδή μια σχέση εξάρτησης την οποία είναι αντιληπτό ότι οι έχοντες όφελος από την συνέχιση αυτού του καθεστώτος του απροκάλυπτου λαδώματος, έχουν κάθε λόγο να κόπτονται για να διατηρηθεί.

Οι Εθνικιστές καθοδηγούμενοι από την πίστη τους στις εθνικές ταυτότητες, προειδοποιούν για τα ολέθρια αποτελέσματα εδώ και χρόνια. Τώρα αποκαλύπτεται και στους πολλούς, ποια ήταν η παγίδα. Τώρα, την ώρα του λογαριασμού, οι τοκογλύφοι και οι γραφειοκράτες δείχνουν το αποκρουστικό ανέκφραστο πρόσωπό τους. Η διαπραγμάτευση στην οποία έχει μπει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας ωμός εκβιασμός.

Μετά και την διαφαινόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσει την λαϊκή εντολή, γίνεται φανερό ότι η έξοδος από την κρίση χρειάζεται έναν άλλο είδος ανθρώπων, ικανών, όρθιων, υπερήφανων.

Οτι αυτήν την διαπραγμάτευση δεν μπορούν να την κάνουν όσοι χρηματίστηκαν αμέσως ή εμμέσως για να επιβάλλουν στην Ελλάδα τα μνημόνια και να την φέρουν στην θέση να τα έχει ανάγκη, ούτε όσοι έχουν συμβούλους και μέντορές τους απομεινάρια του παλαιοκομματικού παρελθόντος.

Κάθε μέρα που περνά γίνεται σαφές ότι μόνον μια εθνική κυβέρνηση με καθαρά χέρια, όχι μια κυβέρνηση τραπεζιτών αλλά μια κυβέρνηση πατριωτών είναι αυτή που θα έχει το ανάστημα να πάρει το μέλλον της χώρας στα χέρια της, και να συνομιλήσει με παρρησία και αξιοπρέπεια. Μια κυβέρνηση ανθρώπων που δεν έχουν τίποτε να χάσουν, για λογαριασμό ανθρώπων που δεν έχουν τίποτε να χάσουν παρά μόνον τα δεσμά τους.

Ως έθνος και ως πολιτικοί χρειαζόμαστε το πνεύμα του ‘ 21. Χρειάζεται άραγε να πάει η χώρα ακόμη παρακάτω για να το αναζητήσουμε μέσα μας και στον διπλανό μας, και  να σταθούμε στα πόδια μας; Μπορεί. Είναι όμως απαραίτητο να γίνει.

Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη τύχη. Ο ελληνικός λαός παίρνει τώρα το πικρό αντίδοτο για τις προδοσίες, τις ολιγωρίες και την υποχωρητικότητα όσων τον κυβέρνησαν, αλλά και για την δική του ένοχη σιωπή.

Σε αυτήν την ένοχη σιωπή οι έλληνες Εθνικιστές δεν πρόκειται να συναινέσουν. Αυτήν την έννοια έχει το ΟΧΙ της Κυριακής.Είναι η καταγραφή της διαφωνίας μας με τις πολιτικές της υποταγής, της δουλοπρέπειας, της εξάρτησης.

Απέναντι σε μνημόνια καπιταλιστών και μπολσεβίκων, αντιτάσσουμε την απαίτησή μας που είναι και απαίτηση ολοκλήρου του Έθνους για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτές τις αρχές θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε.

Μια εθνική πανστρατιά με πυρήνα τους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής είναι αναγκαία. Οι εξελίξεις των προσεχών μηνών θα μας δικαιώσουν. Ας δικαιωθεί το Έθνος και η Ιστορία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...