Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο αντιλαϊκό χαράτσι - Οι μνημονιακοί «ποινικοποιούν» την κατοικία!

Νέο αντιλαϊκό χαράτσι  - Οι μνημονιακοί «ποινικοποιούν» την κατοικία!

Δεν έχει τέλος η αναλγησία και η αναισθησία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία σπεύδει καθημερινά να δείξει πόσο υπάκουη είναι στις επιθυμίες των διεθνών τοκογλύφων.
Έτσι, λοιπόν, σε μια ακόμη επίδειξη αντιλαϊκής αυθαιρεσίας και παλιανθρωπιάς, ετοιμάζεται νέο χαράτσι στα ακίνητα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με μόνη εξαίρεση την πρώτη  κατοικία των ανέργων. Αυτό είναι το προβλεπόμενο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το 2014. Από το χαράτσι αυτό, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο, ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακίνητου να μην υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Με απλά λόγια, δηλαδή, το νέο χαράτσι θα επιβληθεί και σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι ως σήμερα εξαιρούνταν από τους φόρους των ακινήτων. Δεν έχει τελειωμό η θέσπιση φορομπηχτικών μέτρων τα οποία ρουφούν μέχρι το μεδούλι κάθε ζωτική ικμάδα των Ελλήνων. Αποδεικνύεται, έτσι, για μια ακόμα φορά, ότι το μνημόνιο ταυτίζεται με την περίπτωση της κινούμενης άμμου: όπως όταν κινείσαι μέσα σ΄αυτήν βουλιάζεις ολοένα και περισσότερο, έτσι και η εφαρμογή του μνημονίου επιφέρει νέα επιβαρυντικά και δυσβάσταχτα μέτρα για τα Λαϊκά στρώματα, εξουθενώνοντάς τους ακόμη πιο πολύ.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αυτή η απίστευτη επίθεση στην ιδιόκτητη κατοικία των Ελλήνων, η οποία θυμίζει ενέργειες του σοβιετικού καθεστώτος, δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να θυμάται και να τιμά το κομμουνιστικό του παρελθόν. Την ζημιά που δεν μπόρεσε να κάνει στα Ελληνικά νοικοκυριά, ως νεολαίος μπολσεβίκος στην ΚΝΕ, προσπαθεί να την κάνει τώρα ως υπουργός μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης. Να τσακίσει, δηλαδή, κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-antilaiko-charatsi-oi-mnhmoniakoi-poinikopoioun-thn-katoikia#.UjPBItKR7Ak#ixzz2epO0176h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...