Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πάνω από 500.000 ευρώ τσέπωσε η Έλενα Ακρίτα από τη βουλευτική σύνταξη του πατέρα της

Πάνω από 500.000 ευρώ τσέπωσε η Έλενα Ακρίτα από τη βουλευτική σύνταξη του πατέρα της

Η "Μαρία Αντουανέτα" Ακρίτα συνέχιζε να παίρνει μέρος της βουλευτικής σύνταξης του πατέρα της ακόμα και μετά από το 1987, όντας παντρεμένη!
Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου είχαν αναφερθεί στο γεγονός ότι η Έλενα Ακρίτα, αυτή η «προοδευτική» προσωπικότητα μεγάλου κύρους (λέμε τώρα), λαμβάνει από το 1965 έτος έως και σήμερα τη βουλευτική σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Εθνικής (όταν υπήρχε ακόμη ο όρος) Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη Βουλή έφερε το ζήτημα ο συναγωνιστής και βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις αρχές του Αυγούστου. Με την επίσημη απάντησή του, το Υπουργείο Οικονομικών έριξε φως στην υπόθεση, αποστομώνοντας όλους τους επικριτές της εν λόγω κυρίας.
Τι απάντησε δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών; Η Ελένη Ακρίτα πράγματι λάμβανε σύνταξη λόγω του αποβιώσαντος πατέρα της από το 1965 και έπειτα αλλά έπαψε να την λαμβάνει από τις 21/07/2010, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια... Σύμφωνα με νόμο του 1965 (Ν.4470/1965), η Έλενα Ακρίτα, άγαμη θυγατέρα τότε του αποβιώσαντος Λουκή Ακρίτα, λάμβανε από κοινού με την μητέρα της Σύλβα προσωπική σύνταξη από την επομένη του θανάτου του. Η σύνταξη αυτή αντιστοιχούσε στο μισό της τότε βουλευτικής αποζημίωσης. Από το 1974 και με νέο νομοθετικό διάταγμα η σύνταξη αυτή αυξήθηκε και έγινε ίση με την σύνταξη βουλευτή με 15ετή θητεία (Μεταπολίτευση γαρ…).
Από το 1987 έτος κατά το οποίο παντρεύτηκε η Έλενα Ακρίτα η σύνταξη αυτή δεν σταμάτησε να της δίδεται, απλά το ποσό μειώθηκε από το ½ στο ¼ της βουλευτικής σύνταξης. Έπαψε να λαμβάνει αυτή τη σύνταξη από τις 21/07/2010 και αυτό για εισοδηματικούς λόγους! Έπρεπε να μπει η χώρα στο μνημόνιο, για να γίνει το αυτονόητο.Με πρόχειρους μαθηματικούς υπολογισμούς, η κυρία Ελένη Ακρίτα έλαβε ως προσωπική σύνταξη λόγω του πατέρα της πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ από το 1987 μέχρι το 2010 ενώ ήταν παντρεμένη! Αν, δε, συνυπολογίσουμε και τα ποσά που έλαβε από το 1965 μέχρι και το 1987, το ύψος του ποσού ζαλίζει!
Μετά από αυτά, υπάρχει κάποιος που αναρωτιέται που βρήκε το θράσος η κυρία αυτή να υβρίζει χυδαία τους Έλληνες συμπολίτες μας που πλήγηκαν βάρβαρα από τα μνημονιακά μέτρα καλώντας τους να φάνε σκουπίδια παρά να λάβουν τρόφιμα από τις διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής; Όταν είσαι βολεμένος, όταν από τότε που θυμάσαι και χωρίς να κουνήσεις το δάχτυλό σου τσέπωνες μισθό (και τι μισθό!) είναι λογικό και να μην έχεις καμία επαφή με τον απλό λαό που υποφέρει αυτές τις στιγμές και να υποστηρίζεις με μεγάλο πάθος αυτό το καθεστώς που σε έκανε κυρία (και μάλιστα πλούσια κυρία).
Το συμπέρασμα απλό. Νομίμως έλαβε όλα αυτά τα ποσά η κυρία Ακρίτα όλα αυτά τα χρόνια. Νόμιμα αλλά όχι και ηθικά. Ανήθικα τα χρήματα όπως και η συμπεριφορά της απέναντι σε όλους αυτούς που έδιναν σε φόρους το υστέρημά τους για να καλλωπίζεται και να ζει τη μεγάλη ζωή η κυρία αυτή με τα χρήματά τους. Ο σοφός λαός μας λέει ουδείς πιο αχάριστός του ευεργετηθέντος. Οι εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας μπορεί να μην ακολουθήσουν την συμβουλή της κυρίας Ακρίτας για να φάνε σκουπίδια, αφού πεινάνε, αλλά σίγουρα τα σκουπίδια αποτελούν βασικό συστατικό της σκέψης της και του λόγου της.
ΥΓ. Πριν ένα χρόνο η Έλενα Ακρίτα παντρεύτηκε τον Γιώργο Κυρίτση, βουλευτή της Δημάρ. Της είναι μάλλον αδύνατο να απογαλακτιστεί πλήρως από την βουλευτική αποζημίωση...


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panw-apo-500.000-eurw-tsepwse-h-elena-akrita-apo-th-bouleutikh-suntajh-tou#.Uib8pdLZjVo#ixzz2dulJvFev

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...