Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τσε, ο Τσάβες, ο Τσίπρας και οι gay "γάμοι"Πάμε ένα ταξίδι:

«Θέλουμε την κατοχύρωση του δικαιώματος της συμβίωσης των ατόμων του ίδιου φύλου, με τη μορφή του πολιτικού γάμου, και η ταυτόχρονη αναγνώριση του συνόλου των δικαιωμάτων για τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά)» αναφέρει από το 2007 σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ………..

……..…. ο ΣΥΡΙΖΑ… η βουλευτής του οποίου Ρένα Δούρου, σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, απάντησε:

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και ποια για την υιοθεσία παιδιού από ζευγάρι ομοφυλόφιλων;

- "Οι νέες και οι νέοι του ΣΥΝ παλεύουμε για την κατοχύρωση του νομικού δικαιώματος στον πολιτικό γάμο. ….. Οι μη ετεροφυλόφιλοι (sic) έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση στη νομοθετικά κατοχυρωμένη συνύπαρξη (όπως και οι ετεροφυλόφιλοι) και σε όσα αυτή η συνύπαρξη δημιουργεί. Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες έχουν ίδιο δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας με όποιους τρόπους αυτοί/ές διαθέτουν. Έχουν δικαίωμα να τεκνοποιούν (!!!;;;;!!!) και να αναγνωρίζουν τα παιδιά τους, να υιοθετούν και να ανατρέφουν ξένα παιδιά και να αναζητούν άλλες μεθόδους τεκνοποίησης, όπως και οι ετεροφυλόφιλοι.... Επίσης έχουν ίδια δικαιώματα σε παροχές εγγάμων, γονικές άδειες, επιμέλειες τέκνων, συνταξιοδότησης, κληρονομιάς και γενικά όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και πλεονεκτήματα του γάμου."

……. Η Δούρου η οποία, ως υπεύθυνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε την Βενεζουέλα για ένα Φόρουμ αριστερών κομμάτων και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες…..

………….Ο οποίος Ούγκο Τσάβες….

……..σε ερώτηση που του έγινε για το τι πιστεύει για τον ‘γάμο’των ομοφυλόφιλων απάντησε: «Πιστεύω ότι ... κοίτα, κάθε χώρα έχει τα έθιμά της, έτσι; Τουλάχιστον, στη Βενεζουέλα, δεν είναι αποδεκτός, έτσι; Όμως, υπάρχουν κοινωνίες, υπάρχουν κοινωνίες, υπάρχουν ιδέες οι οποίες εξακολουθούν να ωριμάζουν ... σε αυτό που είμαι πραγματικά εναντίον είναι σε κάθε δίωξη εναντίον οποιουδήποτε βάσει του σεξουαλικού του προσανατολισμού ... τώρα, [όσον αφορά τους 'γάμους' ομοφυλοφίλων] ... το ίδιο όπως οι πολίτες της Βενεζουέλας, καθώς η πλειοψηφία της Βενεζουέλας, όσοι από εμάς δεν το βλέπουμε ότι είναι καλό ... είναι μια άποψη, είναι μια θέση άποψης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στην αντιπολίτευση, ότι είμαι σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να σκέφτεστε . "
 
….. ο Τσάβες...

.... τον οποίον οι διοργανωτές του ‘Venezuela Gay pride’ κατηγόρησαν ότι ενώ υποστηρίζει σθεναρά τις αυτόχθονες κοινότητες και τους κατοίκους αφρικανικής καταγωγής, ακόμα περιθωριοποιεί την ομοφυλοφιλική κοινότητα.
"Όλες οι πορείες γίνονται με εντολή του προέδρου Ούγκο Τσάβες, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κανένας νόμος που να μας προστατεύει από τις διακρίσεις", λένε.
…….. Ο Τσάβες ο οποίος έχει (όπως όλοι οι αριστεροί) ως είδωλο τον Τσέ Γκεβάρα……..

….τον οποίο ανέφερε ως τον «αέναο επαναστάτη»  και του οποίου την φωτογραφία είχε στο t-shirt, όταν έκανε μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο, περιοδεία στον τόπο που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γκεβάρα, εμπειρία που περιέγραψε ως "μια πραγματική τιμή."

