Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εθνική στρατηγική για την Αλιεία - Η Χρυσή Αυγή στέκεται δίπλα στον τίμιο αγώνα των ψαράδων


Στους δρόμους κατέβηκαν οι ψαράδες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Οι Έλληνες αλιείς ζητούν:
-Ενιαία εθνική στρατηγική πολιτική για την αλιεία.
-Κατάργηση πρόσφατης τροπολογίας που απαγορεύει στους παράκτιους αλιείς την αλιεία μπακαλιάρου.
Νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας σε υπάλληλο του ΥΜΑΘ με το οποίο ενημερώνουν τον Υπουργό για τα αιτήματά τους.
Ο εκπρόσωπος των ψαράδων τόνισε ότι «Με το νέο νόμο δεν μας επιτρέπεται να ψαρέψουμε μπακαλιάρο για έναν μήνα και αύριο, μεθαύριο δεν ξέρουμε ποιο άλλο είδος. Είμαστε 35.000 ψαράδες σε όλη την Ελλάδα, τόσες οικογένειες που ζουν από την παράκτια αλιεία»
Αντιπροσωπεία ψαράδων συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συνδέσμου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις επιπτώσεις που θα έχει ο κλάδος τους με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. 
Οι αλιείς εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στο κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, την οποία είχαν εκφράζει και έξω από του υπουργείο κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους. Η Χρυσή Αυγή στέκεται δίπλα στον τίμιο αγώνα των αλιέων και θα φέρει στην βουλή τα δίκαια αιτήματά τους.  


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethnikh-strathgikh-gia-thn-alieia-h-chrush-augh-steketai-dipla-ston-timio-a#ixzz2t5nyKsGf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...