Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πώς να σταματήσετε την Χρυσή Αυγή (ή γιατί θα νικήσουμε)


Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"
Διαβάζω τα κείμενα που γράφονται για την Χρυσή Αυγή, και καταλαβαίνω καλύτερα γιατί βρισκόμαστε εδώ που είμαστε και γιατί οι «αντί» πολεμούν με τόσο θυμό το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Γράφουν γνωστοί επαγγελματίες του αντιεθνικισμού, και ευκαιριακοί σχολιαστές που θέλουν να προσθέσουν αντιχρυσαυγίτικα κείμενα στο portfolio των δημοσιεύσεών τους, όσα τάχα έχουν να αποκαλύψουν. Μερικές πλάτες με μαύρες μπλούζες, κανένα κράνος μοτοσυκλετιστή, ένας προβοκατόρικος τίτλος, η αναφορά στην Χρυσή Αυγή θα «πουλήσει» σε εχθρούς και φίλους, στις εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά τους μαγαζιά. Αν έχεις την υπομονή να διαβάσεις τα ίδια κείμενα βλέπεις ότι πρόκειται για ξαναζεσταμένες ειδήσεις, τρομολάγνα ρητορική, ατεκμηρίωτες εικασίες, και καταφανή ψεύδη.
Εκεί που τους αναγνωρίζω ένα προβάδισμα είναι η παρουσίαση. Οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ έχουν περάσει από τα θρανία του Ριζοσπάστη, τον Ρήγα οι παλαιότεροι, το ΕΚΚΕ, και τις λοιπές αριστερές σχολές προπαγάνδας. Έχουν μάθει να ψεύδονται, να παρουσιάζουν το θύμα ως θύτη. Με την διείσδυση των κονδυλίων της Ε.Ε. και των Μ.Κ.Ο.,  τα ρώσικα ρούβλια και τις αγγλικές λίρες αντικατέστησε το ευρώ που στήριξε την «επιμόρφωση» στα σχολεία και την τηλεοπτική, ήπια και ευθεία προπαγάνδα.Κι όμως. Με όλα τα μέσα των εκλεκτών χρηματοδοτών τους μας πολεμούν, κι όλο βρισκόμαστε μπροστά τους.
«Αντιεξουσιαστές» και «δημοκρατικό τόξο» αν και έφθασαν στην εξουσία, περιέργως δεν αποτελειώνουν το «σάπιο σύστημα». Δεν πολεμούν το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ που κυβέρνησαν επί δεκαετίες. Πολεμούν ένα κόμμα που μπήκε στην Βουλή μόλις πριν τρία χρόνια, κι από αυτά η ηγεσία του πέρασε τον ενάμιση στην φυλακή. Λέω λοιπόν να δώσω μερικές συμβουλές, σε βασικά θέματα, μήπως γλιτώσουν τον κόπο που σπαταλούν, και πάει στράφι τόση ανθρώπινη ενέργεια, και το χρήμα, που θα ‘πρεπε να πηγαίνει κάπου χρήσιμα και εποικοδομητικά, και να απαντήσω στο ερώτημα πότε και πώς  θα φτάσει στο τέρμα η δράση της Χρυσής Αυγής.  
Η ξενοφοβία 
Πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, και των άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών, πάνω στο οποίο χτίζει η Χρυσή Αυγή. Στην πραγματικότητα, δεκάδες οργανώσεις και άτομα πολεμούν επισήμως τον «ρατσισμό» και την «ξενοφοβία» με κονδύλια εκατομμυρίων. Μάταιος κόπος, λάθος τρόπος. Μάταιο να διαφωνείς και να αντιμάχεσαι την φυσική τάξη του κόσμου. Η βίαιη επιχείρηση να πολεμήσεις την Φύση είναι αυτή που προκαλεί την αποστροφή, κάποτε και την βίαιη αντίδραση. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι «αντιρατσιστές» τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι να σταματήσουν το δουλεμπόριο που ενθαρρύνουν οι οργανώσεις τους. Σταματήστε να μεθοδεύετε την αντικατάσταση των ευρωπαϊκών πληθυσμών με άλλες ράτσες. Σταματήστε να ενορχηστρώνετε και να ενθαρρύνετε την εισβολή των ξέων στην Ελλάδα, και θα σταματήσετε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.  
