Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ (VPRC): Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟ

180913140626_6124
Συνέντευξη στο tvxs.gr του εμπαθούς κομμουνιστή Κούλογλου, για την Χρυσή Αυγή, έδωσε ο γνωστός δημοσκόπος και πολιτικός αναλυτής της VPRC Χριστόφορος Βερναρδάκης, αριστερός με περικεφαλαία φυσικά – όπως όλοι σχεδόν οι δημοσκόποι. Ιδού τα πιο βασικά σημεία της:
«Έχει συγκεντρώσει ένα σκληρό πυρήνα που δεν είναι εύκολο να συμπιεστεί προς τα κάτω… Στην ουσία βρίσκει ορισμένες εκφράσεις της Χρυσής Αυγής που του ταιριάζουν, όπως είναι για παράδειγμα ο ρατσισμός, η βίαιη εξατομικευμένη συμπεριφορά ή μια ακραία γενικά συμπεριφορά μέσα από τα φαινόμενα βίας που παράγει η οικονομική κρίση. Σίγουρα σ’ αυτό το ποσοστό των υποστηρικτών υπάρχει και ένα σημαντικό μέρος νεοναζί… Παράλληλα, οι υποστηρικτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μοιάζουν να αδιαφορούν για ότι συμβαίνει, αρνούνται να πιστέψουν όσα αποκαλύπτονται. Επιπλέον, δεν πρέπει να αποκλείσουμε μια μερίδα να μην πείθεται για τη δράση των νεοναζί, ακριβώς επειδή υπάρχει μια επίθεση από τα καθεστωτικά μέσα, που ως θεσμός έχουν πλέον μικρό βαθμό αξιοπιστίας… Σε ότι αφορά στην πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζει πως υπάρχει μια πτωτική τάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, το ποσοστό θα είναι διακριτό. Η ακροδεξιά έχει ιδεολογικές και ιστορικές ρίζες στην ελληνική κοινωνία αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει φουντώσει εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης…».
Συμπέρασμα: Η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...