…… Ο Τσέ Γκεβάρα, ο οποίος τον Απρίλιο του 1960, ως υπεύθυνος του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασε στον Φιντέλ Κάστρο ένα “Γενικό Σχέδιο Φυλακών”, σχέδιο εγκλεισμού και εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και οι ομοφυλόφιλοι. Μετά την συμφωνία του Κάστρο, άνοιξε στην Κούβα το πρώτο “στρατόπεδο αναμόρφωσης”, στη χερσόνησο του Guanaha και αμέσως ο Τσε, έστειλε τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές να μάθει από τον δήμαρχο της Σανγκάης πώς τα κατάφερε να απαλλάξει την πόλη του από τους ομοφυλόφιλους. “Πολύ εύκολο. Χτυπάτε τους στο κεφάλι και πετάτε τους στο ποτάμι”, απάντησε ο Κινέζος...

Ο Φιντέλ Κάστρο ρωτά: “Σας ρωτώ. Μπορεί μια χώρα που έχει θυσιάσει τόσους ήρωες στον μακρύ δρόμο για τη λευτεριά, μια χώρα που για αυτήν έδωσαν τις ζωές τους τόσοι εκλεκτοί νέοι άνδρες και γυναίκες, μπορεί να ανεχθεί τόση ασέβεια; Αυτή η συμπεριφορά τους είναι καθαρά υποπροϊόν του καπιταλισμού και προέρχεται από μια μικρή ομάδα που μοναδικός της σκοπός είναι να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Αλλά εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να εξαπλώνονται και να διαδίδουν τις συνήθειές τους. Σας υπόσχομαι πως θα έρθει η μέρα που θα δούμε τους δρόμους καθαρούς, σας το υπόσχομαι!”.
Ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ, αναλαμβάνει να ενημερωθεί από τους Βούλγαρους σχετικά με τις μεθόδους που αυτοί εφαρμόζουν ούτως ώστε “οι δρόμοι της Σόφιας να παραμένουν καθαροί”. “Εμείς έχουμε ανοίξει ένα ειδικό στρατόπεδο για τα αντικοινωνικά στοιχεία, σαν τους ομοφυλόφιλους, που η περίπτωσή τους μας ανησυχεί περισσότερο”, του απαντούν.
Ο Γκεβάρα υιοθετεί τη “βουλγάρικη λύση” και όταν αργότερα αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Βιομηχανίας, ανοίγει τρία ακόμη στρατόπεδα.

“Ένας διαρκής ομοφοβικός παροξυσμός κατείχε το καθεστώς!.. Όταν ο Άλεν Γκίνσμπεργκ επισκέπτεται την Κούβα το ‘65, οι έγκλειστοι ομοφυλόφιλοι ανέρχονται σε 45 χιλιάδες”, λέει (όπως και τα παραπάνω) ο Ισπανός ομοφυλόφιλος σκηνοθέτης Νέστωρ Άλμεντρος σε συνέντευξη που δημοσίευσε το περιοδικό HETERON …..

………Για το καθεστώς αυτό και τον Τσε ανακρίθηκε πρόσφατα, από ομοφυλοφιλικό περιοδικό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ως εξής:  [...].

- Συνηθίζετε να δίνετε συνεντεύξεις στο γραφείο σας, το οποίο κοσμεί πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα. Γνωρίζετε ότι ο εν λόγω θρυλικός επαναστάτης είχε "συνεισφέρει" ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή "Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες";

Και η (ας πούμε) απάντηση Τσίπρα: “Πολλά πορτραίτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της ιστορίας πιστεύω όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Έτσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική”.
 
…… Στον Τσε η φωτογραφί του οποίου κοσμεί το γραφείο του Alexis, ανήκει το γνωστό Patria O Muerte, δηλαδή «Πατρίδα ή Θάνατος», φράση που φώναξε ο Τσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 11/12/1964.

…. Πατρίδα….

….λέξη που προφανώς φέρνει αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως κατήγγειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, μια αιτία που ναυάγησε η προεκλογική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η άρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του όρου «πατριωτικό» στο όνομα του κόμματος (ο άλλος ήταν η πρόταξη της εθνικής ανεξαρτησίας στις προγραμματικές θέσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...