Οι πρωτόγονοι 
Κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ότι έχει για μέλη της «πρωτόγονους». Ότι συσπειρώνει τα λαϊκά στρώματα. Περίεργη κατηγορία, αν σκεφτεί κανείς ότι οι κατήγοροι μιλούν εξ ονόματος του λαού. Παιδί κι εγγόνι «διαβασμένων» και δισεγγόνι αγροτών, για όσο βρέθηκα κοντά στους φίλους της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έγινα πιστή της φωτεινής τους πίστης. Η αποστροφή των δήθεν φιλολαϊκών προμάχων για τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας τους. Υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε όσους κρίνουν από την ασφάλεια μιας ζωής αγορασμένης με φακελάκια, κρατικές κομπίνες και απατεωνιές, και τους ανθρώπους του καθημερινού αγώνα.
Αν πρόκειται να αναστήσουμε μια νέα Ελλάδα, θα την αναστήσουμε με αυτούς τους αληθινούς, τους πρωτόγονους. Από την δική τους μαγιά, την αμόλευτη, θα φτιάξουμε ξανά την Ελλάδα. Αυτοί, οι δικοί μας «πρωτόγονοι» θα κάθονται δίπλα, εργάτες της γης και του μυαλού, κρατώντας στις χούφτες τους την πένα, την αξίνα, το σπαθί. Ο Καζαντζάκης, ο Πικιώνης, ο Κόντογλου, ο Παλαιολόγος, ο Λεωνίδας, οι εραστές της ελληνικής ανέχειας που τρέφονται, δυναμώνουν και χτίζονται ψυχή και σώμα από το ελληνικό φως.Αυτό το φως που κουβαλούν οι ματιές των συνελλήνων μας,  χάνεται μπροστά τους πολυελαίους των αστικών σαλονιών, μα δεν σβήνει.
Κάντε λοιπόν περισσότερους Έλληνες να δουν ποιοι είναι πραγματικά. Σβήστε τα ψεύτικα φώτα των σαλονιών, ανάψτε φεγγάρια και ήλιους. Όταν οι Έλληνες δουν στο φως τους, τότε η Χρυσή Αυγή θα έχει εκπληρώσει τον σκοπό της
Οι ερασιτέχνες 
Μας κατηγορούν πως είμαστε ερασιτέχνες. Πως δεν ξέρουμε από τα τερτίπια των πολιτικών τζακιών, από τα κόλπα των οικονομικών παραγόντων, από τις λαμογιές των επιχειρηματιών. Με τι αμετροέπεια υπερασπίζονται το βουνό των σκουπιδιών πάνω στο οποίο έχτισαν την Ελλάδα που καταρρέει. Ναι, λοιπόν, εμείς οι πρωτόγονοι Χρυσαυγίτες δεν είμαστε βιαστές, αλλά εραστές της Ελλάδας. Είμαστε εμείς που αγαπούμε τη Ζωή και την Ελευθερία. Είμαστε εμείς που ζούμε για μια σημαία, δακρύζουμε για μια σημαία, πεθαίνουμε για μια σημαία.
Ναι, όσο υπάρχουν Έλληνες που δεν τους καρφώνουν στην γη οι τσέπες αλλά τους σηκώνουν στον ουρανό οι καρδιές, εμείς θα νικούμε, αιώνια ελεύθεροι, αιώνια νέοι, αετοί εμείς, τους ποντικούς, τους γυμνοσάλιαγκες και τους σκώληκες. Εραστές της Ελλάδας δεν μπορούν να νικηθούν παρά από άλλους πιο ικανούς, πολλώ κάρρονες γιους και θυγατέρες. 
Οι προσωρινοί 
Σκοτειδιασμένοι από εμπάθεια και μίσος παρηγορούνται πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο προσωρινό, που θα κοπάσει. Όμως, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εξάρτημα των διεθνών κέντρων εξουσίας. Δεν είναι το «αντί» που με την αντίθεσή του ενισχύει την εικόνα της παντοδυναμίας που θέλουν να εμφυτεύσουν στις συνειδήσεις οι δυνάστες. Η Χρυσή Αυγή είναι η θέση που μάχεται με λύσσα ο αιμοβόρος καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση. Θέση είναι το Έθνος και η Φυλή. Θέση είναι ο Άνθρωπος και η Ελευθερία. Θέση είναι Φύση. Τα υπόλοιπα είναι κατασκευάσματα και αντιθέσεις.  
