Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ… ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!


samaras_8
 
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην αναπόφευκτη για το σύστημα «μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» (κατά τα πρότυπα της «μεγάλης συγκυβέρνησης της φράου Μέρκελ με τους σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία), η οποία θα προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές. Βέβαια, άλλη αξία έχει να το λέμε εμείς οι… φασίστες, κι άλλη να το ομολογούν τα παπαγαλάκια της μιας ή της άλλης συνιστώσας του σάπιου συστήματος.
 
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα δημοσίευμα-προαναγγελία του επικείμενου πολιτικού γάμου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (πιάτσα Συγγρού…), με τίτλο που παραπέμπει σε… μικρή αγγελία (μεγάλη ευκαιρία…): «Ζητείται επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ». Διαβάστε και κρίνετε: 
 
«…Παράλληλα με αυτά, ένας ακόμα προβληματισμός αναπτύσσεται τώρα στους κόλπους της Ν.Δ. και αφορά ένα άλλο –εξαιρετικά ενδιαφέρον- ζήτημα: τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον μεγάλο και «μισητό» αντίπαλο, που φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις, πλέον, μια εκλογική πρωτιά σε επόμενη εκλογική μάχη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές, μία μερίδα στελεχών της ΝΔ που δεν ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» των «σαμαρικών» συμφωνεί με τους «καραμανλικούς» σε ένα σημείο: ότι δεν έχει, επί της ουσίας, πολιτική αξία και δεν πρόκειται να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τη Ν.Δ. – σε ένα ορατό (εκλογικό) μέλλον – η διαρκής και εντονότατη «καταγγελία» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η τροφοδότηση «μετωπικών» συγκρούσεων μαζί του.
 
Η λογική αυτής της εκτίμησης των «γαλάζιων» στελεχών βασίζεται στο ότι προέχει για τη Ν.Δ., τώρα, η προσπάθεια για συσπείρωση γύρω της των αστικών πολιτικών δυνάμεων που έχουν τάσεις φυγής προς διάφορες κατευθύνσεις και όχι το μεγάλο ξόδεμα πολιτικών πυρομαχικών με τη συνέχιση μιας «άγριας» κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα (στην οποία έχει, βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο και ο έξαλλος συνέταιρος» κ. Βενιζέλος). Τα επιχειρήματα αυτής της άποψης είναι α) ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μετεκλογικά δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία για τον νικητή της μάχης και β) ότι ένα κόμμα με πείρα διακυβέρνησης, όπως η Ν.Δ., δεν μπορεί να αποκλείει κατηγορηματικά, εκ των προτέρων, με τη στάση της συνεργασία και «συνεννόηση» με αντίπαλο κόμμα ενός σημαντικού εκλογικού μεγέθους, αν και όποτε οι εξελίξεις οδηγήσουν στην ανάγκη ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα πολιτικός αντίπαλος, λένε αυτά τα στελέχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει, προσθέτουν, ότι πρέπει «από τώρα να του κλείνει την πόρτα κατάμουτρα» η Ν.Δ. και να τον προκαλεί καθημερινά να ανταποδίδει τα «ανάλογα». Η κατασκευή και η διατήρηση διχαστικού κλίματος, τονίζουν, είναι «ό,τι χειρότερο για τη συνέχεια»…
 
Ο προβληματισμός αυτός, που σίγουρα θίγει ευαίσθητες πολιτικές πτυχές, δεν έρχεται «εξ ουρανού» στους κόλπους της ΝΔ. Οφείλεται στο ότι και στο εσωτερικό πολιτικο-οικονομικό μέτωπο, αλλά και στην ευρωζωνική Ε.Ε. η προοπτική αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμων κυβερνήσεων, με εξουθενωμένη την «Κεντροαριστερά», σε συνδυασμό και με εκλογική ενδυνάμωση της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς, προκαλεί εντονότατη ανησυχία και γεννάει άσχημες σκέψεις για την περαιτέρω πορεία της χώρας, καθώς, μάλιστα, όλα δείχνουν ότι και το 2014 θα είναι μία ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά. Και στην Αθήνα δεν λείπουν οι πολιτικοί παράγοντες που γνωρίζουν ότι μια «μεγάλη συμμαχία» θα γινόταν ευμενώς δεκτή και από το Βερολίνο…».
 
(ΥΓ) 1: Άντε και καλούς… απογόνους!
(ΥΓ) 2: Γαμήλιο ταξίδι, προφανώς στο Βερολίνο. Για να πάρουν και τα… συχαρίκια από την… κουμπάρα.
(ΥΓ) 3: Ναι, αλλά με ποιον κατοχικό πρωθυπουργό; Αυτό δε μας το διευκρινίζει η… αγγελία του γάμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...