Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

H Χρυσή Αυγή τίμησε τους ηρωικούς Έλληνες στο Σούλι - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


H Χρυσή Αυγή τίμησε τους ηρωικούς Έλληνες στο Σούλι - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή έδωσε δυναμικό και βροντερό παρόν στις Γιορτές Σουλίου 2014!
Συναγωνιστές από την Τ.Ο. Πρέβεζας, από τους Πυρήνες Ιωαννίνων και Άρτας παραβρέθηκαν για να αποδώσουν φόρο τιμής στο Μαρτυρικό Σούλι και στους  Ήρωες του.
Η Κατάθεση Στεφάνων από τους συναγωνιστές Αναγνώστου Κώστα, ο οποίος κατέθεσε για το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή και τον πολιτικό κρατούμενο και συναγωνιστή Χρήστο Παππά, και Σπύρο Μπαρτζώκα, ο οποίος κατέθεσε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο, έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από το παρευρισκόμενο πλήθος!
Η τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο οι συναγωνιστές έψαλαν σε στάση προσοχής. Οι περισσότεροι έφεραν μαζί τους και τις οικογένειες τους, καταδεικνύοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε φονιάδες, αλλά ούτε και εγκληματική οργάνωση όπως θέλουν να την παρουσιάζουν στον λαό τα διάφορα ελεγχόμενα ΜΜΕ της ΣαμαραδοΒενιζελικής Χούντας!
Στιγμιότυπα από την φετινή εκδήλωση και το χειροκρότημα που γνώρισε η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής.
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση κατά την οποία κατέθεσε στέφανο ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, πολιτικός κρατούμενος, Χρήστος Παππάς.
Σύντομο Ιστορικό:
Στις 13 Δεκεμβρίου 1803 οι Σουλιώτες εξαντλημένοι από την πείνα, τις κακουχίες και τις αρρώστιες, ορισμένοι άνδρες της φρουράς έκαναν γιουρούσι με τα γιαταγάνια στο χέρι, διέσπασαν τον κλοιό των τουρκαλβανών πολιορκητών και σώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι, ύστερα από απελπισμένη άμυνα μερικών ημερών, παραδόθηκαν με τον όρο να αποσυρθούν με τα όπλα τους ελεύθεροι εκεί όπου θα επιθυμούσαν. Όμως ο καλόγερος Σαμουήλ, που με πέντε συντρόφους του είχαν μείνει τελευταίοι για να παραδώσουν την αποθήκη τροφίμων και πολεμοφοδίων του Κουγκίου, έβαλε φωτιά και ανατινάχθηκε στον αέρα μαζί με πολλούς άνδρες του Αλή πασά.
Ο Καλόγερος Σαμουήλ ανατίναξε το Κούγκι, καταφέρνοντας έτσι μεγάλο πλήγμα στις στρατιές του Αλή, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι Σουλιώτες δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα. Μετά την ανατίναξη του Κουγκίου, οι Σουλιώτες κατέφυγαν στην Πάργα, το Ζάλογγο και τη Μονή Σέλτσου και ο Αλής κατέλαβε το Σούλι. Οι Σουλιώτες διασκορπίστηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και δεν ξαναγύρισαν στα ιερά εδάφη τους. Το αίσθημα ηρωισμού όμως το νιώθει κανείς έκδηλο σε κάθε γωνιά του Σουλίου ακόμα και σήμερα, τόσους αιώνες μετά.
Οι Σουλιώτες δεν παραδόθηκαν ποτέ, και μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους τούρκους, ανατινάσσονται.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-tous-hrwikous-ellhnes-sto-souli#ixzz33VvJVDle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...