Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Να γιατί είναι φυλακή: "Θα έρθει νέμεσις"

Δείτε την ομιλία του Χρήστου Παππά στην Ολομέλεια της Βουλής ένα χρόνο πριν. Να τι φοβάται το σύστημα της κλεπτοκρατίας. Να γιατί διώκει τους Ελληνες Εθνικιστές. Θα έρθει δικαιοσύνη!

                  

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Ο κ. Παππάς έχει το λόγο.
 (Θόρυβος στην Αίθουσα)
Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ να σεβαστούμε τον ομιλητή.
Σας ξαναβάζω το χρόνο, κύριε Παππά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Στουρνάρα, θα με ακούσεις;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Κύριε Υπουργέ, να ξεκινήσει η συζήτηση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το ξέρεις το τραγούδι «Dont cry for me Argentina?» που έλεγε η Εβίτα Περόν; Αργεντινή το κάνατε και Αργεντινή θα το κάνει ο ελληνικός λαός! Τα κάνατε πάνω σας για δύο, τρεις υπαλλήλους της Βουλής –δικούς σας ανθρώπους, που τους διορίσατε- και αποσύρατε αμέσως την τροποποίηση. Εσείς τη φέρατε, σε μισή ώρα την αποσύρατε. Ο υπόλοιπος λαός που διαδηλώνει έξω; Να αποσύρετε όλη αυτή τη δικογραφία, όπως το λέω εγώ. «Δικογραφία» το έχω γράψει. Η μελλοντική σας δικογραφία είναι. Να το αποσύρετε όλο. Και είπε ο κ. Χριστοφοράκος προηγουμένως, «η Βουλή δεν είναι αμφιθέατρο». Δίκιο έχει.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Ο Γρηγοράκος.
Ο Χριστοφοράκος δικός σας είναι και αυτός. Εσείς τον φιλοξενούσατε. Σε δικά σας σπίτια τον φιλοξενούσατε. Στη Siemens. Εσείς τα παίρνατε από τη Siemens.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ καθίστε κάτω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κάτσε κάτω! Κάτσε κάτω επιτέλους! Θα τα ακούσεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Παρακαλώ και τον ομιλητή.
Παρακαλώ να ηρεμήσουμε, κύριοι συνάδελφοι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η Βουλή, λοιπόν, δεν είναι αμφιθέατρο. Συμφωνώ με τον κ. Γρηγοράκο. Η Βουλή είναι όντως ένα Κολοσσαίο, μία χάβρα. Είδαμε τώρα, πριν από λίγο, τι γίνεται μέσα εδώ. Και απολαύσαμε η Αριστερά εδώ να χειροκροτεί τη Δεξιά. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά χωρίς Δεξιά. Μαζί πάνε.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Θα τα ακούσεις σε λίγο.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ)
Κάποιοι μας απείλησαν με διλήμματα του τύπου, «μεσοπρόθεσμο ή τανκς;». Κάποιοι άλλοι είχαν απειλήσει: «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή;» Σας θυμίζω ότι πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο που γίνεται, δυστυχώς, είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Και είναι τεράστια η ευθύνη της Κυβέρνησης.
Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν εκβιάζεται πλέον. Απλώς και μόνο η αγορά κακοποιείται.
Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι: «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία;» «Μνημόνιο ή χρεοκοπία;». Όπως αποδείχθηκε…
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Κάντε λίγο ησυχία. Έλεος! Ντροπή σας!
Όπως αποδείχθηκε το μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία πιο κοντά. Το μεσοπρόθεσμο είναι κοινωνικά άδικο, γιατί φορτώνει για μία ακόμη φορά τα πιο υπέρογκα βάρη στις πιο αδύναμες πλάτες. Δυσβάσταχτα βάρη σε ειλικρινείς φορολογούμενους, ενώ οι φοροφυγάδες και η νομενκλατούρα της κρατικής σπατάλης παραμένουν στο απυρόβλητο. Κι έτσι διαλύεται τελικά η κοινωνική συνοχή του τόπου. Με δύο λόγια, μας πάει πιο βαθιά στο αδιέξοδο. Δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο.
Χειροκροτήστε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, κάντε τη δουλειά σας εσείς. Ποιος χειροκροτεί και ποιος δεν χειροκροτεί δεν σας αφορά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Είναι λόγια του Αρχηγού σας. 28/6/2011, Αντώνης Σαμαράς.
