Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Δημήτρης Δολτσινιάδης: “Μήτρα της ιδεολογίας μας η περιφέρεια Πελοποννήσου”

Δημήτρης Δολτσινιάδης: “Μήτρα της ιδεολογίας μας η περιφέρεια Πελοποννήσου”
Συνέντευξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη με την "Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο", Δημήτρη Δολτσινιάδη στην εφημερίδα "Ελευθερία".
"Θέλουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο για ιδεολογικούς λόγους, δεδομένου ότι αποτελεί την μήτρα της ιδεολογίας μας, όσο και για να αναδείξουμε την ικανότητά μας στο διοικείν". Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό “Ελληνική Αυγή”, Δημήτρης Δολτσινιάδης, ο οποίος μιλάει στην “Ε” για τους στόχους της παράταξής του και τα σημαντικά προβλήματα της Περιφέρειας -ιδιαίτερα τα σκουπίδια-, ενώ αξιολογεί την έως τώρα πορεία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο.
1. Ποιος είναι ο στόχος σας για τις περιφερειακές εκλογές;
«Φυσικά είναι να πετύχουμε το καλύτερο για τον συνδυασμό μας ποσοστό και ει δυνατόν να έρθουμε πρώτοι. Θέλουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο για ιδεολογικούς λόγους, δεδομένου ότι αποτελεί την μήτρα της ιδεολογίας μας (η Αρχαία Σπάρτη, ο Βυζαντινός Μυστράς και η Αδούλωτη Μάνη αποτελούν την βάση των πεποιθήσεών μας) όσο και για να αναδείξουμε την ικανότητά μας στο διοικείν, κάτι που θα πείσει τον ελληνικό λαό ότι είμαστε ικανοί να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας εκλεγόμενοι υπ' αυτού στας βουλευτικάς εκλογάς στο μέλλον. Ακόμη η επιτυχία μας θα βοηθήσει το κίνημά μας να αντιμετωπίσει τις άδικες εις βάρος του διώξεις».
2. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα ζητήματα στην Περιφέρεια και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;
«Τα επιμέρους θέματα είναι πολλά και προέχει αυτό της ερημώσεως της υπαίθρου και της ανεργίας, ακολουθώντας τα θέματα ασφαλείας των πολιτών. Μέλημά μας θα είναι η πρωτογενής ανάπτυξη, και έτσι θα δώσουμε έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση της κτηνοτροφίας. Ξεκινώντας με την περάτωση του φράγματος του Ασωπού Κορινθίας και των Φιλιατρών και κατεβαίνοντας πιο κάτω με επέκταση του δικτύου αρδεύσεως όλης της Αργολίδος και της Κυνουρίας εκ του ήδη υπάρχοντος φράγματος της πηγής του Ανάβαλου και φθάνοντας στην λίμνη Τάκα, όπου θα ενισχυθεί με υδροδότηση από το Βαλτετσόρεμα και με νερό από το Μαίναλο και καταλήγοντας σε φράγμα στον Ευρώτα. Όλα αυτά θα τονώσουν την ανάπτυξη της υπαίθρου μαζί με την διευκόλυνση για την έκδοση με ταχύτερες διαδικασίες των αδειών γεωτρήσεως. Είμαστε δίπλα στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο και μέλημά μας θα είναι και η δημιουργία δημοτικών σφαγείων και μεγαλύτερη κινητικότητα των κτηνοτρόφων και γεωπόνων της περιφέρειάς μας προς ενίσχυσή των».
3. Ως κορυφαίο ζήτημα τον τελευταίο καιρό αναδείχθηκε αυτό της διαχείρισης σκουπιδιών. Ποια είναι η δική σας θέση;
«"Τα σκουπίδια είναι χρυσός" και είμαστε υπέρ της ανακυκλώσεως αυτών. Καλύτερη περιφρούρηση των ΧΥΤΑ και παράλληλα θα εγκαταστήσουμε και μονάδες επεξεργασίας και των μη στερεών και οργανικών αποβλήτων διά παραγωγή υδρογονανθράκων, καθώς και ΙV γενεάς κρεματόρια σκουπιδιών. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της ανακύκλωσης δεδομένου ότι θα αποφέρει κέρδη διά την Περιφέρεια και θέσεις εργασίας».
