Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Θυμάσαι ένα USB που μας είχε δώσει ο Διώτης;»



Αυτήν την ερώτηση έκανε στην ιδιαιτέρα γραμματέα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένα συνηθισμένο «στικάκι» ήταν, μέσα στο μπωλ με τα στικάκια που κυκλοφορούσαν στο γραφείο του υπουργού το έβαλε. Δίπλα από αυτό με τις καραμέλες ούζου για να τρατάρει τους επισκέπτες του υπουργού. Πού να ξέρει τι είναι και πού να το ξεχωρίσει;  Έτσι κυκλοφορούν τα USB στα γραφεία των Υπουργών. «Διαύγεια». Όποιος θέλει τα βλέπει. Και όταν χάνονται, δεν πηγαίνει η αντιτρομοκρατική στα σπίτια των υπουργών για να τα ψάξει. Να δει πού είναι η Λίστα Λαγκάρντ, πού είναι τα σχέδια της Άμυνας της χώρας. Θέματα ήσσονος σημασίας είναι, μπροστά στις φωτογραφίες από το paint ball και τις ραχούλες με τους φίλους και τα παιδιά τους σε καλοκαιρινές διακοπές, που βρέθηκαν στους υπολογιστές μερικών Χρυσαυγιτών. Αλλά ως γνωστόν ο Βαγγέλης είναι σφοδρός πολέμιος της Χρυσής Αυγής. Είναι ποτέ δυνατόν αυτός ο ογκόλιθος δημοκρατικού ήθους να κατηγορηθεί για οτιδήποτε; Αποκλείεται!
 «Μηχανικά» άνοιγε τα αρχεία η γραμματέας, μέχρι να βρει τι έψαχνε ο υπουργός της. Δεν ήξερε τι είναι. Γι’ αυτό είναι οι ιδιαιτέρες; Για να φτιάχνουν καφέδες, είναι, να προσφέρουν μπισκοτάκια, να λένε «ο υπουργός απουσιάζει». Τέτοιες δουλειές.
Τυχαία το βρήκε στα κουτιά με τις εκπομπές του υπουργού, τα «παράθυρα» των Δελτίων, τα τελευταία hit της παραλιακής, ε, και τι άλλο υλικό του κατέβαζε η ιδιαιτέρα για να ξεδίνει ο υπουργός, γιατί πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα, άνθρωπος είναι, θέλει κι αυτός να ξαλαφρώσει.
«Κράτησε το και θα σου πω», της είπε, όταν το βρήκε εντελώς συμπτωματικά, και την επομένη κιόλας, 2/10/2012 του το έδωσε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, γιατί πού να τρέχεις στο υπουργείο; Πιο ησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη. Το έβαλε σε φάκελο και το έστειλε στον πρωθυπουργό. «Τρελαντώνη να ένα γιου-εσ-μπι».

Έτσι διοικείται η χώρα. Ο κ. Βενιζέλος προσωπικά στην κατοχή του δεν το κράτησε καθόλου. Γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστές. Μάλιστα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Εξωτερικών και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος κυβερνήσεως. Αυτός ο εξαιρετικά χαρισματικός κύριος, δεν ξέρει, κατά δήλωση της ιδιαιτέρας γραμματέως του, να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γιατί να μην την πιστέψουμε; Κι αν τον είδε το πανελλήνιο να απασχολείται με το «τάμπλετ» του στα έδρανα της Βουλής, λάθος είδε ο τηλεθεατής. Απολύτως!

Και το στικάκι με τα σχέδια αμύνης της χώρας, τυχαία το είδε στο γραφείο και το μάζεψε, γιατί δεν ήξερε τι ήταν. Ένας άνθρωπος της νομικής επιστήμης, αφοσιωμένος στο καθήκον και τις φοιτήτριές του, είναι ο Βαγγέλης. Φαίνεται από το πρόσωπό του που ξεχειλίζει καλοσύνη και συμπάθεια στον πολίτη. Καντήλι ανάβουν στο όνομά του οι φοιτητές. Τρέχουν οι γέροντες να του φιλήσουν τα χέρια. Οι λάθρο σηκώνουν σημαίες με τον πράσινο ήλιο, για το χατίρι του. Τι πράσινη ημισέληνος, τι πράσινος ήλιος, έτσι το έχουν στο Ελλάδα, σου λέει. Βαγγέλης ακμπάρ.
Ένας καλόπιστος Εισαγγελέας να εξέταζε την περίπτωσή του, θα καταλάβαινε αμέσως πως δεν έχει εμπλοκή ούτε με λίστες Λαγκάρντ, ούτε με υπεξαίρεση των αμυντικών σχεδίων της χώρας. Σιγά-σιγά θα μας πουν οι συνωμοσιολόγοι ότι είναι και πράκτορας ξένων δυνάμεων. Από πού εξάγεται το συμπέρασμα;
Πήρε το USB σπίτι για να μην το χάσει η ιδιαιτέρα. Στο τασάκι με τα κλειδιά δίπλα στο πορτ-μαντώ στην είσοδο, το έβαλε ο άνθρωπος. Άλλο που δεν μπορούσε να το βρει. Γι΄αυτό ψηφίζουν νόμους οι υπουργοί, για να μαζεύουν από τον λαό ό,τι τους λείπει.
Αλλά ευτυχώς που η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν άκουσε την ποντικομαμή τον Παπακωνσταντίνου που πάει να εμπλέξει τον βράχο της δημοκρατίας με το ασήκωτο όνομα Βενιζέλος, και δεν κάλεσε έναν κοτζάμ Αρχηγό κόμματος  για μάρτυρα. Γιατί βέβαια η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μπορεί να μην καλεί έναν αρχηγό κόμματος για μάρτυρα όταν τον ζητά ένας υπουργός, αλλά μπορεί να βάλει έναν Αρχηγό κόμματος φυλακή χωρίς άρση της ασυλίας του, και με την αντιτρομοκρατική να ορμάει στο σπίτι του τα χαράματα. Αλλά αυτός ούτε το όνομά του είχε αλλάξει, ούτε USB με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και τα σχέδια Αμύνης της χώρας είχε πάρει.
Μια μέρα πριν τον συλλάβουν, το κόμμα του είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο ογκώδη φάκελο για να διερευνηθούν τα οικονομικά του κόμματος Βαγγέλη. Τυχαίο; Απολύτως!


ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ
(Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Φ.919)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...