Κυρίες και κύριοι, πριν από λίγες ημέρες εορτάσαμε την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Νύχτα, σε ένα σπίτι στην Κηφισιά, λίγο κοντά από το σπίτι του κυρίου Πρωθυπουργού. Διαβάζω από το βιβλίο του Ιταλού Πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι, με τίτλο «Η Αρχή του Τέλους» από τις εκδόσεις «Εστία». «Μόλις καθίσαμε και επειδή η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 3, του είπα αμέσως ότι η κυβέρνησή μου, μου είχε αναθέσει να του εγχειρίσω προσωπικά ένα κείμενο που δεν ήτο τίποτε άλλο παρά το τελεσίγραφο της Ιταλίας προς την Ελλάδα, με το οποίο η Ιταλική κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον ελληνικό χώρο από της 6ηςπ.μ. της 28ηςΟκτωβρίου 1940.»
Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Μέσα από τα γυαλιά του έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο και με φωνή λυπημένη, αλλά σταθερή μου είπε: «Alors cest la guerre.» Λοιπόν, έχουμε πόλεμο.
Κύριε Σαμαρά, είχατε την ευκαιρία να πείτε το μεγάλο «όχι» και να περάσετε στην ιστορία. Δεν το είπατε. Ξέρετε, όμως, ότι ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει είτε με δραχμή είτε με ευρώ.
Κύριοι της Συμπολίτευσης, επειδή είχατε το θράσος και μιλήσατε για SIEMENS, κλπ, ποιος είναι ο εχθρός λοιπόν στον οποίο παραδίδετε την Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός σας, η συγκυβέρνηση σας.
Θυμίζω τον Χριστοφοράκο, ξέρετε αυτός το Χριστοφοράκο, το γιό του περίφημου Χριστοφοράκου της SIEMENS της κατοχής. Εσείς στηρίξατε τη SIEMENS και τους Γερμανούς. Εσείς είστε οι φασίστες και οι δοσίλογοι. Εσείς είστε φασίστες.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Από το Βήμα, λοιπόν, αυτό σας επιστρέφουμε κάθε ύβρη που μας έχετε πει, κάθε λάσπη. Και αποκαλυφθήκατε σήμερα.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Πρόεδρε, το άρθρο 77.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο γιός του Πρωθυπουργού της τρίτης κατοχικής κυβέρνησης…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Παππά, σας παρακαλώ πολύ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: …ήταν δικός σας αρχηγός, ο Γεώργιος Ράλλης. Αρχηγός της παράταξής σας ήταν. Ο γιός του κατοχικού πρωθυπουργού.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Μπράβο σας, αποκαλύπτεστε! Μπράβο σας.
Δοσίλογοι ήσασταν πάντα. Και σήμερα δοσίλογοι είστε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Να μην γράφεται τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Παππάς. Παρακαλώ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Παππά, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Το νομοσχέδιο είναι συγκεκριμένο. Έχει εκτραπεί η συζήτηση σε ένα υβρεολόγιο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης):   Παρακαλώ πάρα πολύ να επανέλθετε στο νομοσχέδιο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ωραία. Δώστε μου μισό λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης):   Έχετε το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το τελειώνω και χαλαρά για να μην σας στεναχωρώ.
Κύριοι Βουλευτές της Συμπολίτευσης, σ’ εσάς μιλάω. Εσείς προτίθεστε σήμερα να ψηφίσετε τα μέτρα, έτσι; Με εκβιασμούς.
Θα σας πω δύο – τρεις κουβέντες. Πατριωτικό καθήκον, συνείδηση, δημοκρατία, Βουλευτής εκπρόσωπος του Έθνους, ελληνικός λαός, προοπτική, καθήκον, πατρίδα, Ελλάδα. Σας λένε τίποτα αυτές οι λέξεις; Σας έχει μείνει έστω και ένα ψήγμα πατριωτισμού; Θα προτιμήσετε να γίνετε δοσίλογοι; Θα ψηφίσετε κατά συνείδηση όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ή θα υποκύψετε στους εκβιασμούς για τη θεσούλα σας;
Έτσι εξευτελίζετε και τον εαυτό σας και τη θέση σας, την οποία δεν την εξασφαλίζετε.
Είστε σίγουροι -είμαστε όλοι σίγουροι- ότι δεν θα είναι κανένας σας στην επόμενη Βουλή. Τελειώσατε και νομίζετε ότι θα τελειώσετε και την Ελλάδα. Είστε πολύ γελασμένοι. Τελειώνετε αποκλειστικά και μόνο την πολιτική σας σταδιοδρομία. Τελειώνετε το βρώμικο ρόλο σας. Μαχαιρώνετε σήμερα την Ελλάδα με την ψήφο σας ως νέοι Εφιάλτες και Νενέκοι. Να ξέρετε όμως ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. 
Με το λαό, για την πατρίδα, αυτό εδώ που φέρατε σαν υποτίθεται πολυνομοσχέδιο, μια δικογραφία θα είναι για μια νέα δίκη των έξι: Παπανδρέου Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, Παπαδήμος Λουκάς, Βενιζέλος Ευάγγελος, Στουρνάρας Ιωάννης, Σαμαράς Αντώνιος. 
Θα έρθει νέμεσις, θα έρθει δικαιοσύνη. Θα πληρώσετε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...