Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προαναγγέλλει: Έρχονται καινούργια επώδυνα μέτρα

Σε όλους τους τόνους οι συριζαίοι του Μεγάρου Μαξίμου διατρανώνουν σαν νέοι Σαμαροβενιζέλοι, έμπειροι μνημονιακοί, ότι «δεν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα» και ότι αυτά που ψηφίστηκαν ήταν τα «τελευταία. Βεβαίως όλες αυτές οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις προς το πόπολο γίνονται με ένα αστερίσκο, σαν τα μικρά γράμματα στα συμβόλαια – παγίδες. «Δεν θα έρθουν νέα μέτρα», ΑΝ «πιάσουμε τους στόχους».

Αυτό που λέει, λοιπόν, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αποτιμώντας τους πρώτους έξι μήνες της «πρώτης φοράς Αριστεράς» διακυβέρνησης του τόπου είναι ότι ο κύριος στόχος της ενδιάμεσης συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και «μεγάλη επιτυχία» της «διαπραγμάτευσης» Τσίπρα για μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αντί για 1% πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτεί η συμφωνία, η Ελλάδα θα έχει, με το ζόρι και υπό προϋποθέσεις, 1% πρωτογενές έλλειμμα. Κοινώς, αμέσως μετά την 5η σαμαρική αξιολόγηση, που θα κλείσει επί Τσίπρα, οι «θεσμοί», «δανειστές» ή στην καθομιλουμένη ΤΡΟΙΚΑ θα απαιτήσει μία άμεση προσαρμογή της τάξεως του 2% του ΑΕΠ, το λιγότερο. Κοινώς μιλάμε για μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον πριν καν ακόμα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα περαιτέρω του τρίτου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-grafeio-propologismou-ths-boulhs-proanaggellei-erchontai-kainourgia-epwd#ixzz3hJHxJ9lb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...