Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Παράνομη η κράτηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής- Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας “Ακρόπολις”


Παράνομη η κράτηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής- Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας “Ακρόπολις”
Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με ρεπορτάζ του στην ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» του Σαββατοκύριακου αποκαλύπτει τους λόγους που ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος παραμένει παράνομα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε πρόσφατα.
Το Σάββατο, της 28ης Σεπτεμβρίου 2013, έχει πλέον χαραχθεί ως την ημέρα που τραυματίστηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Συνελήφθησαν χωρίς άρση ασυλίας βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, γιατί σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή είχαν διαπράξει κακούργημα και οι κείμενες διατάξεις επέτρεπαν τη σύλληψή τους αφού αυτό χαρακτηρίστηκε διαρκές και συνεπώς ο νομοθέτης σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρησιμοποιεί τη μέθοδο της άρσης ασυλίας. Μέχρι εδώ όλα καλά προκειμένου να κατανοήσει και ο πιο αμαθής την επίσημη δικαιολογία που χρησιμοποίησε η «Συγκροτημένη Δημοκρατία» προκειμένου να μετατρέψει την πολιτική δίωξη που υφίστατο ένα νόμιμο κόμμα σε μια ποινική διαδικασία!
Αν όμως αυτή η πρακτική συνεχιζόταν και για τους άλλους βουλευτές που συνελήφθησαν εκ των υστέρων, ενδεχομένως να «καταπίναμε αμάσητη» και με εύπεπτο τρόπο τη δικαιολογία αυτή. Όπως αναφέρει σε ένα άριστα νομικό κείμενο που συνέταξε ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης και εμπεριέχεται στην αίτηση αποφυλάκισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, που τέθηκε ενώπιον των ανακριτριών και του εισαγγελέα, γεννάται μια τεράστια αντίφαση που συγκρούεται όχι μόνο με την κοινή λογική αλλά και με τις ίδιες τις αποφάσεις των ανακριτριών.
Όπως είναι γνωστό, πέραν των πρώτων συλλήψεων και προφυλακίσεων Λαγού, Παππά και Μιχαλολιάκου, ακολούθησαν και νέα εντάλματα για τους υπόλοιπους βουλευτές, με τις ίδιες κατηγορίες, δηλαδή ως συμμετέχοντες και διευθύνοντες την «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή. Για τις μετέπειτα κλήσεις για απολογία όμως των βουλευτών που ακολούθησαν οι ανακρίτριες, ακολουθώντας ορθώς τις κείμενες διατάξεις ζήτησαν την άρση ασυλίας των! Εάν δεν ήταν αναγκαίο, ήταν σίγουρο πως δεν θα το έπρατταν. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ήταν ή όχι αναγκαία η άρση ασυλίας για τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου; Αν όχι, γιατί αυτή εφαρμόστηκε μετέπειτα; Αν ναι, γιατί δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωσή του;
Στην αίτηση αποφυλάκισης ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Ουδείς βουλευτής, ούτε διώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται άνευ άδειας του Σώματος (αρ. 62 Συντάγματος της Ελλάδος). Παρά τη ρητή συνταγματική επιταγή, συνελήφθην παράνομα πριν καν μου ασκηθεί ποινική δίωξη, διαρκούσης προκαταρκτικής εξετάσεως, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας!
Ενώ δηλαδή, 28.9.2013 συντάσσεται το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη (στα πλαίσια προκαταρκτικής εξετάσεως), δεν αποστέλλεται στη Βουλή για τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας τους, αλλά παραγγέλλονται τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και πριν μου ασκηθεί ποινική δίωξη να με συλλάβουν!
Πλήρης απόδειξη του παρανόμου της συλλήψεώς μου, αποτελεί το γεγονός ότι  το σύνολο των λοιπών βουλευτών, πλην των έξι αρχικώς συλληφθέντων, ενώ διώκονται για ακριβώς το ίδιο αδίκημα (εγκληματική οργάνωση) δεν συνελήφθησαν, αλλά αντιθέτως οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές απέστειλαν σχετικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο ζητούσαν την άδεια της Βουλής για την απαγγελία κατηγορίας:
Ακολούθησε, δε, ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας και αποστολή σχετικού εγγράφου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:
Εσείς λοιπόν οι ΙΔΙΕΣ οι Ειδικές – Ανακρίτριες – Εφέτες επιβεβαιώσατε με την ανωτέρω ενέργειά Σας τη νομική θέση μου περί απολύτου ακυρότητας και απαραδέκτου της σε βάρος μου ασκηθείσης ποινικής δίωξης και της απολύτου ακυρότητας του σε βάρος μου επιβληθέντος υπ’ αριθμ. 5/2013 Εντάλματος των Ανακριτριών του ν. 4022/2011, και για το λόγο αυτό ΟΦΕΙΛΕΤΕ να άρετε την προσωρινή κράτηση που μου επιβλήθηκε με αυτό.
Συνακόλουθα, η σύλληψή μου και όλες οι μετέπειτα προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις μέχρι τούδε, είναι παράνομες και άκυρες κατά παραβίαση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας».    
Η απλή λογική ενός παιδιού 10 ετών έχει την απάντηση στην οποιαδήποτε απορία που δημιουργείται. Ή οι πρώτες συλλήψεις είναι παράνομες και συνεπώς άκυρα τα εντάλματα ή οι δεύτερες είναι άκυρες και συνεπώς παράνομα τα εντάλματα! Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν. Ιδού η νομιμότητα, ιδού και η παρανομία!
Την ίδια ώρα σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «Α», ο αρειοπαγίτης-επιθεωρητής κ. Ανδρέας Ξένος διεξάγει έρευνα ύστερα από καταγγελία του ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια, επικεφαλής του νομικού επιτελείου των υπερασπιστών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας προς τα ΜΜΕ πριν ακόμη λάβουν γνώση οι δικηγόροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρέας Ξένος ερευνά και το γεγονός των προσωπικών δεδομένων που εντάσσονται στη δικογραφία, ειδικότερα για τον Ηλία Κασιδιάρη που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση αλλά διαρρέουν από τους κατόχους αυτού του υλικού προς κυκλώματα εκβιαστών που ήδη έχουν δείξει δείγματα των προθέσεών τους! Ήδη υπάρχουν θετικές καταγγελίες από θιγόμενους στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Ένα ακόμη γεγονός που δημιουργεί «περίεργη ατμόσφαιρα» ως προς την αντικειμενικότητα της συμπεριφοράς των δικαστικών λειτουργών, αφορά τον κατάλογο των 12 μαρτύρων υπεράσπισης που κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά απερρίφθησαν χωρίς αιτιολογία! Μόνο 2 θα εξεταστούν οι οποίοι θα προκύψουν από επιλογή των ανακριτριών!
Κάποιοι προσπαθούν να περατωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η δικογραφία προκειμένου να ορισθεί δικάσιμος και να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Να γίνει αυτό, αλλά όχι με την κατακρεούργηση των ελάχιστων δικονομικών δικαιωμάτων που έχουν οι κατηγορούμενοι που στην προκειμένη περίπτωση υφίστανται μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paranomh-h-krathsh-tou-archhgou-ths-chrushs-aughs-apokaluptiko-arthro-ths-e#ixzz38iNPtPhV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...