Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΝΤΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014, ΦΕΡΜΠΟΤΕΝ!



Επίσκεψη-επιθεώρηση στην Ελλάδα πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Έλμαρ Μπροκ, «ένας από τους βετεράνους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και άνθρωπος που διατηρεί στενή σχέση με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ», όπως τον παρουσιάζει το «Βήμα» που του πήρε συνέντευξη.
Ο αντιπρόσωπος της φράου Μέρκελ, συναντήθηκε τόσο με τον κατοχικό πρωθυπουργόφον Αντωνάκη,  όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μέγα πασοκάρχη Ευάγγελο. Ερωτηθείς για την πιθανότητα διεξαγωγής προώρων εκλογών στην Ελλάδα, ο γενικός επιθεωρητής της φράου εξέφρασε την αντίθεσή του (η οποία βεβαίως σημαίνει και αντίθεση της φράου και όσων κρύβονται πίσω της):
 «Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία της και να αξιοποιήσει τότε το “success story”. Στο μέσον της πορείας κανένα από τα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν θα έπρεπε να θέλουν εκλογές».
Πονηρός ο Ψυχάρης, έπιασε το νόημα των λόγων του Γερμανού επιθεωρητή κι έγραψε την επομένη στο «Βήμα» του:
«Τρεις λόγοι στηρίζουν την πρόβλεψη ότι απομακρύνεται η περίπτωση να έχουμε τον προσεχή Μάιο τριπλές εκλογές - βουλευτικές (πρόωρες), δημοτικές και ευρωεκλογές.
Ενώ στην πολιτική ατμόσφαιρα υπάρχει ήδη άρωμα εκλογών, οι ενδιαφερόμενοι δεν μοιάζει να βιάζονται.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν θέλει εκλογές διότι ελπίζει σε βελτίωση του πολιτικού κλίματος, επικειμένης και της διανομής περισσευμάτων από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν επιθυμούν εκλογές καθώς τους τρομάζει το ενδεχόμενο ριζικής αλλαγής στην Ελλάδα με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν…».
Αυτά, για να δείτε με τα μάτια σας ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα και για να μη νομίζετε ότι τα περί «κατεχόμενης» χώρας και «κατοχικής κυβέρνησης, είναι υπερβολές δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...