4. Πώς κρίνετε την παρουσία του Πέτρου Τατούλη στη θέση του περιφερειάρχη τα 3,5 αυτά χρόνια;
«Δεν πιστεύω στην στείρα αντιπαράθεση. Το θετικό της διακυβερνήσεως του κ. Τατούλη είναι η έμφαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ κάτι στο οποίο και εμείς θα κάνουμε το ίδιο. Είμαστε Ελληνες εθνικιστές και πιστεύουμε στην Ευρώπη, που η νεότερη μορφή της ανάγεται στην ύστερη Παλαιολόγειο περίοδο που άνθισε εδώ στον Μυστρά και απετέλεσε την μήτρα της Αναγεννήσεως. Επομένως έχουμε να πάρουμε πολλά από την ευρωπαϊκή βοήθεια, θα κοιτάξουμε να αναπτύξουμε τις διεθνείς εμπορικές δραστηριότητες με όλες τις χώρες του κόσμου σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, ώστε να απορροφώνται τα πελοποννησιακά προϊόντα. Ο κ. Τατούλης δίδει έμφαση στον τουρισμό μονομερώς, ενώ εμείς σίγουρα θα ενισχύσουμε και τα έργα υποδομής που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνσιν. Ακόμη θα δώσουμε έμφαση και στις ανασκαφές και στην ανάδειξη τόσο των μυκηναϊκών μνημείων, όσο και των μεσαιωνικών. Δεν απαξιώνουμε τα έργα που προχωρούν, αυτά θα τα ολοκληρώσουμε. Οταν αναλάβουμε, φυσικό είναι να ζητήσουμε λογιστικό έλεγχο, όπως γίνεται σε κάθε παράδοση - παραλαβή, χωρίς να κατηγορούμε κανέναν, κάτι που πιστεύω κουράζει και τους πολίτες. Εχοντας ως Κίνημα μια ανώτερη ενόραση για αυτήν την χώρα, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε περισσότερα από τον κ. Τατούλη δεδομένου ότι στόχος μας είναι μια ισχυρή και πλούσια Μεγάλη Ελλάδα. Αυτό θα ξεκινήσει από την Πελοπόννησο!».
5. Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να πάρετε μετά τις εκλογές αναλόγως και του αποτελέσματος;
«Εάν κερδίσουμε τις εκλογές θα προχωρήσουμε στα προαναφερθέντα. Μην λησμονούμε -και πρώτος εγώ ως ιατρός- και τα προβλήματα υγείας, όπου θα δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση και εξοπλισμό των μεγάλων νοσοκομείων της Περιφέρειας, ώστε να μην χρειαζόμαστε π.χ. τον "βουλευτή μας" για μια θέση σε ΜΕΘ κάποιου αθηναϊκού νοσοκομείου, κάτι που το ζούμε όλοι οι πολιτευόμενοι ιατροί στην Πελοπόννησο. Εάν είμαστε στην αντιπολίτευση θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, όντας όμως αυστηροί σε όλα τα ζητήματα. Εύχομαι όπως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επ' ωφελεία του πελοποννησιακού λαού».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στο Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης στις 10 Φεβρουαρίου 1963. Τελείωσε την Αστική Σχολή Μακροχωρίου το 1975. Κατόπιν ήρθε στην Ελλάδα και φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αρρένων Νέας Σμύρνης από το 1975 έως το 1981. Πέτυχε κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1988. Από το 2009 έως το 2012 εργάσθηκε ως επιμελητής στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του ΚΑΤ. Από το 2013 είναι ιδιώτης ιατρός ασκώντας την Καρδιοχειρουργική και Θωρακοχειρουργική σε ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών. Επίσης είναι διδάσκων στο ΕΚΑΒ. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τουρκικά. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου 5 ετών. Η σύζυγός του Παναγιώτα Χαρ. Πάρδαλη είναι από τη Γλυκόβρυση Λακωνίας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhmhtrhs-doltsiniadhs-mhtra-ths-ideologias-mas-h-perifereia-peloponnhsou#ixzz31XB61SVd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...