Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μέρκελ : Η Ελλάδα μπορεί να καταργήσει την ευρωζώνη

Μέρκελ : Η Ελλάδα μπορεί να καταργήσει την ευρωζώνη

Υποταγμένη η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται να χρησιμοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα εναντίον των διεθνών τοκογλύφων
Δηλώσεις έκανε η Μέρκελ στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, όπου ανέφερε τα εξής: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο». Ευκόλως εξάγεται το συμπέρασμα, λοιπόν, ότι είχε δίκιο για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή που τόνιζε διαρκώς ότι δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά ακόμα και αν προβλεπόταν αυτό θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την ευρωζώνη.
Αυτό θα μπορούσε από μόνο του να αποτελεί ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της οποιαδήποτε ελληνικής κυβερνήσεως, όταν θα ερχόταν αντιμέτωπη με τους διεθνείς τοκογλύφους. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων παραδέχονται αυτή την απλή αλήθεια. Θυμίζουμε παλαιότερη ανάρτηση μας που αναφερόταν σε ομιλία του Σόιμπλε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο. Εκεί ο συνομιλητής του Τσίπρα σημείωνε ότι «η ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης», παραδεχόμενος αυτό ακριβώς που είπε τώρα και η Μέρκελ.
Αντιγράφουμε από τις πολιτικές μας θέσεις:
«Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είναι ολέθριο για την παγκόσμια οικονομία.  Στο επερχόμενο ντόμινο  θα ακολουθούσε άμεσα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ η μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα άγγιζε τα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 και ολόκληρος ο πλανήτης θα βυθιζόταν σε ύφεση. Η απειλή της βίαιης αποπομπής της χώρας μας από το ευρώ λοιπόν είναι ανύπαρκτη, καθώς οι συνέπειές της είναι μη διαχειρίσιμες από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα. Αυτό παραδέχονται όλοι οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας, με πιο σημαντικές τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, που αναφέρει ρητά ότι: «αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία». Το παραπάνω γεγονός είναι ένα τεράστιο όπλο για την ελληνική πλευρά, που μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει.»
Γίνεστε λοιπόν κυβέρνηση. Θα καταγγείλετε αμέσως το μνημόνιο; Ποιες θα είναι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε;
Έχουμε πει και προεκλογικά και το λέμε και τώρα. Η Ελλάδα έχει πληρώσει πανάκριβα το Ευρώ, έχει πληρώσει πανάκριβα την ΕΕ. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν έχει πρωτογενή παραγωγή για να στηρίξει το λαό της. Επομένως, πρώτη μας δουλειά είναι η ανασύσταση της πρωτογενούς παραγωγής, γεωργίας και κτηνοτροφίας, που την κατέστρεψαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα συμφέροντα των κομματικών συνδικαλιστών που πήραν στο λαιμό τους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Σκοπός μας είναι επίσης η ενίσχυση της παραγωγής των Ελληνικών βιοτεχνιών και βιομηχανιών, ώστε να τονωθεί η ελληνική παραγωγή με Έλληνες εργάτες και να μειωθεί η ανεργία. Σε ό,τι αφορά το νόμισμα, αν η ΕΕ δεν θέλει την Ελλάδα στο Ευρώ, ας την βγάλει εκείνη. Εμείς το Ευρώ το έχουμε πληρώσει και θα διαπραγματευθούμε σκληρά την παραμονή μας μέχρις ότου τουλάχιστον ανακάμψει η εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Εμείς βγάζουμε κι από την πέτρα λάδι. Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνώντες έκαναν τα πάντα για να γεμίσουν τα πορτοφόλια τα δικά τους και των φίλων τους. Τώρα ήρθε η ώρα μιας εθνικής, ακομμάτιστης πολιτικής που θα εφαρμόσουμε για όλους τους Έλληνες. Έλειπε η βούληση. Εμείς την έχουμε και θα αναστήσουμε πολύ σύντομα την Πατρίδα μας.
Αυτά τα εργαλεία που η Χρυσή Αυγή τονίζει πριν ακόμα από την είσοδο της στην Βουλή, αρνείται συστηματικά να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση υποτελών του μνημονίου. Αυτό πέραν της υποτέλειας τους, αποδεικνύει και την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων από την συγκεκριμένη κυβέρνηση. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/merkel-h-ellada-mporei-na-katarghsei-thn-eurwzwnh#ixzz2oVrK7QeJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...