Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Έτοιμος για την μεγάλη κωλοτούμπα ο Τσίπρας: Αν βρεθεί μνημονιακή “λύση” έστω και στο και πέντε, εμείς θα την πάρουμε

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Τσίπρας στην χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εν όψει του δημοψηφίσματος στο οποίο, ελέω της «διαπραγμάτευσής» του, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στο μνημόνιο των τοκογλύφων και στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης.

Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Τσίπρας ψάχνει διακαώς μία «συμφωνία», ένα μνημόνιο που θα μπορέσει να «πουλήσει» τόσο στον κόσμο, όσο και στην εσωκομματική του πελατεία. Και δεν είναι η μορφή του μνημονίου που παίζει ρόλο, αλλά ο τρόπος που αυτό θα σερβιριστεί.
Ακόμα και το μνημόνιο που προτείνει η συγκυβέρνηση, ύψους 8 δισ. ευρώ, είναι εξαιρετικά βαρύ. Όμως έχουμε ήδη την δήλωση Καμμένου, ο οποίος είπε ότι: «αν αποδεχτούν την ελληνική πρόταση θα αποσύρουμε το δημοψήφισμα». Αντιστοίχως ο Βαρουφάκης είπε ότι «αν μας γίνει καλύτερη πρόταση, εμείς θα πούμε στον κόσμο να ψηφίσει “ΝΑΙ”».
Ο Τσίπρας από την δική του πλευρά, όντας ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης, επιβεβαίωσε τους προλαλήσαντες. Πέρα από τις πομφόλυγες ότι «δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού» και ότι «δεν αγάπησε την καρέκλα», τις οποίες είχε πει και ο Σαμαράς, ο Τσίπρας είπε κάτι εξόχως σημαντικό: «Αν βρεθεί η λύση έστω και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε».
Συνεπώς, το πρόβλημα του Τσίπρα και του Καμμένου, δεν είναι τα επαχθή μέτρα ή η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτά περιέχονται και στη δική τους πρόταση προς τους «θεσμούς», την οποία ευχαρίστως θα αποδέχονταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην καταποντιστεί ο Σύριζα και οι Ανέλ, και χάσουν την νομή της εξουσίας. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-an-brethei-h-lush-estw-kai-sto-kai-pente-emeis-tha-thn-paroume#ixzz3eY5zrnjf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...