Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έτσι υποδέχθηκε η πρωτεύουσα το 2014. Λίγα μέτρα από τις φιέστες,άστεγος στόλιζε το πεζοδρόμιό του

Έτσι υποδέχθηκε η πρωτεύουσα το 2014. Λίγα μέτρα από τις φιέστες,άστεγος στόλιζε το πεζοδρόμιό του
Λίγα μέτρα πιο πέρα από τις φαντασμαγορικές πρωτοχρονιάτικες φιέστες του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, οι άστεγοι της Αθήνας, υποδεχόντουσαν το 2014 προσπαθώντας να ζεσταθούν κουκουλωμένοι στις κουβέρτες που συμπολίτες μας τους έχουν προσφέρει.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν την αλλαγή της χρονιάς, ο φωτογραφικός φακός του tsegkanews.gr απαθανάτισε τη συγκλονιστική εικόνα του άστεγου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της διασταύρωσης Ασκληπιού και Σόλωνος. Ο άστεγος, αναπολώντας τις ημέρες που ζούσε τις εορτές στο ζεστό σπίτι του, στόλισε με χριστουγεννιάτικα στολίδια τα χαρτόκουτα και το πεζοδρόμιο μπροστά από το ξενοίκιαστο μαγαζί, που πια αποτελεί τον χώρο που τον «φιλοξενεί».
Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα, είναι πως ο άτυχος άνδρας ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει πως είναι Έλληνας, γράφοντας σε ένα κομμάτι χαρτόνι «Έλληνας άστεγος. Σας παρακαλώ.». Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζει να παρακινήσει τους διερχόμενους να τον βοηθήσουν, αφού τους υπενθυμίζει πως πια ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στη θέση του.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2014. Η Ελλάδα της κρίσης και όχι της ανάπτυξης, όπως αρέσκονται κάποιοι να λένε…
Μόνον η Χρυσή Αυγή συμπαραστέκεται έμπρακτα και χωρίς ανταλλάγματα και πολιτικά αλισβερίσια στον Ελληνικό Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...