Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

GPO: Μόνο ο Ν.Μιχαλολιάκος αυξάνει την δημοτικότητά του μεταξύ των αρχηγών!

 
Ακόμα και στις γνωστές "πουσαρισμένες" δημοσκοπήσεις της GPO για το MEGA καταγράφεται ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα ενίσχυσης των ποσοστών των εθνικιστών και του κύριου πολιτικού φορέα που εκφράζει τις πολιτικές θέσεις των "σκληρών" δεξιών, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Στην απόλυτη πρόθεση ψήφου (χωρίς εκλογική επιρροή) ο Λαϊκός Σύνδεσμος ο οποίος (απίστευτο αλλά αληθινό) έχει χαρακτηριστεί από την ελληνική δκαιοσύνη ως "εγκληματική οργάνωση" και έχει χάσει ακόμα και την περιορισμένη κρατική χρηματοδότησης που ελάμβανε, λαμβάνει την προτίμηση του 8,4% των ερωτώμενων πολιτών σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές και 8% σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές.
Τα παραπάνω ποσοστά με αναγωγή επί των αναποφάσιστων θα έφταναν το 11%, αλλά και αυτό το ποσοστό είναι ίσως χαμηλό σε σχέση με την δυναμική που καταγράφει παντού το κόμμα.
Ειδικά για τις ευρωεκλογές το ποσοστό με το οποίο θα πρέπει να είναι ικανοποιημένο το κόμμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 12%, βάσει τις τάσης που καταγράφεται αυτή την στιγμή στην κοινωνία...
Μην ξεχνάμε ότι στις δημοσκοπήσεις της GPO, αλλά και όλων των συστημικών εταιρειών ο φόβος κάνει τους ερωτώμενους πολίτες που θα ψηφίσουν Λαϊκό Σύνδεσμο να μην απαντούν και να κατατάσσονται παραδοσιακά στην "αδιευκρίνιστη ψήφο".
Μόνο τυχαίο, άλλωστε δεν είναι ότι ακόμα και σε αυτή την δημοσκόπηση για το συγκεκριμένο κανάλι, της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων, δηλαδή φορέων που βρίσκονται "στην καρδιά" του συστήματος, ο φυλακισμένος γ.γ. του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που καταγράφει αύξηση της δημοτικότητάς του κατά 1,5% και φτάνει κοντά στο 13,5% ποσοστό που βρίσκεται πολύ κοντά στα εκτιμώμενα πραγματικά ποσοστά του κόμματος.
Eίναι μια πολύ ουσιαστική απάντηση των πολιτών σε όλους αυτούς που έχουν στήσει την υπόθεση των διώξεων κατά των εθνικιστών. Να δούμε όταν θα εκλεγούν ευρωβουλευτές, πώς θα χειριστούν τις προφυλακίσεις...
Από εκεί και πέρα "μία από τα ίδια": "Με το σωληνάκι" διατηρούνται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε κάποια ποσοστά πάνω από το όριο του 3%, λίγο πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, προβληματικοί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τέταρτο το ΚΚΕ και από εκεί και πέρα το χάος.
Συγκεκριμένα για τις εθνικές εκλογές στην πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας που δίνει η GPO είναι τα εξής: ΝΔ 20%, ΣΥΡΙΖΑ 20,4 (έχουμε μια αλλαγή από τον Οκτώβριο με υποχώρηση της ΝΔ κατά μία μονάδα και απώλεια της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ που "έχασε" μόνο 0,1%), το ΠΑΣΟΚ στο 5,6%, τους ΑΝΕΛ στο 5,2%, τον Λαϊκό Σύνδεσμο στο 8,4%, η ΔΗΜΑΡ στο 4%, το ΚΚΕ στο 5,9% και το κόμμα της Νέεας Ελλάδας του Χ.Ζώη στο 1,2% και αδιεκρίνιστη ψήφος 17,9%
Για τις ευρωεκλογές αντίστοιχα δίνουν: ΝΔ 19,2, ΣΥΡΙΖΑ, 20%, ΠΑΣΟΚ, 5,4%, ΑΝΕΛ 5,4, Λαϊκός Σύνδεσμος 8%, ΔΗΜΑΡ 3,6%, ΚΚΕ, 5,6%, άλλο κόμμα 6,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 19,8%.
Πάντως έκδηλη είναι η απογοήτευση για την προοπτική της χώρας με το 63% να εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση (έναντι ποσοστού 59% στην προηγούμενη μέτρηση), αλλά και για τα συστημικά πολιτικά κόμματα που όλα υποχωρούν σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...