Η «Αριστερά» και η «Δεξιά» 
Η γενική επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εκδηλώθηκε στις γειτονιές του Πειραιά. Εκεί προκλήθηκαν συγχύσεις και αντιδράσεις, ώστε να ανακοπεί η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία. Διόλου τυχαίο. Εκεί, στις «λαϊκές συνοικίες», η κομμουνιστική αριστερά είχε στήσει το φέουδό της, κρατώντας παγιδευμένους τους πιο δυνατούς Έλληνες, τους Έλληνες του μόχθου και της θέλησης, ενόσω η αριστερά της πλουτοκρατίας και των πανεπιστημίων παρήγαγε πολιτική καπνίζοντας επαναστατικά πούρα Αβάνας.  
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς. Δεν γνωρίζει κόμματα και χρώματα, κοινωνικές τάξεις και τεχνητούς διαχωρισμούς. Γνωρίζει μόνον Ελλάδα και Έλληνες.  
Γιατί θα νικήσουμε  
Οι νόμοι του κράτους οφείλουν να συνυφαίνονται με τους νόμους της Φύσης για να είναι αποδεκτοί από τους πολίτες, να εφαρμόζονται και να λειτουργεί η κοινωνία και το κράτος. Κάθε νόμος, κάθε πολιτική δηλαδή απόφαση, όπως κι αν αποκαλείται για να αφομοιωθεί από τον λαό (όπως τώρα ο αντιεθνικισμός και όλα τα «αντί» που συναποτελούν την εναντίον της Χρυσής Αυγής ρητορική), οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματικότητα, όχι μόνο  αυτή που επιθυμεί η κυρίαρχη ομάδα συμφερόντων να προωθήσει, αλλά και την πραγματικότητα της κοινωνίας. Η κυρίαρχη κάστα έχει εθελούσια αποκοπεί από την κοινωνία. Έχει γίνει «ευρωπαϊκή» δηλαδή Βρυξελλιώτικη, έχει γίνει αστική –μια ψευδής εικόνα αφού ουδέποτε υπήρξαν στην Ελλάδα αστοί, πέραν του μικροαστισμού και του σουσουδισμού-, έχει γίνει ξενομανής και ξενόδουλη. Δεν έχει τίποτε το ελληνικό παρεκτός τα ελαττώματα που θέλει δεν θέλει, κουβαλεί.
Οι ΑντιΧΑ, συζητούν και αποφασίζουν χωρίς να αντιλαμβάνονται σκέψεις κι αισθήματα που ποτέ δεν γνώρισαν και που δεν είναι σε θέση να ξέρουν. Κάνουν σχεδιασμούς για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Πληροφορούνται από εξωμότες, από όσους δηλαδή έχουν ήδη προσχωρήσει ψυχικά στον συμβιβασμένο, εθελόδουλο τρόπο σκέψη και ζωής, και δεν έχουν επομένως τίποτε να τους προσφέρουν. Ας ακούσουν λοιπόν την απάντηση στα ερωτήματα που τους ταλανίζουν, από τα μέσα, ας τα λάβουν σαν χρησμό, σαν αναπόδραστη αλήθεια που επιβεβαιώνεται άχρονα. 
Όσα συγκροτούν την Φύση μας, το Έθνος μας, είναι ό,τι που τους διαφεύγει. Είναι αυτή η ολιστική αντίληψη του ποιοι είμαστε, ακέραιοι κι όχι σπασμένοι σε πλούσιους και φτωχούς, σε άντρες και γυναίκες, σε πριν και μετά τον ανθρώπινο χρόνο. Είμαστε αυτό που ψιθυρίζει στην καρδιά μας, που φυσάει πνοή μες στα ρουθούνια μας, που θα φύγει από το πήλινο κιούπι μας μα δεν θα χαθεί αλλά θα συνεχίζει αν θροΐζει. 
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μέρος κι έκφραση της αρμονίας του κόσμου. Θα υπάρχει ώσπου οι θέσεις της να γίνουν πράξη, να αποκατασταθεί η ισορροπία, και να ξεκινήσει πάλι ο κύκλος.
Θα υπάρχει όσο ο κόσμος θα ηχεί. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-na-stamathsete-thn-chrush-augh-h-giati-tha-nikhsoume#ixzz3Wt2uyu98

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...