Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Επίθεση στον Βρετανό Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις περί «χριστιανικής Βρετανίας»

David Cameron talks to officials as he visits the Church of the Nativity in the West Bank town of Bethlehem on Thursday, March 13, 2014

(O David Cameron κατά την επίσκεψή του στην Βηθλεέμ, τον περασμένο Μάρτιο)

Ακόμα και όταν Ευρωπαίοι πολιτικοί προβαίνουν σε απλές φραστικές εκδηλώσεις υποστήριξης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, βρίσκουν απέναντί τους την γνωστή χορωδία των υποστηρικτών αμφιβόλου ποιοτικής και ποσοτικής εκπροσώπησης ομάδων συμφερόντων της υφηλίου, πλην των Ευρωπαίων.

 Όταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος κάθε άλλο παρά εθνικιστής μπορεί να χαρακτηριστεί, τόλμησε για δικούς του λόγους –πιθανώς ψηφοθηρικούς, λόγω της ανόδου των Εθνικιστών στις Ευρωεκλογές- να εκστομίσει μια κοινά αποδεκτή και ιστορικά διαπιστωμένη αλήθεια, μια μεγάλη μερίδα των βρετανικών ΜΜΕ έσπευσε να τον …επιπλήξει.

Ο Κάμερον τόλμησε να εκφράσει σε άρθρο του την θέση του ότι «Η Βρετανία είναι μια Χριστιανική χώρα» και ότι οι Βρετανοί «πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ό,τι αφορά την Χριστιανική τους ταυτότητα». 

Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές της, η Βρετανία είναι πράγματι μια Χριστιανική χώρα, όπως και η Ευρώπη αποτελείται από Χριστιανικά έθνη.
«Λάθος!» διαμαρτύρονται οι αντιχριστιανικά και αντιευρωπαϊκά σκεπτόμενοι, «ακόμα και αν από τεχνικής απόψεως έχει δίκιο», αποδεικνύοντας την ανύπαρκτη σχέση τους με την Δημοκρατία και την Αλήθεια.
Μάλιστα πενήντα «άνθρωποι του πνεύματος, συνέταξαν επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τέλεγκραφ, ισχυριζόμενοι ότι η Βρετανία είναι μια μετα-Χριστιανική πλουραλιστική κοινωνία.
Με άλλα λόγια, η Βρετανία, χριστιανική εδώ και τουλάχιστον χίλια χρόνια, με την επίσημη θρησκεία να εκφράζεται από την Αγγλικανική Εκκλησία της οποίας μάλιστα προϊσταται η ίδια η βασίλισσα, θα πρέπει να δικαιολογείται σε όσους ελεύθερα ασκούν οποιαδήποτε θρησκεία επιθυμούν, ακόμη και παραθρησκεία, στα πλαίσια της κοινωνικής και ηθικής χαλαρότητας, επιβλαβή για την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών.

Ο Επίσκοπος του Καντέρμπουρυ, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε τον Χριστιανισμό ένα «ιστορικό γεγονός, ίσως δυσάρεστο σε κάποιους αλλά αληθινό, και τόνισε ότι οι νόμοι και ο πολιτισμός του Ηνωμένου Βασιλείου στηρίζονται εν πολλοίς στις διδασκαλίες και τις παραδόσεις του Χριστιανισμού».

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ποιότητα και τους σκοπούς των διαφωνούντων, ότι το Συμβούλιο των Ινδουιστών καθώς και το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, σε ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι δέχονται την περιγραφή του Κάμερον και ότι πράγματι η Βρετανία είναι κατά πλειοψηφία Χριστιανική χώρα.
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Φ.44



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...